Waarom deze Viper en Challenger een miljoen opbrachten

Auteur: , 8 Reacties

Daar moet een reden achter zitten.

Waarom deze Viper en Challenger een miljoen opbrachten

Zoals jullie weten is de Dodge Viper deaud. Hoewel er af en toe geruchten circuleren is de kans op dit moment klein dat het icoon nieuw leven in zal worden geblazen. Afgelopen weekend tijdens de Barrett-Jackson veiling ging de allerlaatste Viper onder de hamer, samen met een Challenger SRT Demon.

Beide auto’s waren een interessant object voor aanwezigen. Er werd gretig op de combo geboden en uiteindelijk zijn de auto’s geveild voor maar liefst een miljoen dollar. Omdat het in beide gevallen gaat om de laatste productieauto, wilde men hoe dan ook de vierwielers in handen krijgen. Vermoedelijk als investering voor de toekomst.

De Demon werd gebouwd in mei 2018 en de laatste Viper rolde in de zomer van 2017 van de band. Naast het feit dat de auto’s interessant zijn als investeringsobject, werd er tevens flink geboden vanwege de reden achter de opbrengst. Die miljoen komt namelijk niet in handen van het veilinghuis, maar gaat naar het goede doel United Way. Eerdere veilingen met het goede doel voor ogen hebben laten zien dat mensen flink de portemonnee trekken, zo ook in dit geval.



8 reacties

Is maar goed dat ze niet in NL zijn geveild. Met gele kentekens erop en je bent weer een miljoen verder.
@str8six: zeg maar:

“Erik Wiebes bedankt! “
@ghost: ik denk eerder dat dit het resultaat is van het beleid van zijn voorgangers. Sterker nog, we mogen Wiebes wel dankbaar zijn dat het belastingtechnisch sponsoren van groen rijden (lees: verkapte staatssteun aan de autoverkoop en leasemarkt) uiteindelijk grotendeels heeft gestopt, nadat er al 6 miljard euro aan taxpoet in verdwenen was.
Dat komt ook omdat dit geld als een donatie aan een goed doel. En dat is in de VS aftrekbaar van de belasting.
@kilum: Geldt*
@kilum: vraag is dan alleen: wie volgens de belastingdienst degene is die het geld doneert? De koper of de verkoper…
@vroaaar: ik denk de koper minus het nieuwbedrag
@kilum: Net als in Nederland…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).