Waarom werd de Audi RS6 DTM gestolen?

Auteur: , 145 Reacties

Met veel spektakel en pistoolschoten werd gisteravond de in de autowereld bekende 1.000 pk sterke Audi RS6 DTM gejackt. Slechts enkele uren later werd hij volledig uitgebrand teruggevonden. Wat was het motief achter deze actie?

Voorgeschiedenis

De DTM begon zijn leven in 2013 als ‘gewone’ RS6 Avant met 560 pk, waarna freesyle-skieer, Betsafe-uithangbord, en petrolhead Jon Olsson hem kocht. Na zijn opgevoerde R8 vond hij het tijd voor een nieuw Gumball-projectje, en hier kwam deze radicale RS6 DTM uit voort. Na de Gumball kocht de Nederlander Douwe Leitner hem voor zijn autobedrijf, en gisteravond was de auto in Amsterdam-Oost op locatie voor filmopnames, waar Leitner zelf bij aanwezig was.

De eigenaar zat bij tankstation Kriterion aan de IJburglaan met draaiende motor op de bestuurdersstoel te wachten op enkele camera’s die versteld werden, toen een onbekend aantal mannen in een witte VW Transporter aan kwam rijden, enkele keren in de lucht schoot, en de auto plus sleutels opeiste. Hoewel de RS6 keyless go heeft vertelde Leitner dat de sleutels er inzaten en poetste zelf in doodsangst de plaat, zo vertelt hij tegenover de camera van AT5.

De dieven scheurden vervolgens volgas de Zeeburgertunel door met de RS6, slechts 3 tot 4 uur erna werd de auto uitgebrand in een parkeergarage aan de Nachtwachtlaan in 020-Gaza gevonden. Het was zo’n rush job dat de dieven niet eens de moeite namen nog even de velgen mee te nemen. Geschatte schade: zo’n 400.000 euro. Aan de RS6 alleen, welteverstaan.

Audi RS6 DTM

Getaway Car

Je eerste ingeving op de vraag ‘waarom?’ is wellicht ‘als vluchtauto voor een misdrijf’. Echter, hiervoor neem je een relatief anonieme auto, de unieke Audi RS6 valt nog harder in het straatbeeld op dan een KKK-puntmuts op Kwakoe of een Opel op het Wörthersee-treffen.

Daarnaast werd niet alleen een gestolen VW Transporter (als aanrijvervoer) geofferd – waarvoor ook het risico deze te stelen moest worden aangegaan – maar uiteindelijk gingen de dieven er vandoor met een snelle, maar verder voor de dagelijkse praktijk totaal onbruikbare auto zonder sleutel. Dit betekent dat je, zodra je de motor uitzet, een beroep moet doen op creatieve methoden om de auto aan de praat te krijgen.

Bovendien was de brandstoftank zo goed als leeg, en natuurlijk lust zo’n auto wel een slokje peut. Wellicht zagen de dieven kort na hun jack-move ook in hoe dom hun actie eigenlijk was, want nog dezelfde nacht werd Jon Olssons ex in een parkeergarage in Nieuw-West uitgebrand teruggevonden, als gezegd. Vreemd genoeg ontbrak een tracking device op de auto. Wellicht vertrouwde de eigenaar op de onderscheidendheid van de auto als diefstalpreventie.

Audi RS6 DTM

De diefstal heeft alle kenmerken van een geplande actie, wat de vraag doet rijzen of de overvallers de diefstal werkelijk niet verder uitgedacht hadden dan het moment waarop ze de auto in bezit kregen. Mochten er arrestaties volgen, dan horen we dit wellicht.

Als ze er nou nog meteen mee doorgescheurd waren naar Brink’s voor een grote OV dan kon ik me er nog iets bij voorstellen, maar nu komt het er op neer dat een peperdure auto is gejackt voor een joyride van een paar kilometer om vervolgens in de brand te worden gezet. Het lijkt mij een heleboel moeite voor een paar minuutjes rijden in een 1000 pk-kanon. Helaas is van het kanon alleen nog een uitgebrand stukje schroot over (foto credit: AT5)

RIP RS6

Mogelijk scenario

Met hulp van onze vaste camera-Talibanstrijder Martijn draaiden we een mogelijk scenario in elkaar: groepje kansenpareltjes steelt Tansporter-busje en gaat met straps op pad om een pomp te overvallen. Eenmaal daar aangekomen, of onderweg naar hun eigenlijke doel, zien genoemde pareltjes de RS6 die ze al van autoblog kennen en besluiten om die dan maar mee te nemen naar de volgende pomp… Je moet per slot van rekening wel plezier hebben aan je werk. Uitgespeeld = fik erin, want zo doen ze dat altijd met bewijsmateriaal.

Geen viral

Douwe Leitner drukte ons gisteravond laat al op het hart dat hier niet sprake is van een promotiestunt, iets dat gezien de politiemeldingen al niet waarschijnlijk was, en na het uitbranden van de auto alleen nog maar onwaarschijnlijker is geworden.

