Wat is de beste nieuwe dwerg-SUV?

Auteur: , 19 Reacties

Klein, rond, hoog. Een motorinhoud liefst niet groter dan een fles frisdrank. Duits, Frans of Amerikaans? Ieder merk heeft sindskort een dwergSUV'je maar welke zou je heel misschien eventueel ooit een keer kopen (voor de vrouw)?

Rare Dakbobbel Fransje!

Geneve 2013 gaat de geschiedenis in, niet als de show van een nieuwe generatie hypercars, maar show van de B-segment SUV’s. Gezapige kleine softroadertjes waar huisvrouwen het heel warm van krijgen. Het begint eigenlijk met de Opel Mokka en Chevrolet Trax. Die kennen we nog van Parijs. Eigenlijk zijn de Trax en Mokka net te duur (vanaf €23k), de motoren te groot en de CO2 uitstoot te hoog.

Dan komt de Ford EcoSport. Amerikaans, Braziliaans eigenlijk en voorzien van het allerkleinste motorblokje. De naam slaat helemaal nergens op. Het concept is best geinig. Met wiel achterop en driecilinder turbo. Uit die 1 liter 3-cilinder haalt Ford toch nog 125pk.

Peugeot zegt “LeFuck”. Hou die EcoSport lekker in Zuid-Amerika, dan verkopen wij meer 2008’jes. Ook Peugeot gaat met de 2008 aan de driecilinder (1.2 VTi). Daardoor is de 2008 vanaf juni leverbaar met slechts 99 gram CO2 uitstoot per kilometer. Dit levert de 2008 een groen stickertje en een vanafprijs van slechts €18k op.

Dan houden we de Renault Captur nog over. Absoluut de meest opvallende verschijning van de show. Met z’n felle kleuren een potentiële verkooptopper. Leverbaar als dCi 90, TCe 90 of TCe 120. Net als de Ford heeft de Captur nog geen prijsje. Ver van de €20k zal die echter niet af zitten.19 reacties

De Peugeot, simpelweg vanwege het feit dat de andere drie (vooral de Ford) lelijker zijn
De beste is zonder te rijden niet te bepalen, op basis van het uiterlijk staat de 2008 bij mij bovenaan en de Capture net 2. De rest vind ik het aankijken niet waard.
Hoezo zijn dit vrouwenauto’s? Omdat het marketingtechnisch muesli-auto’s zijn?
@lacker: omdat het niet deze is.
Allemaal misbaksels zonder enige vorm van emotie of technisch vernuft en puur gericht om geld in het laatje te brengen. Maar dat is enkel mijn bescheiden mening.
op nummer 1 de 2008 en op nummer 2 de EcoSport en op nummer 3 de Captur
Ik zou voor de Citroën C3 Picasso gaan….
Doe mij maar de captur. Voroge generatie ecosport heb ik in brazilie gereden en was eigenlijk een no-nonsense suv. Veel ruimte, weinig luxe, veel plastic. Maar voor daar een prima concept natuurlijk.
Welke van deze autos zijn eigenlijk 4×4 (eventueel optioneel)?
Laten staan en doorsparen voor een echte 4×4. Een Defender of Land cruiser ofzo.
Waarom staat de opel mokka er niet bij?
@johanhummer9: Stond niet in Geneve. Bovendien vangt de Trax die al af.
De beste dwerg-SUV?
Dat kan er GEEN zijn, want elke SUV is maar een leijk geval.
FIAT panda 4×4… natuurlijk. Lyrische sites/pers in GB, maar die is natuurlijk gesponserd. Dit in tegenstelling tot de objectieve kritische houding van de nederlandse sites/pers.
de Suzuki Jimny al 30 jaar lang ..
Ik vind ze allemaal uitblinken… in lelijkheid.
Ik zal dan toch voor de Peus gaan, alleen omdat ik vind dat die er net iets beter uitziet
Ik vind het stuk voor stuk kleine gedrochtjes, een nieuwe alfa baby SUV zou misschien niet eens een slechte zet zijn…
Ik vind de Chevy het dikst, alleen de motoren zijn niet erg modern…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).