Waarom deze Ferrari Califonia T uniek is

Auteur: , 20 Reacties

Hij komt van de Tailor Made-afdeling, dus het individuele aspect is aanwezig, maar de cabrio heeft ook een slimme techonologische innovatie die hem absoluut 'one-of-a-kind' maakt.

Deze nieuwigheid bevindt zich niet onder de motorkap, maar onder je zitvlak. De stoelen zijn namelijk bekleed met een stof die “Mycro Prestige” heet. Het materiaal dat volgens Ferrari speciaal voor hen werd ontwikkeld is 0,7 mm dun, heel erg grippy (handig voor als je op de limiet rijdt), goed ademend, en daarnaast vuur-, én waterresistent. Laat de kap in de toekomst dus rustig openstaan tijdens een plensbui.

Goodwood

Ferrari geeft niet prijs wanneer klanten het materiaal kunnen bestellen, maar ze mogen het in ieder geval dit weekend op Goodwood even aanraken, want daar staat deze California T met ‘Bianco Italia three-layer exterior with a double-asymmetric stripe in Blu Hellen mirrored by a sumptuous Blu Sterling interior with Bianco elements and highlights‘ uitgestald.

Dit alles in een goed afgeschermde VIP hospitality enclosure welteverstaan, (licht boven-) modale paupers en labbekakken hebben bij Ferrari immers niks te zoeken.20 reacties

Het dash is wel gaaf in deze kleur. De stoelen is echter bagger. Lijkt wel een touringcar zo met die badstoffen bekleding….
En er zit een turbo op :(
@autofreaker: Ownee! Waar gaat het heen met de (auto)wereld??!
@Brutus: naar de turbo
Ondanks dat deze kleurcombinatie de auto goed staat, ben ik geen fan van de california T. Maar het zal vast lekker rijden hoor!
Dat Mycro Prestige gebruiken ze al jaren in verzorgingstehuizen toch? Makkelijk af te nemen!
@TimoBac: Is het duurzaam? Tijdje geleden 458 gereden, dat leer zag eruit als een 25 jaar oude bank. Onderhoud cruciaal I guess.
Een dure naam, maar gewoon stoffe bekleding dus.
@moondustfocus: kan dat tegen water en vuur?
Wat hebben die Italianen het toch altijd mooi voor elkaar, eerst alfa met de gulia en nu Ferrari met deze heerlijke california. Wat wil een autoliefhebber nog meer naar mijn idee?
@jordip: ik wil ze allebei
En er zit een turbo op :(
Dat is toch dezelfde stof als de kussens op een zeilboot? Wel handig, kun je altijd open rijden.

Valt me trouwens wel op hoe schrijnend lelijk het dashboard is. Dat deden ze vroeger toch beter:

http://gtcarlot.com/data/Ferrari/550/2000/31419801/Dashboard-72210326.html
@gtwillem: Ik vind dit dash eigenlijk best wel mooi. Het is natuurlijk geen Lamborghini maar alsnog is er niets mis mee.
Wel erg handig voor een cabrio: lekker het dak open laten en/of later het dak dicht doen. Maar ik denk niet dat het dashboard met al zijn electronische dingen, plenswater dicht is…
He, zelfde kleur interieur als mijn auto.. wist wel dat het weer een keer hip zou worden.
Die is wel lekker hoor!
Wel handig die vuurbestendige bekleding, als je Ferrari in de hens vliegt blijft de bekleding tenminste heel ;)
Ik vind hem te braaf uitzien. Doe mij maar liever die brute california die gisteren hier op AB voorbij kwam.
Interieur is mooi! De buitenkant iets minder

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).