Waarom Alfa deze Giulia Quadrifoglio goud heeft gemaakt

Auteur: , 37 Reacties

Dit is geen sticker, Alfa Romeo heeft écht deze kleur gespoten op de Giulia. Maar waarom?

Het is niet al goud wat er blinkt. Wel in het geval van deze Giulia. Alfa Romeo neemt vanzelfsprekend deel aan de Mille Miglia van dit jaar en dat doen ze met een gouden 510 pk sterke sedan. De Italiaanse autofabrikant heeft speciaal voor dit event de auto in deze kleur gespoten, de gouden tint zal niet in productie worden genomen.

Alfa Romeo zegt voor de kleur te hebben gekozen omdat het hen doet denken aan auto’s van het merk uit de jaren zestig en zeventig. In die tijd konden modellen in de kleur Ochre geleverd worden en daar is de gouden Giulia op geïnspireerd. Stiekem is het best jammer dat Alfa de kleur niet gaat leveren op de modellen, want het is weer eens wat anders dan de zoveelste rode Giulia Quadrifoglio.

Aan de Mille Miglia nemen 430 auto’s deel. Een deel daarvan zijn een klassieke Alfa Romeo, het gaat hier om 44 stuks. Het merk neemt deel met meerdere supportauto’s bestaande uit Giulia’s en Stelvio’s. Vorig jaar was ook Autoblog aanwezig bij de gaafste klassieke autorally ter wereld. De videoreportage die we toen maakten terugkijken kan hier.

Waarom Alfa deze Giulia Quadrifoglio goud heeft gemaakt37 reacties

Waar is Joel Beukers in dit verhaal?
@20klepper: sjoel beukers, die is zo 2018…
@20klepper: Boel Jeukers heeft geen smaak en dus geen Alfa.
@dutchdriftking: hij heeft een 2010 QP dus toch wel smaak.
@flatsixx: In het goud met zwarte wielen is zelfs die auto lelijk….
@dutchdriftking: dat ding is niet goud
@dutchdriftking: hij was goud, is nu gewoon weer zwart.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

OT zou mooi zijn als Alfa juist wel die kleur zou leveren.
Doe het dan dan gewoon Ochre veel mooier, maar ja publiciteit he.
@sketcher: Ja, ik snap de logica niet helemaal…
Staat een beetje hoog op zijn wielen
@kennone:

Is ook geen echt goud.
Wat is zo’n junior toch gruwelijk mooi.
Kan geen moderne Giulia tegenop.
“Alfa Romeo neemt vanzelfsprekend deel aan de Mille Miglia van dit jaar en dat doen ze met een gouden 510 pk sterke sedan.” De Mille Miglia was afgelopen week, dus hoe heeft de Giulia het gedaan?
@perry_snijders: De vraag is natuurlijk of de auto het einde wel gehaald heeft. En nee, achter een sleepauto telt niet.
@viezefreddyw: Ze hebben de Mille Miglia 11 keer gewonnen. (toen het nog een race was) Mercedes 3 keer en het roemruchte BMW 1 keer.

Dit jaar weer trouwens. (regelmatigheid rit)

Alfa’s komen dus vaker aan dan ome Jan vertelt aan de borreltafel. Sterker, ze komen vaak als eerste aan.
@karaya:
Hopelijk toch op OEM wielen?
@hallokroket: Hoi, kroket!

Niet op Rial. (BMW trouwens ook niet)
“want het is weer eens wat anders dan de zoveelste rode Giulia Quadrifoglio”. Er is altijd commentaar op zwart en grijs, worden ze in het rood besteld, is het ook weer niet goed.
@bmw1cabrio: hahaha! Zoveel keuze heb je bij Alfa niet. Als ik mocht kiezen, zou ik een donkerblauwe bestellen. Om dan bij het verlaten van de dealer tóch terug te lopen en Rosso Competizione te bestellen.

Sowieso is dat oeverloze geklets over kleur niet aan bij besteed, eigenlijk. Zolang ‘ie maar niet wit of geel is, is het toch prima?
@willeme: En ik ben nog zo trots op mijn witte 159…
@willeme: Dat heb ik dus ook. ‘Op papier’ vind ik die donkerblauw metallic het moosite op de auto staan, maar als ik er dan een Q in Rosso Competizione zie weet ik het ineens heel zeker: deze kleur moet het zijn, en geen andere.

Het rare is dat ik een ‘gewone’ Giulia een beetje nietszeggend vind, en zo’n obsceen uitgedoste Q dan weer helemaal vind kloppen, terwijl ik eigenlijk niet zo van die ‘uit het shirt gebarsten’ look ben. Soms verbaas ik zelfs mezelf met mijn eigen wansmaak.
De oude Kever of een DAF had vroeger wel de keuze verfkleur goud, zoals deze Kever, http://vwkevermania.nl/item/4905832/vw-kever-1303-big-bug/ Op zich een redelijk normale kleur voor die tijd.

Als ze hem niet kunnen verkopen, weet ik nog wel een koper: Turki Bin Abdullah spaart gouden auto’s :
https://www.pureluxe.nl/2016/03/saudische-miljardair-shockeert-londen-met-optocht-van-3-gouden-supercars/
@lacker: ik voel een lijstje aankomen @Willeme : auto’s die origineel ‘goud’ geleverd werden. Opels, Mercedessen, NSU’s, Renaults. Inspiratie genoeg!

@eklasse: staat genoteerd! Voor vanavond hebben we al wat anders, maar zeker een leuk idee om op te pakken!
@willeme: nice, lijkt me zeker een leuk idee voor een artikel!
@willeme: nog wat suggesties: Lancia Ypsilon, Volvo V70, Toyota Yaris. Maar ben ook zeker benieuwd naar je post vanavond.
@eklasse: Honda NSX kon ook in die gave kleur besteld worden vanaf 1997. Ik kan mij nog de AutoWeek herinneren met de Ypsilon, NSX en Volvo in die kleur. Goede oude tijd!
@willeme: Mijn eerste auto was een gouden Ford Sierra met bruine bumpers. Gouden tijden idd!
Ja dit is gaaf!
Naar mijn idee de dikste sedan van dit moment! Al vind ik hem in ‘het zoveelste rood’ op zijn mooist, valt hij zo wel heerlijk op.
Het is meer een hoogglans oranje/gele kleur. Ik vind het erg goed staan op een auto met verder niet echt spannende lijnen.
Giallo ocra, dát zou pas gaaf geweest zijn én historisch correct. Mijn absolute droom op wielen, 1750 GT tweede serie .. eigenlijk net zoals op de foto in dit artikel.
Niet in Duitsland rijden dan, anders wordt hij ingepikt en krijg je een dikke prent 😉

Deze glimt net zoals de Porsche e.d. die daar problemen kregen. Verschil, die waren voorzien van een wrap. Deze af fabriek. Maar de kleur en het effect is hetzelfde.
Ben benieuwd of ze dan met twee maten meten.

Die mij hem toch maar lekker in blauw. Of zoals hier staat, dan rennen naar de dealer en de order alsnog aanpassen naar rood. Moooooi.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).