Bovendien reed de auto tijdens de opnames gisteravond op groene platen, wat formeel niet mag. Een handelaarskenteken is alleen voor proefritten. Laten we hopen voor Leitner dat zijn verzekeraar hier niet moeilijk over gaat doen. (Kleine update, volgens RDW: Het gebruik van het handelaarskenteken moet direct verband houden met de door uw bedrijf opgegeven bedrijfsactiviteiten. Dus niet voor uitleendoeleinden. Red: strikt gezien dus niet alleen voor proefritten, maar alles wat met de mogelijke verkoop te maken kan hebben. Filmopnames kunnen daar bij horen.)

Ondertussen is op autojunk een soort van condoleanceregister voor de RS6 DTM ontstaan, met spots en video’s van toen hij nog heel was. Bij dezen: RIP RS6 DTM.

Foto credits: Mats Bulters (1, 2)145 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Omdat er was gesjoemeld met de NO?
@kiasoul98: Om de gouden turbo 😜
@marikoelolo: die is ook afgefikt toch
Dit verhaal zal nog wel een staartje krijgen… Hoop alleen echt dat de verzekeraar een beetje redelijk is, zou wel heel zuur zijn als die niet uit zou keren
@scottishcarspotter2000: De eigenaar gaat bij lange na niet failliet als die 4 ton moet afschrijven.

Ik weet uit ervaring dan een RS6 relatief moeilijk voor alles te verzekeren is. Juist omdat die zo in trek is bij het boevengilde.
@martinus: auto staat niet als ‘Audi RS6’ verzekerd maar gewoon bij de inboedel. Dat heeft er niets mee te maken, lijkt.

En eigenlijk bestaat er niet zoiets als ‘moeilijk te verzekeren.’ Het is naar mijn mening goedkoop of niet ;-).
@gtwillem: Moeilijk te verzekeren is gewoon een andere benaming voor een dure verzekering inderdaad.
@berlinetta: verzekering voor audi rs6 valt wel mee. In Belgie kan je voor 1600€ laten verzekeren als je goed zoekt
@Belgiumops: €1600 per wat? per maand, per week, per jaar?
@gop1: ik vermoed per jaar (en doe je dit in lichte vracht oftewel grijs kenteken) dan kan het nog goedkoper
@scottishcarspotter2000: een verzekeraar en redelijk zijn? Als ze een optie hebben om niet uit te keren doen ze dat ook niet.
@dubois: en meestal ligt daar een gegronde reden aan ten grondslag.
@toniominestrone: dankjewel. Dat lijkt mij namelijk ook. In de polis staat keurig wat wel en niet verzekerd wordt. Dit is alleen zo’n bizar verhaal dat niet letterlijk in de polis staat. Maar waarschijnlijk wel de dat richtlijnen/eisen van rijden op groen kenteken van de RDW van kracht zijn. Ben geen rechtsgeleerde, maar het zou mij niets verbazen als de verzekeraar niets uitkeert omdat er onrechtmatig gebruik is gemaakt van het groene kenteken.
@gtwillem: artikel 44 lid 4 kentekenregelement geeft uitsluitsel. Rijden mag altijd en overal, als het maar bedrijfsactiviteiten zijn. Het schieten van een promofilmpje valt daar wel onder. Dat de auto na 18:00 uur de weg niet meer op mocht kan ik niet vinden.
@dubois: exact. Plus dat er op handelaarsplaten werd gereden, welke je officieel alleen op tijden dat je zaak open is mag gebruiken. Mister Leitner, I think you’re fucked.
@jaguarjunk: onzin .dat van die openingstijden en groene platen
@hplh: prima. Dan mag jij mijn boete van het rijksdienst wegverkeer betalen toen ik vorige week om 11 uur op groene plaatjes reed.
@jaguarjunk: op de site van leither staat dat hij ook savonds open is. Dus dan valt het binnen de openingstijden…..
@scottishcarspotter2000: Wat heeft dat met redelijkheid te maken?
Niet proefrijden maar wel op dat kenteken is toch gewoon niet verzekerd via die polis? Lijkt mij niet meer dan logisch eigenlijk.
@scottishcarspotter2000: Waarom zou je als verzekeraar dit uitkeren? Er zijn voorwaarden, die heb je geschonden, daar ga je. Als verzekeraar zou ik hier echt geen medelijden mee hebben.
@scottishcarspotter2000: eens, al hoor ik hier niemand over de mensen die deze auto niet kennen. In mijn werk spreek ik dagelijks mensen met zat geld voor een auto als deze, maar geloof me maar als ik zeg dat die amper van Jon Olsson, noch van Gumball3000 of uberhaubt deze RS6 DTM hebben gehoord. Het kan gewoon stom toeval zijn, hoe vaak is er niet iets of iemand kapot gegaan doordat ie net op de verkeerde plaats en op het verkeerde moment was?!
@scottishcarspotter2000: als een verzekeraar zou moeten uitkeren bij ieder geval dat onder de noemer ‘is anders nogal sneu’ valt te scharen, dan zouden er geen maatschappijen meer bestaan en niemand meer iets kunnen verzekeren. Want laat wel wezen: vrijwel iedere verzekeringskwestie ‘is anders nogal sneu’. Zoals eerdere reacties al aangaven: alles staat netjes in de polis. Auto zelf valt onder de bedrijfsinboedel, mits het ook de inboedel is…. En de groene platen zijn er juist voor de testritten… Niet voor een leuke shoot, lijkt mij toch.

