Waarom deze SLR Roadster extra bijzonder is

Auteur: , 44 Reacties

Het kan altijd specialer.

In 2004 kwam Mercedes op de proppen met misschien wel de gaafste auto die ze ooit hebben gemaakt: de SLR (rijtest, roadster rijtest). De supercar is samen ontwikkeld met McLaren en het blijft een bijzonder apparaat. V8 in de voorkant onder een lange motorkap, uitlaten in de zijkant, vleugeldeuren, niks was te gek voor de MercLaren.

Nou ja, behalve de kleuren. Niet dat een standaardpalet met “gewone” Mercedes-kleuren niet voldoet, maar als je alleen zwart, grijs en blauw aanbied is er een kans dat klanten behoefte hebben om iets bijzonders te doen met hun SLR. Zoals deze SLR Roadster die in de VS te koop staat.

Een witte kleur staat de SLR goed. Maar dan is het probleem qua inspiratieloosheid niet opgelost. Daarom is de auto uitgevoerd in Ivory White. Om de kleurenbijeenkomst compleet te maken werd gekozen voor een rood dak dat ook weer een bijzondere glans heeft. In het interieur werd gekozen voor 300 SL Red. Een hommage aan de 300 SLR waar de McLaren zijn naam vandaan heeft.

Ondanks het afschrijvingsmonster zijn SLR’s nog steeds duur. Het komt nog niet in de buurt van de nieuwprijs van ruim zes ton, maar goedkoop is anders. De Ivory SLR is geen uitzondering: 438.800 dollar moet je uit je knip trekken om de auto te bezitten. Simpele calculaties rekenen dat om naar 376.136 euro. Haal hem snel uit de VS, voordat The Donald hem sloopt.44 reacties

“Ivory White” fancy taal voor “forgot to paint”
@pielemuis: ivory white aka old peoples beige
@pielemuis: Heeft gewoon de Duitste Taxi kleur. Zoals het hoort.
@dutchfiat: Hellelfenbein, ook we RAL 1015 😉
Laat hem maar lekker daar hoor. Smaak is niet te koop. Dit is weer een schoolvoorbeeld… 😬
@jaspervdwinden: Smaak is inderdaad niet te koop aangezien iedereen al smaak heeft. Het mooie aan smaak is dat het vaak verschilt met de smaak van een ander.
@viezefreddyw: als je daarmee bedoelt dat je dit een smaakvolle samenstelling vindt dan verschillen we daarin van smaak. 😉 Maar goed, ieder z’n ding. Ik snap ook wel weer dat mensen zo’n auto willen personaliseren, maar doe mij dan maar gewoon de zilveren SLR.
@viezefreddyw: Over smaak valt niet te twisten. Sommigen hebben dat nu eenmaal niet. 😉
@rollingstoned: Een afwijkende smaak is wat anders dan het hebben van geen smaak. Dat laatste bestaat namelijk niet.
@viezefreddyw: Wansmaak is ook een smaak bedoel je? 😉

Ik zie de notie steeds vaker opduiken dat je niet zou kunnen vinden dat iemand geen smaak heeft. Ik vind dat raar. Dat smaak subjectief is zit immers al in die mening ingebakken. Bovendien, waarom hebben we daar in het Nederlands anders het doodnormale woord “smakeloos” voor?
@stradale888: Ik vind het juist raar om de smaak van een ander te bestempelen als het hebben van géén smaak. Als iemand zijn/haar auto zo samenstelt dat het net even anders is dan ‘normaal’ is dat in de ogen van de meesten het gebrek hebben van smaak want het is lelijk omdat.

Ik vind het juist mooi als auto’s net even anders zijn samengesteld dan anders. Brengt veel variatie en vaak ook veel kleur. In mijn ogen is er een gebrek aan kleur op de wegen, zeker in Nederland.
@viezefreddyw: Volgens mij vat je het te letterlijk op. “Geen smaak” of “smakeloos” is gewoon spraakgebruik. Het betekent juist dat je vindt dat iemand een hele slechte smaak heeft. Daar kan iedereen vervolgens het zijne van vinden, want al die meningen zijn ook weer gebaseerd op ieders smaak.

Waar ik moeite mee heb is dat opvattingen over smaak kapotgerelativeerd worden en dat je iets kennelijk niet meer als slechte smaak mag betitelen. Het doet mij denken aan mensen die anderen erop aanspreken als ze zeggen dat ze honger hebben. “Nee, je hebt trek, geen honger.” Vaak nog aangevuld met: “Honger hebben ze in Afrika.” (Hoe stigmatiserend kun je zijn met een politiek correcte opmerking, maar dat terzijde)

Er bestaat echt wel zoiets als slechte smaak. Bij die paarse Calibra van laatst is “smakeloos” volgens mij volkomen terecht. Slechts een enkeling zal vinden dat dat niet terecht is. Bij deze SLR zal het waarschijnlijk meer 50/50 zijn.

