Waarom draagt deze Huayra Roadster de naam Gyrfalcon?

Auteur: , 9 Reacties

Gyrfalcon, het staat er echt.

Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon is de allerlaatste

Op de Quail tijdens Monterey Car Week was deze prachtige Pagani Huayra Roadster te bewonderen. Niet zomaar een Roadster, maar het allerlaatste exemplaar. De Pagani blijft in de Verenigde Staten en zal door Miller Motorcars geleverd worden.

Zoals eigenlijk elke Pagani, is de Huayra Roadster Gyrfalcon een kunstwerk op wielen. De naam van de auto is een verwijzing naar de giervalk, in dit geval het soort die voorkomt in het noordpoolgebied. De roofvogel heeft een witte verenkleed, wat prachtig in contrast staat met de koude omgeving.

Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon is de allerlaatste

Net als de vogel, is de Pagani wit van kleur met gele details. Beide tinten worden daarnaast gecombineerd met het aanwezige carbon. Het is lastig te zien, maar de carbon panelen zijn in de kleuren Bianco Benny White en Blu Danubio Blue gestoken. In het interieur komt het thema van de roofvogel weer terug, inclusief een symbool van het dier. De schakelpook bevat bovendien een gouden Gyrfalcon-munt.

Pagani Huayra Roadster Gyrfalcon is de allerlaatste

Zoals gezegd is dit de laatste ‘reguliere’ Huayra Roadster. Kijk echter niet gek op als Pagani later nog met een Huayra BC Roadster gaat komen.9 reacties

En dan nog zo’n 25 speciaaltjes
Wat een beauty!
Rolex op wielen.
@harrie: ja, maar in de plaats van een fraaie GMT Master is dit een Rolex met alles ingelegd met diamantjes, briljanten en glitters. Indrukwekkend, zeker, maar daar wordt die eigenlijk niet mooier van.
@ultimora: ja, bedoel het ook niet echt als compliment
Het is lastig te zien, maar de carbon panelen zijn in de kleuren Bianco Benny White en Blu Danubio Blue gestoken.

Inderdaad lastig te zien op 1 foto.
Kitsch met een hele grote K.
De laatste huayra roadster? 2 weken geleden was ik nog in de fabriek waar nog twee blauwe en een oranje werden gemaakt. En die waren echt nog niet zover dat ze nu al helemaal af zouden zijn. Overigens stond er ook, achter schermen, een huayra roadster met roofscoop en de bc zijkan.
@carfreakjim: in het bericht op Autoblog van eind juli dit jaar wordt de laatste coupe genoemd. Gaat dan toch alsnog hard daar wat betreft de productie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).