Als jij je bankstel mee naar buiten neemt om er foto’s van te gaan maken, dan is diefstal ook niet verzekerd op je inboedel. Je ging er mee naar buiten. Risico en kans stroken dan niet meer met elkaar en dus de gevraagde en betaalde premie ook niet…..
@scottishcarspotter2000: Geplande actie “van twee kanten”?… Als die goed verzekerd was, des te meer.
Boeventuig!
Toch, wie de RS ontdoet van dakcover en wrap, heeft een snelle annonieme get-away car, neem je tijd om de voorbumper en achter diffuser te vervangen, is die helemaal anoniem.

Tegelijkertijd zijn er in IS gebied, (wit)rusland ook genoeg kopers voor een in Europa gestolen waren.
@martinus: Tjemig martinus, heb je gezopen ofzo?. Echt geen touw aan vast te knopen wat je allemaal schrijft. IS, wit rusland.
@boltiev6: *IS gebied, (wit)Rusland of Afghanistan.

Door wat vegen op m’n paupertablet zijn ze in Afghanistan verdwenen.

Gestolen wagens komen vaker in dat gebied terecht. http://www.autoblog.nl/nieuws/nederlander-haalt-gestolen-autos-terug-uit-irak-64242
@martinus: laat maar, je bent straal bezopen….
@boltiev6: zijn echte naam is waarschijnlijk ‘Rémy Martinus’ ;-).
@boltiev6: Hoezo? Rij jij nooit met wat IS kameraden door de woestijn met zo’n Audi?
@martinus: keerl! Niet zo veule poar neem’n!
@martinus: Je vergeet dat de auto in zijn geheel verbreed is. De wielkasten zijn uitgeklopt, de assen zijn verbreed zodat de wielen niet ineens diep in de body liggen etc. Als je dat allemaal wilt aanpassen, ben je behoorlijk wat tijd kwijt. Als het toch “maar” een getaway car is, kun je net zo goed een gewone RS6 jatten. In het drukke verkeer net zo snel en nog steeds meer dan snel genoeg om de gemiddelde popo-Touran het nakijken te geven.
@Edge: verbrede assen lijkt me heeeeeeeeel stug.. Er zit meer aan een wiel vast.. Uprights, draagarmen.. Je verneukt de complete werking van het systeem als je dat allemaal gaat verbreden. Dat moet compleet doorgerekend worden. Audi kan dat. Maar die Zweedse hotrodbouwer niet.. Hier zitten velgen onder met een diep velgbed en een extreme offset. Niet zo gek, want ze zien er uit als op maat gemaakt voor de RS6: tweedelig, zodat je ze lekker diep kunt configureren.
Dit hele verhaal stinkt naar fraude. Alles is te opzichtig en te vaag, hier gaan we meer van horen.
@screamgt: Het is overigens ook ONTZETTEND dom om die “tracker” uit een auto van ruim 4 euroton eruit te laten halen. Nog zo’n, niet al te klein, detail in dit verhaaltje.
@screamgt: Beter lezen, er was helemaal geen tracker geïnstalleerd geweest. Wellicht dacht Douwe dat de auto genoeg opviel.
@screamgt: Er staat enkel dat een tracking device ontbrak. Dat betekent waarschijnlijk dat er nooit een in de auto heeft gezeten.
@metalmike: jawel! Ergens vernomen dat alle auto’s die met Gumball mee rijden een tracker hebben. Laat nou net deze auto meegedaan hebben.
@maxx1: Dat kan ook voor de organisatie van de Gumball zijn, waarna hij na afloop van het evenement wordt verwijderd, of niet meer bruikbaar is.
@maxx1: dat is een losse tracker voor alleen tijdens de gumball om te checken wie waar is in de route
@metalmike: ook zonder tracker is de auto teruggevonden ;-)
@screamgt: zo denk ik r ook over :) hij kreeg m gewoon nie verkocht en zo proberen ze geld te beuren van de verzekering hahaha (zou kunnen toch?)
@kleinemeid71: Hier moest ik ook aan denken haha
@amg65: dan doet ie dat weinig subtiel met zijn verhaal op het achtuurjournaal. Of is het een combo en wil ie er nog bekendheid mee krijgen?!
@screamgt: juist fraude
@screamgt: dit verhaal stink meer dan een ruft in de ochtend na een avondje zuipen.
Wat een domme actie zeg. Werkelijk om te huilen. Welke theorie je hier ook op los laat…dit is echt ziek
We gaan het wel een keer weten, ik bedoel maar als ze via een eenvoudige kookwekker de “Jumbo-Blackmailer” in de kraag vatten, zullen deze lieden ongetwijfeld ook een keer tegen de lamp lopen.

