Waan je de aartsvijand van het vrije westen

Auteur: , 45 Reacties

Of in elk geval, dat is wat het vrije westen je wil doen geloven. Maar de auto van Poetin staat te koop, dat is waar we eigenlijk heen gaan met deze kop.

Het is al even bekend, iedere staatsman (of autocoureur) die er een beetje toe doet, rijdt in een grote Mercedes. Onze premier Rutte bijvoorbeeld, hij heeft een leuk tweedehandsje, maar daarmee staat hij eigenlijk wel een beetje in de schaduw van de échte groten. Die rijden namelijk een 600 Pullman. Afrikaanse dictators van weleer, Saddam en zijn zonen, en niemand minder dan Vladimir Vladimirovitsj Poetin. Jazeker, de vijand van het vrije woord, of weet ik veel welke namen ze hem willen geven, rijdt al sinds mensenheugenis in verlengde en bepantserde Mercedessen.

Eentje daarvan staat nu te koop.

Het gaat om een W140 600 Pullman, volledig bepantserd en voorzien van alle snufjes uit 1995, het jaar dat de bijna 5.000 kilo zware mastodont uit de fabriek kwam rollen. Wellicht ten overvloede, maar deze Benz doet zijn typeplaatje nog écht eer aan, er ligt namelijk een 6 liter V12 in het vooronder die 394 pk levert.

De prijs voor al dit moois? 1,3 miljoen euro. En daarvoor moet je ook nog eens naar Moskou om hem op te halen. Maar dan kun je wel voor altijd dictatortjes spelen met je vriendjes. Is ook best wat waard.

Met dank aan Moushe voor de tip!45 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
@lekbak, wat voor ons?
@viezefreddyw: ja leuk! Ik ben donderdag weer twee weken vrij. Zullen we ff een proefritje aanvragen in Moskou? Met de ari zijn we zo heen en weer natuurlijk.
@lekbak: Ai, dan moeten we snel zijn hoor. Ik ben met oud en nieuw een weekendje naar Gent, dus voor zaterdag moeten we weer terug zijn.

Ach, best te doen joh! Ik regel de rit er naar toe, jij het geld?
@viezefreddyw: zouden ze ook zimbabwaanse dollars accepteren?
Krijg je er ook een partij AK47’s bij??
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Valt wel mee voor een W132
@amazinglaurent: W140 toch?
@granlusso: Nja, dan wil ik een opmerking maken over het feit dat er stond V132 motor en maak ik zelf een typfout. Joke’s on me!
@granlusso: eigenlijk een VV140 geen W dus…
De auto zelf weegt trouwens geen (bijna) 5 ton. Dat is het maximum permissable weight, oftewel het maximum toegestane gewicht volbeladen.
Wait 1.3miljoen?! Tikfoutje? Anders echt bizar!
Wat een dik apparaat. Wel ongelooflijk hoe slecht de foto’s zijn voor een auto in deze prijsklasse
Prijs lijkt me erg hoog. Verder zie ik in Rusland, noch Poetin een bedreiging. Integendeel. Bondgenoten.
@kempenaer: Right…
@frederik: met Trump als president is alles mogelijk.
Een V132. Wauw! Stem op mij en ik zal zorgen dat grote motoren terugkeren, en kleine turbomotoren VERBOTEN zullen worden. We gaan terug naar Een V12 of veelvoud. Een V32 lijkt me geweldig. Grote motoren ja! Co2 maffa: nee!

