Waarom de laatste Merc-Maybach G650 veel gaat opleveren

Auteur: , 20 Reacties

Iets met charity.

Eerder dit jaar presenteerde Mercedes-Maybach de knotsgekke G650 Laundalet. Een niche-model dat kant nog wal raakt in de ogen van een gewone sterveling. Daar denken tientallen rijkaards anders over, want het ding was direct uitverkocht. Er werden 99 exemplaren gemaakt. 98 stuks gaan naar een reguliere eigenaar en nummertje 99 bleef in handen van Mercedes.

Met de 99ste Mercedes-Maybach G650 hebben de Duitsers namelijk andere plannen. Net als met de laatste LaFerrari en LaFerrari Aperta, zal de laatste G650 worden geveild. De opbrengst gaat naar Laureus Sport for Good. Een organisatie dat zich inzet voor kinderen die op jonge leeftijd te maken hebben gehad met geweld en/of discriminatie. Bonhams mag de veiling organiseren.

De kans is groot dat het apparaat meer dan een miljoen gaat opleveren. De nieuwprijs van de G650 Laundalet bedroeg meer dan 500.000 euro. Met een goed doel voor ogen zal er flink met geld worden gesmeten.

De veiling zal op 6 oktober plaatsvinden tijdens de De Zoute Sale-veiling in Knokke-Heist, België.

UPDATE: De über-SUV van Mercedes-Maybach is afgehamerd op €1,2 miljoen! Meer info in dit artikel.20 reacties

Wat een lelijk ding. Maar ja wel een goed initiatief.
De legendarische Fiat Multipla is een Italiaanse schoonheid vergeleken bij dit Pruisische monster. Geef mij maar de normale G klasse!
@persian1: wel een oude g klasse alstublieft. Nieuwe vind ik ook al niet mooi, over de top en idioot.
@peug206: de G klasse vind ik überhaupt een auto die ik nooit begrepen heb en bovendien gruwelijk lelijk, van welk bouwjaar dan ook.
@rhellema: g klasse was vroeger gewoon een auto voor mensen die hem ook gebruikten voor zwaar werk. Ze werden in de weilanden gebruikt om paardentrailers op te halen en ga zo maar door. Maar tegenwoordig is het hoe groter de auto hoe groter het geslachtsdeel blijkbaar, en worden dit soort auto’s verkocht aan mensen die niet snappen waarvoor ze het kunnen gebruiken. U vraagt wij draaien en toen is mercedes naar dit gedrocht toe gegaan.
Vriend van mij rijdt een range rover, zeer luxe uitvoering. Toen ie hem net had was er iemand die vroeg hem of de zaken goed gingen, omdat om hem daarna gekscherend te vragen of hij geen mercedes kon betalen… De Range Rover was toen net zo duur als een mercedes, maar veel luxer.
@persian1: Lees het artikel van Willem over de Multipla maar eens. Daarna hou je van die auto.
Stond ook bij de IAA, enorm apparaat!
Leuk voor luxe safari door Kenia. Kan geen ander doel verzinnen
Kant noch wal*
Ik heb het artikel niet gelezen, vind ik mijn tijd niet waard. Enige dat in mij opkwam: hij levert zo veel op omdat hij zo opzichtig lelijk is. Doet het goed bij grote groepen met veel geld.
Toch gereageerd en er tijd aan gespendeerd..
Als je een dikke g-klasse wilt moet het deze zijn, deze is nog dikker dan de 6×6. Maar waarom eigenlijk niet een 6×6 landaulet!?
@goodolddays: ssssst! Stil nou’
Kan iemand me de render uitleggen waarop de auto op water staat? Heeft MB een Jezus complex?
Goed dat ze dat doen, gelukkig is het niet Green Peace ofzo, dat was een beetje vreemd geweest haha.

Ik ben wel benieuwd naar de Mercedes-Maybach GLS, wanneer horen we daar meer over?
Noch*
Deze is wel heel erg ingericht op de achter passagiers. De bestuurder zit gewoon onder een dakkie terwijl de prins achterin met een fles bubbels en een paar lekkere golddiggers zit te snoepen.
Goede doelen en hyper rijke mensen, dàt slaat kant noch wal… Maar ja, wat begrijp ik er van…
@tjorque: raakt…
Leuk pausmobiel
Ik gok 1.2 miljoen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).