En tot mijn vreugde lees ik steeds vaker in het gazet dat de straffen hier steeds minder mals worden !
(wat tijd werd overigens)
Goed het Internet afspeuren, vroeg of laat zetten die paupers een filmpje online waarin ze hun zegetocht met de Audi laten zien.
@toniominestrone: hadden ze geen tijd voor. De rit naar de parkeergarage was zo gebeurt.
Niks getawaycar…dit ruikt naar verzekeringsfraude.
@baklava: Lul niet, dan had hij zeker geen garage platen gebruikt. Die ook nog eens na 18:00 zijn gebruikt. Wat een kutverhaal. Kappen hiermee!!!
@boltiev6: de auto heeft geen nederlandse platen. Hij kon niet door de keuring komen. 1000pk, scherpe carbon onzin, verbredingen etc.. Of te wel groene platen is het enige waarmee hij de weg op kom
@baklava: nee. Het lijkt mij een bizar voorval. Als het om fraude zou gaan, zou het anders worden uitgevoerd.

Daarbij heeft Leitner een goede naam in Automotive Nederland. Zowel bij handelaren/dealers als klanten. Man: zelfs bij spotters zijn ze altijd hartelijk, is wel eens anders.

Dus om ze nu meteen als fraudeurs af te schepen is mijn inziens veel te kort door de bocht. Dat het een apart voorval is: ja. Dat er fraude in het spel is kan ik niet uitsluiten, maar jij kan het niet aantonen ;-).
@gtwillem: Oh nee begrijp me niet verkeerd, ik kan er ook naast zitten, maar ik vind het alleen nogal een raar verhaal, dat ik moeilijk te geloven vind.
@baklava: dat is absoluut waar. He is een zeer vreemd voorval. Vooral dat er geen logische verklaring voor is. Waardoor het lijkt alsof er maar twee scenario’s zijn:

1. Bizarre samenkomst van omstandigheden. Ze vluchten in de VW, hebben problemen, steken hem in de fik, en het eerste/snelste wat ze zien staan is die RS6. Ze pakken de RS6, komen erachter dat de tank bijna leeg is en om enige vorm van bewijzen achter te laten te voorkomen, steken ze ook de RS6 in de fik. Dit lijkt het meest aannemelijk, hoe bizar ook.

2. Leitner komt erachter dat die RS6 niet echt zo waardevol is als werd geacht, het bedrijf loopt al minder en op deze slecht uitgevoerde manier probeert hij zijn geld terug te krijgen.

Optie 2 lijkt mij echt veel te vergezocht. Auto Leitner heeft een zeer respectabele naam en lijkt zijn zaken netjes op orde te hebben. Net als zijn auto’s welke altijd smetteloos zijn. Daarbij kun je aan alles zien dat het bedrijf gerund wordt door iemand met hersenen, zo iemand zou zo’n overval veel beter regisseren.
@gtwillem: goede naam? Een bedrijf wat zelfs zn facebook volgers KOOPT! om zoveel mogelijk likes te krijgen, met een goede naam bestempelen moet ik ff gas tegen geven.. In 3 maanden tijd van een paar honderd fans, naar 100 duizend!!

‘Tip of the iceberg’ Hoe dubieuzer wil je het hebben..

Een soort aandacht geile sloerie is het eerder..

http://autobranchesignalen.nl/marketing-en-reclame/binnen-3-maanden-100000-likes-en-nieuwe-klanten.html
@lamborgfan: allereerst: wat is er mis met likes kopen? Niet dat ik het heel chic vind, maar het is een strategie welke door meer bedrijven wordt toegepast.

Daarbij kan ik in het stuk niet terugvinden dat ie likes heeft gekocht, maar wel een social media strategie heeft. Leitner heeft veel auto’s in de showroom staan welke nogal tot de verbeelding spreken, waardoor ik kan begrijpen dat veel mensen dit ‘liken’.

Maar dan nog: dat is geen misdaad of frauduleuze actie. Qua auto’s en gerelateerde zaken heb ik nog nooit een kwaad woord over Leitner gehoord. Hij vraagt relatief veel voor zijn auto’s, maar ze zijn altijd in schitterende staat.
@gtwillem: GTWillem ik weet niet wat jij doet in het dagelijks leven, maar ik weet 100% zeker dat je niks met online marketing doet :) Likes kopen is funest voor je bedrijf.
@sjeemsbond: inderdaad, zit niet in de online marketing.