We zijn het er in elk geval over eens dat kleur in het wagenpark toegejuicht wordt. Afwijken van de grijze massa maakt het leven leuk. Maar ik hoef niet iedere uitspatting mooi te vinden.
@viezefreddyw: geen eigen smaak hebben bestaat wel degelijk. Is ook niet voor niets dat mensen massaal achter hypes aanlopen, modeguru’s en interieurarchitecten inhuren… omdat ze er zelf de ballen verstand van hebben.
@rollingstoned: te snel op versturen gedrukt. Kijk ook maar eens hoe de gemiddelde Nederlandse man of vrouw gekleed is vergeleken met b.v. Italianen of Fransen…
Inderdaad bijzonder, dit is waarschijnlijk de enige SLR in Taxi uitvoering.
De Duitse taxi kleur? Nee dankje
Enig idee waarom de SLR afschrijft?
@matonias: mcLaren gaat niet zo goed in de F1 geloof ik. 🙊 Nee hoor, grapje. Ik vraag het me ook af. Alles gaat tegenwoordig maar sky high en deze blijft daar toch in achter.
@jaspervdwinden: deze is gewoon te recent en schrijft daarom nog gewoon af. Dat z’n opvolger nogal veel indrukwekkender was zal ook niet meehelpen.
@mashell: wat was z’n opvolger dan? Heb ik wat gemist?
@jaspervdwinden: de SLS AMG kun je wel zien als spiritueel opvolger van de SLR denk ik.
@2wheeler: mha, superdikke bak. Zeker de coupe, maar geen hypercar als de SLR. De Project One wordt dat dan weer wel.
@jaspervdwinden: Het enige ‘hyper’ aan de SLR was de prijs en waarschijnlijk de met coke doorgesnoven figuren die ze kochten.
@mashell: was ff de Stirling Moss vergeten… ‘t Is laat he. 😬
@jaspervdwinden: da’s geen opvolger, da’s een variant.
@mashell: komt het ding niet een beetje uit dezelfde periode als een Enzo, Carrera GT? Ford GT misschien? Die dingen gaan wel over de kop, moment van uitbrengen zal dan niet leidend zijn. Voor Mercedes is het een bijzonder ding maar heul veul meer dan een flink uitbundig uitgedoste SL is het toch ook niet
@mashell: de concurrentie van dezelfde tijd, stijgt nochtans wel..
@mashell: Andere supercars uit die tijd gaan wel driedubbel over de kop dus het ligt er niet aan dat hij te recent is. Bovendien kunnen prijzen ook de lucht in schieten als een auto net nieuw is, kijk maar naar de 911 R.

Ik denk dat het probleem van deze auto is dat hij niet speciaal genoeg is. Qua set up lijkt het best veel op de SLS of de AMG GT. Geblazen motoren, automaat, zelfde lay out. Ondanks dat de SLR veruit de meeste power heeft, is hij niet sneller dan zijn jongere broertjes. Bovendien is het geen gelimiteerd model, maar was hij gewoon in productie. Volgens mij draagt dat allemaal wel bij aan het drukken van de prijs.
De SLR is niet fraai van voren, die neus ziet er niet uit. Bovendien was de latere SLS veel mooier en vrijwel net zo snel als de SLR en kostte veel minder. Vandaar dat de SLS wel vrij waardevast is en de SLR niet.
Fantastisch mooie auto in een verschrikkelijke kleurstelling. Interieur is wel gaaf bij een zilver, zwarte of antraciet grijze.
Bah bah deze kleur verdient de auto echt niet! In my opinion..
Nou, ik vind ‘m erg goed gelukt! Heerlijke kleur, vooral dat dak!
Dit is gewoon dezelfde kleur waarin alle taxi’s in Duitsland zijn uitgevoerd.. Haha
@teerdz: Hellelfenbein heet die kleur.
Het dak is schitterend, maar had m fraaier met een bordeaux rode kleur gevonden!
In Duitsland is dit de standaard taxi kleur… afschuwelijk 👎
Gelukkig is er gekozen voor 2 verschillende tinten rood.
Duidelijk aangeschaft door iemand die gekleed word door zijn vrouw.
@awesome: Die twee tinten rood is zeker jammer!
De McLaren SLR is de gaafste Mercedes ooit? Ben je de geschiedenis van Mercedes effe kwijt? Want jij vindt de SLR gaver dan de 300 SL? Of S600 Pullman? Of de Pagode? Of de 1928 SS?
@720s: Donald Trump heeft een SLR Mclaren.
‘Ivory’? Volgens mij is dit gewoon ‘cum white’….
ik vind de kleur heel erg geslaagd, alleen dat dak niet zo.
Ik vind het echt verkrachting van een prachtige auto. Een SLR hoort in mijn ogen in het zwart. Ja erg saai, ik weet het. Maar zo vind ik hem het mooist. Als een soort batmobiel.
Meh nooit echt een mooie auto gevonden. Zeker niet in deze samenstelling. Apart is het wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).