VW Golf meest bestelde leaseauto in januari 2015

Auteur: , Geen reacties

Ongetwijfeld geholpen door de GTE met 7 procent bijtelling is de Volkswagen Golf de meest bestelde leaseauto bij LeasePlan in dit nieuwe jaar. Opvallend zijn de Peugeot 308 SW en Skoda Octavia Combi in de top 10.

VW Golf GTE

LeasePlan heeft de populairste modellen van de maand januari op een rijtje gezet. De lijst wordt aangevoerd door de Volkswagen Golf, die daarbij ongetwijfeld profiteert van de GTE, een snelle plug-inhybride waarover je maar 7 procent hoeft bij te tellen. Op de tweede plek eveneens een Volkswagen, ditmaal de Passat Variant. Hoewel de GTE-variant van de Passat nog even op zich laat wachten, lonkt het nieuwe model ook met 20 procent bijtelling blijkbaar genoeg om aardig wat leaserijders aan zich te binden. Audi neemt met de A3 Sportback bezit van de derde plek, deze is te bestellen als plug-in E-tron met 7 procent bijtelling.

Opvallender dan de top 3 zijn de twee auto’s daaronder. Op vier en vijf staan namelijk respectievelijk de Peugeot 308 SW en de Skoda Octavia Combi. Deze genoten tot en met eind vorig jaar nog van 14 procent bijtelling maar vallen nu in de 20 procentklasse. De vijfdeurs Peugeot 308, die nog wel 14 procent bijtelling heeft, komt niet eens voor in de top 10. Blijkbaar is ruimte voor veel leaserijders toch belangrijker dan bijtelling. Ook de Renault Megae Estate, de leasetopper van 2013, staat weer in de top 10 na een zeer mager 2014.

1Volkswagen Golf
2Volkswagen Passat Variant
3Audi A3 Sportback
4Peugeot 308 SW
5Skoda Octavia Combi
6Renault Mégane Estate
7Volkswagen Golf Variant
8Volvo V60
9Volvo V40
10Volkswagen PoloEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).