Maar in bovenstaand artikel kan ik nergens vinden dat ze likes ‘kopen’, alleen dat ze actief met social media omgaan. En alles is in het Engels, wat vast een voordeel kan zijn.
Nog een ander mogelijk scenario is dat het boeventuig door de eigenaar zelf is ingehuurd om de auto te stelen en in brand te steken om zo 400.000 euro verzekeringsgeld op te strijken. (Altijd een optie als je merkt dat de markt geen 4 ton wil betalen voor een opgevoerde A6 stationwagen)
@timboman: Lul niet, dan had hij zeker geen garage platen gebruikt. Die ook nog eens na 18:00 zijn gebruikt. Wat een kutverhaal. Kappen hiermee!!! Suffe complot theorieën.
@boltiev6: Doe eens rustig, iedereen mag hier zijn mening verkondigen. Denk inderdaad niet dat de vork zo in de steel steekt maar dat mag iedereen voor zichzelf bepalen.
@pomoek: Ieder mag z,n mening hebben. Maar als je even logisch nadenkt, dan zal iemand die verzekeringsfraude wil plegen dat zeker niet doen met groene platen en al helemaal niet op een tijdstip dat hij niet meer is verzekerd. Officieel is hij namelijk niet meer verzekerd. Iedere garagehouder of houder van deze platen weet dat. Dus moet je ook niet een een of andere complottheorie verzinnen die kant nog wal raakt. Leitner wordt bovendien als zeer betrouwbaar beoordeeld in de autobranche. Volgend onderwerp graag….
@boltiev6: Heb je aandelen in dat bedrijf of ben je de dochter van? Neem ff een pilletje inderdaad.
@boltiev6: blijft een raar verhaal…
@timboman: mooi verhaal, maar denk dat er buiten de Nederlandse markt redelijk wat animo is voor deze auto.
@timboman: inderdaad ook een scenario dat mogelijk zou kunnen, tis allemaal wel heel toevallig…
@timboman: Klinkt meest plausibel.
Het kan natuurlijk ook dat het ‘geen vriendjes’ zijn geweest, en dat ze de eigenaar opzettelijk een kostenpost willen bezorgen.
Ik denk dat hij iig wel wat problemen met zijn verzekering kan verwachten.

Daarnaast lijkt het me ook een onverkoopbaar ding, een rs6 haal je al in Duitsland voor 85k/100k. 300k extra voor dit ‘reclame model’??? Waar is die prijs eigenlijk op gebaseerd?
@none1234: Deze RS6 heeft een speciaal voor deze auto ontworpen DTM-achtige bodykit die niet zomaar bij een tuningboer te bestellen is en heeft ook motorisch een flinke upgrade gehad (met o.a. turbo’s met bladgoud op de schoepen) waardoor je best wat extra’s mag vragen. Of ‘ie 400.000 waard is weet ik niet, maar dat ‘ie een stuk meer waard is dan een standaard RS6 is wel zeker.
@none1234:
@timboman:
meest plausibel?

We weten het allemaal niet… Maar iets als meest plausibel benoemen terwijl je er helemaaaaaal niets vanaf weet is toch raar.

Iedereen hier denkt gelijk het slechtste verhaal over Leitner.

Maar wie de verhalen goed leest….

Tank was bijna leeg…
Geen sleutel…

Uitzetten en weer starten kon dus niet.

Wanneer je een auto steelt is het wel handig genoeg peut te hebben. Bij een tankstation op je gemakkie 80 liter gaan tanken met een zeer opvallende auto inclusief een draaiende motor (die aardig herrie produceert) ga je ook niet doen. Plus dan sta je automatisch op camerabeelden.

Meest plausibel noem ik het niet meer een mogelijk scenario is….

“Yes die hebben we mooi te pakken…. Kut tank is bijna leeg…. Kut sleutel ligt nergens … Gvd wat moeten we hiermee doen… Snel dumpen ergens want dit ding valt natuurlijk overal op!… In de fik ermee want vingerafdrukken enz… Wegwezen!!!!”

(Was bedoeld als tekst uit de mond van het gilde)

Natuurlijk is dat andere ook een scenario, maar dan is dit te opvallend gedaan, te veel gedoe en te kort van stof.
@jvthof: was ook reactie voor @screamgt
@jvthof: Ik ken de man niet eens. Het is gewoon jammer maar hij heeft de schijn gewoon tegen zich, kan gebeuren. Dat is nu eenmaal de huidige situatie.