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Als je voor dat bedrag dictator wilt spelen moet je gewoon een echte 600 pullman kopen!
0,05L is ook weinig cilinderinhoud. Zal wel een Russisch dingetje zijn
Wat zal hier allemaal in besproken zijn…..
1,3 miljoen roebels
Da
132 cilinders holly shnizzel
Flinke overkill wagen, maar Pullmans blijven bazen auto’s. Of je het nu bent of niet, iedereen denkt gelijk dat je het bent ;)
6 liter v132, das een blok
@blata: 5000 kilo nog een groter blok
Is de tekst niet een beetje te veel doorspekt van minachting voor het staatshoofd van een land waar we sinds de gouden eeuw al uitstekende handelsbetrekkingen mee hadden? Dat is totdat een ander land Europa van aardgas wilde gaan voorzien en zowel Syrië, Oekraïne en onze handelsbelangen daarvoor geslachtofferd heeft.
Misschien de tekst nog een keertje lezen!? @rulefollower
@rulefollower: ‘tuurlijk, pas alleen wel op dat als je bij hem op visite bent, je geen afwijkende mening hebt. Mag je direct in de kofferbak
@erro: Inderdaad, daar kan Snowden over meepraten.
@rulefollower: minachting? Er staat wat andere landen ons over hem willen doen geloven. Als je goed leest zie je dat.
@rulefollower:
Wat een gezwam.
Alsof Rusland ons zo leuk behandeld…
De lijst met incidenten van Russische zijde is lang, MH17 (meer dan een incident uiteraard), totaal geruïneerd vriendschapsjaar onlangs, constant allerlei boycotten en nee, niet alleen vanwege de EU sancties, er zijn áltijd boycotten aan de hand tegen NL producten, dan weer vlees, dan weer bloemen er is altijd wat. Oja, was er niet laatst een NL onderzeeboot ‘verjaagd’ uit de Middellandse Zee? Want hij bespioneerde een Russische boot op 30km afstand? En wat dacht je van hun bommenwerpers die regelmatig even ons luchtruim inpiepen?
@stationcar:

Rutte + willempie Alex gingen hem toch wel effe aanspreken over homorechten ??

Want die vallen nml niet onder mensen en mensenrechten ..
@stationcar:
Ja, en geheel toevallig was er dit jaar weer Operation Saber Strike. Geheel toevallig een gigantische militaire oefening met ongeveer 6.000 manschappen. Geheel toevallig voor het zesde jaar op rij. Geheel toevallig is het elk jaar in de Baltische staten. Geheel toevallig de achter(of voor)tuin van Rusland.

Lopen er de ganse dag duizenden mannen en vrouwen *pang!* te roepen aan de Russische grens. Gezellig. Vervolgens vliegen er weer een paar Russische bommenwerpers door het Nederlandse luchtruim. Uiteraard ook geheel toevallig…..

Vervolgens
@rulefollower: een land dat ca. 35 miljoen van zijn eigen landgenoten heeft vermoord en nog steeds de politieke binnenlandse tegenstanders van hun regiem intimideert en om het leven brengt, lijkt mij geen geweldige partner. Maar in Nederland zijn veel mensen blijkbaar hiervan nog steeds op de hoogte en dus slecht geinformeerd.
@grandmasterb: correctie: NIET op de hoogte…
Rutte staat zelfs in de schaduw van de SRV man ..
Snapte de naam Pullman nooit zo goed, blijkt het een Amerikaanse gozer te zijn die luxe treinstellen/wagons bouwde.. Ik speel het liefste dictatortje in de 1gen Pullman die is echt de mooiste en doet me aan Afrika denken op 1 of andere manier..
1995….is dat niet meer de tijd van boris jeltsin? @nicolasr
Jezus, dit moet wel de meest depressieve auto ooit gebouwd zijn. Wat een hok! Zelfs de meest positieve mensen moet hier wel als een soort Maarten van Rossem uit komen….
Geen wonder dat Poetin zo’n intens treurige uitstraling heeft….
1,3 miljoen euro is een beetje veel maar 1,3 miljoen roebel is een prima prijs.
Op Autoscout staat een ex kremlin S500 limo Pullman can het zelfde model voor E 79,000 te koop… prijsverschil voor 1 extra liter en 4 extra cilinders lijkt me een beetje veel
Wat vind jij? @flowmotion
1,3 miljoen! Hahahahahaha! En dan zeggen dat Poetin geen gevoel voor humor heeft!
Zo jammer van die nieuwe velgen. En overigens heb ik Putin nooit in een grijze W140 vervoerd zien worden. Wel in een W220 en W221 Pullman.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).