– tank was voldoende vol om de garage te halen
– het lijkt me sterk dat dit gajes (heb ik het over de auto dief) de tijd neemt de auto te anonimiseren voor een ander gebruik (lees er althans niets over)
– je gaat niet met een pistool schieten voor een joy ride, soort van crime verhouding time is uit balans. Als er 400k in het spel is, is de balans ineens heel anders
– daarnaast is er waarschijnlijk sprake van voorbereiding, een gelegenheidsdief heeft niet gestolen vw busje bij zich. En weet je dus in de meeste gevallen iets meer waar je mee bezig bent.
– sleutel is alleen een probleem bij tijdsgebrek/diefstal. Als die gasten een uurtje kunnen sleutelen, hebben ze dat vast zo anders opgelost.
@jvthof: Het leek wel geplanned. De optie dat ze voor het Shell station kwamen lijkt me vreemd. Enige dat ik kan bedenken is dag het een weddenschap of ontgroenings ritueel was in het criminele circuit. Aan de andere kant kun je ook een geval van oeverloze domheid niet uitsluiten. Schijnt dat ze riepen dikke BMW jonge…
@jvthof: dus het was allemaal toeval? Ze reden vrolijk rond in hun gestolen busje met wapens aan boord want je weet maar nooit? En hoppa kijk eens een rs6 die er zo extreem uitziet dat je de stoere man bent als je die gestolen rondrijdt. Je rijdt in je gestolen auto nooit zomaar rondt en helemaal niet gewapend . En ook niet met spullen om 2 auto’s in de fik te steken. Het is te toevallig allemaal.
@rolov: @allemaal die reageerde… Ik bedoelde wel dat het geen toeval was ;)

Ze wisten dat ze daar zouden zijn, dus misschien iemand zitten opscheppen, vertellen enz
In Frankrijk worden RS-jes omgebouwd met een uiterlijk van een normale A-tjes. Hierdoor vallen zij minder op als Go-fast. Kans is heel groot dat de daders de auto in brand hadden gestoken. Nadat zij erachter kwamen dat ze geen sleutels hadden.
@laraki: kun je hier wat meer over vertellen? Klinkt best gaaf
Misschien stopten ze even en hadden ze de auto uitgezet en kregen ze hem vervolgens niet meer aan de praat. Toen ze zagen dat de auto niet meer verder kon gaven ze het maar op en zette ze hem in brand voor mogelijke sporen?
@caraddicted: Dat lijkt mij een redelijk scenario. Ze zagen natuurlijk direct dat dit een bijzondere auto was, hadden waarschijnlijk dan weer niet door dat het een “one off” was.

Ook waarschijnlijk dat ze op pad waren om kattenkwaad uit te halen en een benzine pomp oid te overvallen.
Blijf het toch een vreemd gegeven vinden dat een dergelijke Audi überhaupt zover komt zonder sleutel. Ook al is hij reeds gestart. Ik weet uit eigen ervaring dat bv een Mercedes na een paar honderd meter mooi stopt.
@Donstil: Inderdaad. Volgens mij heeft Audi dat ook.
@Donstil: niet alle auto’s hebben dat, sommige controleren om de zoveel tijd of de sleutel nog binnen bereik is en geven dan een melding en bij andere kan je vrolijk doorrijden tot de motor uit gaat
@Donstil: Bij bwms ook. En dan heb je nog al die toeters en bellen die afgaan die je herinneren dat je zonder sleutels rijdt.
Verzekeraar zal wel stellen dat een tracker verplicht was gezien de waarde…..en dus niets uitkeren?
Joyride 2.0 wellicht?
Haal de stickers en bumpers weg en laat hem als een normale audi RS6 eruit zien en je hebt de ideale getaway car met 950-1000pk
Mooi verhaal, maar stinkt aan alle kanten. Alleen al het laat op een druilerige avond ergens gaan ‘filmen’…
@trustmeiamanengineer: omdat het dan rustig is misschien ?? Zou kunnen… Toch?
@trustmeiamanengineer: waarschijnlijk gaf de gemeente alleen voor snachts vergunning om de tunnel af te sluiten voor opnames. In t tunnel zal het voor het beeld toch niet uitmaken gezien het kunstmatig licht.
De revisie is vast te duur
Gelukkig hebben we de vele foto’s nog..
Eeuwig zonde
Het blijft een zeer triest verhaal, helemaal een gewapende overval/beroving gaat je niet in de koude kleren zitten, dus veel sterkte voor de slachtoffers.
Maar op autogebied is het niet een groot verlies, het was niets anders dan een opgevoerde RS6 met opsmuk die zo weer te maken is,geen enkele race historie/verleden, die hele gumball is voor rijke knakkers die graag willen opvallen en niets anders doen dan mede weg gebruikers in gevaar brengen.
@bofkont: helaas heb je gelijk. Hier op AB heeft de auto een bepaalde ‘waarde’, maar de marktwaarde is niet hoger dan een gewone nieuwe RS6. Net als de creaties van ‘Pimp My Ride’: zaten fantastische creaties tussen, maar de marktwaarde is echt niet wat de waarde welke er aan geld en tijd aan in is gestoken.

En meedoen aan de Gumball is wat anders dan de Mille Miglia winnen ;-).
@gtwillem: Groot is mijn dank :)
@bofkont: en groot is mijn bewondering voor jou op AW… Wat een rare snuiters zitten daar zeg… Hebben vaak geen enkel idee waar ze het over hebben :-).

Knap dat je het geduld kan opbrengen om ze nog een beetje verstand probeert bij te brengen…
@gtwillem: hahaha soms heb ik blijkbaar ook mijn goede momenten ;)
Wederom bedankt.
Stond er zaterdag nog naast en nu staat hij er zo bij, eeuwig zonde
@carfreakjim: Douwe zat er gisteren nog in
Gaza-020? Garage waar de auto is gevonden, is het zelfde flatgebouw waar oude penoze Mink K een wapenarsenaal had.
Maar gelukkig hebben we de foto’s nog😢
Ik denk dat het een geplande actie was. En dat de eigenaar een paar verkeerde vriendjes heeft gemaakt. Gelukkig voor hem lees ik net wel dat de schade is te overzien omdat hij goed verzekerd is/was.
@clarkson: Inderdaad. Verkeerde vriendjes zou nog niet eens zo’n gek idee zijn. Verzekeringsfraude lijkt mij ook aannemelijk, maar ik neem aan dat als dat het geval zou zijn Meneer Leitner en zijn handlangers hun huiswerk wat beter gedaan hadden en zonder handelaarsplaten waren gaan rijden. Want ik lees hier en daar dat dat nog wel eens een probleem kan opleveren met de verzekering.
@Edge: simpel zat, bij exclusieve autobedrijven komen ook criminelen. Sterker nog die zijn vaak kind aan huis.
@ghost: het geld moet ergens vandaan komen
Ergens is het wel toevallig. Ze gaan een een filmpje maken met die auto. En stom toeval wil dat er net toevallig mensen langs kwamen met wapens. Auto staat klaar om meegenomen te worden. Geen beveiliging. Misschien weet de opgepakte agent er meer van :)
@gerjan: Idd. en wellicht mag je niet eens stoppen als hij op die kenteken platen staat, en dat is in deze kwestie wel erg belangrijk. Het is namelijk moeilijker een rijdende 1000pk, te car jacken.
@none1234: Lijkt me dat je bij een tank station wel stil mag staan, anders word tanken wel erg lastig
@carfreakjim: Geen idee, dacht meer aan dingen als alleen toegestaan vol te gooien met de tank installatie van het garage bedrijf (op eigen terrein), of wellicht is alleen het gebruik van de dichtstbijzijnde tankstation toegestaan.
Ik denk niet dat dat bet scenario was
Misschien zelf een overval verzorgd, zodat de verzekering gaat uitkeren?? Rare actie anders
Groene platen mogen ook gebruikt worden voor Promotiedoeleinden. Hierdoor is het gebruik van de groene platen in deze situatie geen probleem.
Wat een gezeik over verzekeringen hier. Wat kan jullie het aan jullie aars rotten of de verzekering dit betaald?! Wat een NON discussie.

Of zit iedereen hier weer lijm te snuiven? Of super 98? Of ga jij harder op 104?
Beetje mediastilte zou die knaap niet misstaan…
Was een onverkoopbare auto die nu mooi is “opgeruimd”. Denk dat de eigenaar een vreugde dansje doet.
@autogekk: is inderdaad lekker snel cashen zo!
Hoezo onverkoopbaar? Voor welke prijs?

Misschien wou een gangster hem ‘kopen’ voor een schaamtebod, kreeg een nee, kon dat niet aanvaarden en ging hem later dan nog maar eens “lenen”. Waarom? Omdat groot ego en omdat het kan?

Bijvoorbeeld. Er zijn meer scenarios dan verzekeringsfraude…
RS6-gate?
Hij moet toch ook wel gezien zijn tijdens die uren dat hij weg was, volgens mij getuigen genoeg.
Misschien bestelling uit buitenland? De mensen die het interesseerden wisten immers wel dat Leitner de auto in bezit had. En zonder de excentrieke opsmeuk + andere registratie nummers heb je m via polen zo weer op kentekens om hem te kunnen importeren in een ander land. Daar zal de kenteken gever niet informeren of het een in nederland gestolen audi is gezien alle nummers gewoon kloppen met die in het pools kentekenbewijs. Wel moet je m zo snel mogelijk in een container zetten en vervoeren nadat je m hebt ontvreemd.

Alleen nadat die gasten erachter kwamen dat ze toch echt geen sleutel hadden moesten ze er snel van af. Je gaat niet zomaar met wapens staan zwaaien en schoten lossen om daarna 2 tunnels door te rijden die kunnen worden afgesloten.
Ach, het is maar een verbouwde audi, maken ze toch een nieuwe. Het is geen Ferrari 250 gto die uitgefikt is.
@964yellowbird: jammer genoeg niet
Greenpeace is de dader
Ken Douwe nog toen ie autowasser/poetser was en een Suzuki Swift reed, er is in die 20 jaar een hoop veranderd . Respect dat ie zo’n zaak heeft opgebouwd.
Geen zin om in te gaan vullen, assumption is the mother of all fuck-ups.
Je blijft met je poten van andermans spullen af en ik hoop dat Dhr Leitner gauw weer een nieuw speeltje vindt.
wat eem mindbreaker deze zeg…. waarom? kan alles zijn….geen enigszins logische verklaring te vinden los van waarom gestolen? ” omdat het kan”….
Als we het over plausibele verhalen hebben: wellicht een links radicale millieubeweging die niet erg blij was met de CO2 uitstoot?

In ieder geval was deze auto niet het meeste geschikt voor een get away car.
@michaelb: zou logisch zijn als t een diesel was:p
Hij is wel heel erg rustig voorde camera. Wat ik niet niet helemaal begrijp. Hij had de sleutel in de broekzak. Toch konden ze ermee weg rijden. En later konden ze de auto niet meer starten… Het blijft een vreemd verhaal
@gerjan: nooit in een moderne auto gereden? sleutel hoeft niet uit je broekzak om een auto te starten, is bij veel autos zo. als je dan uitstapt blijft de motor lopen.
De wildste verhalen doen nu de ronde, mij lijkt het beter het onderzoek en de resultaten daarvan af te wachten. Mij lijkt het sterk dat iemand op deze manier met zoveel heisa zou proberen om fraude te plegen.
Het blijft een vreemd verhaal wie weet nu dat men om 23.00 uur filmopnamen gaat maken van deze one of a kind car. Groene platen tijdstip verzekering € 400.000 is nu ook niet een verre van goede combi. Hij zal er een flinke kluif aan hebben om bij de verzekering z’n geld terug te krijgen. Ben benieuwd hoe dit afloopt….
Het was niet echt een heel erg mooie auto of zo, maar wel een gaaf ding, en daarom heel erg zonde!
Hele logische verklaring, de opnames voor Fast & Furious 8 zijn begonnen. :P
als we toch over regeltjes gaan praten betreft kenteken; de wagen heb ik alle keren op videos en fotos op groene platen zien rijden, just sayin….
@arashrsf: hij kon ook noet op Nederlandse platen komen door de uitbouw. Misschien via Engeland?
Verzekeringsfraude lijkt mij…
Naar alle aangrenzende waarschijnlijkheid zal een verzekeringsmaatschappij die deze auto verzekerd “niet” of met moeite gaan uitkeren. Zelf geruime tijd geleden een soortgelijk geval meegemaakt met een E63 AMG. Gestolen, geen actief voertuigvolgsysteem. Antwoord verzekeringsmaatschappij: Wij hebben geconstateerd dat op het moment van diefstal geen actief voertuigvolgsysteem in de auto aanwezig was, waarop wij hebben besloten de door u geleden schade niet te vergoeden. Nogmaals, verzekeringsmaatschappijen zijn de grootst mogelijke boeven in dit soort gebeurtenissen. Zij zullen altijd een manier zoeken om niet uit te hoeven keren!
@luukies: Klopt helemaal. Als particuliere bezitter is een tracking and tracing systeem verplicht voor autos boven een bepaalde waarde, waaronder een RS6.
Echter deze auto is door de vorige eigenaar verkocht en dan wordt het abbonement voor het tracking and tracing ook gecancelled. Wanneer Leitner de auto verkocht zou hebben, dan wordt een nieuw abbonement aangegaan door de nieuwe eigenaar. Met andere woorden, geen van de dure autos bij Leitner of welke dealer dan ook hebben een T&T systeem geactiveerd. Verkeraar heeft het hele wagenpark verzekerd voor een X bedrag. Of Leitner daadwerkelijk 4 ton gaat krijgen is onwaarschijnlijk. In de ogen van de verzekeraar is dit een tweedehands RS6 met de nodige km’s en een bodykitje. Afschrijvings percentage wordt toegepast en hoppa, een fractie van wat hij hoopte te vangen zal worden uitgekeerd.
Ik begrijp de begrippen zoals 020-Gaza niet echt. Klinkt een beetje als PVV-achtige stemmingmakerij van de ongeletterde onderklasse uit de Rotterdamse havens. Kennelijk is die ook aanwezig op Autoblöt.

Mijn vader woont toevallig in de Nachtwachtlaan en in die garage’s beneden werk je met een check-in – check-out systeem. Je komt er alleen in als bewoner en er staan op elke hoek camera’s. Moeten ze vast wat mee kunnen.

Overigens wonen er in alle torens van de Nachtwachtlaan welgeteld 5 ‘Gazanen’, waarmee waaschijnlijk gedoeld word op alles wat een kleurtje heeft en geen biggenspek vreet.

Voor de rest enkel keurige blanke Germaanse gezinnen die uiteraard nooit wat fout doen en allen voorbeeldburgers zijn…
Ik zag gisteren ook dat filmpje van die ferrari die getolen werd bij die rotende. Zojuist ook een filpje gezien dat diezelde gasten met helm en al die auto overspuiten/wrappen. Dikke hoax waarschijnlijk voor 100% tuning dit weekend. Mischien staat de rs6 er ook wel naast morgen !?
Lijkt me op een mooie verzekeringfraude!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).