Wat moeten wij voor jullie uitzoeken in Genève?

Auteur: , 112 Reacties

Autoblog does Geneva, volgende week is het een feit. Wat MOETEN we per sé voor je achterhalen?

Vraag het aan Wouter!

Vanaf maandagavond wordt het weer ouderwets knallen in de Zwitsere diplomatenstad, waar de primeurs je om de oren vliegen. Ons Autoblog Money Team (AMT ©) gaat zich natuurlijk weer helemaal gratis volbunkeren op de Skoda-stand het vuur uit de sloffen rennen om jullie van gave content te voorzien. Maar, aardig als we zijn, willen we best wederom een paar minuutjes voor verzoeknummers inruimen, mits ze een beetje origineel zijn.

Zaken die we zouden kunnen uitvinden: welke bijdehandte vragen moet Wouter aan de wederom massaal aanwezige meetchinezen stellen? Draagt Stephan Winkelmann inderdaad een Verde Ithaca-kleurige G-String onder zijn maatkostuum, zoals de hardnekkige geruchten beweren? (ja, dat beeld krijg je dus niet meer uit je hoofd, de volgende keer dat je ‘m ziet. En Wouter ook niet, als ‘ie er weer naast staat)

Is een Fiat Doblo Trekking inderdaad het ideale vervoer om een groep kabouters een ring naar een vulkaan te laten brengen? En over vulkanen gesproken, kan je aan de uitlaten van Aston Martins Vulcan-racer een plak bacon roosteren? Heeft de 2 Serie Gran Tourer inderdaad absorberende onderleggers voor op de stoelen op de optielijst staan? Als je over Chrstian von Koenigseggs schedel aait, mag je dan een wens doen?

Bovenstaande zijn maar een paar hersenscheten, dat kunnen jullie vast beter. De comments staan open!112 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
-edit: goed lezen, we hebben vragen nodig-
Jaaa! De kopieerchinezen komen er weer!
Of je in de Ferrari 488 gtb wel van binnenuit de kofferbak uit kan komen.
@supersim200: Doe dan iets nuttigs. Hoeveel turbodruk levert de 488 over het hele toerengebied? Is dit afgeknepen om het koppel/vermogen zo lineair mogelijk te krijgen?
@TheMaster: Dat interesseert toch niemand wat?
@volvov70: Ik ben dan blijkbaar niemand, want mij interesserd get wel.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: ik heb toch liever de vraag van superslim200
@supersim200: And we have a winner…
Hoeveel babes er dit jaar staan op de beurs! ;)
Wat voor merk kopieer machine de ontwerper van de nieuwe R8 gebruikt? Want het ziet er toch best strak uit!
@friso17: Of en zo ja: welke babes bij de Volvo stand staan. Deze babes werden wat minder ordinair en vrouwvriendelijker gepositioneerd door het geëmancipeerd Zweden. (Hulde daarvoor trouwens!)
Vraag aan een meet-Chinees: “Kan je het zien?”.
Wouter in de achterbak van een kleine cq. compacte auto. Graag mét Bassie & Adriaan tune.
@lotte: ‘Wouter OP achterbaNk van een kleine cq. compacte auto’, zo was toch de legendarische scène met Bassie en Adriaan tune?
Ik wil nml een bruggetje maken naar meer achterbank info met in en uit klimmen, zitten etc, vooral mbo kleine wagentjes, grote jongens met coupé-lijn en uiteraard de 2+2’s. Het is toch altijd gezellig meerijden op een kleine achterbank half overdwars(mag wel met gordel) gedurende een kleine rit naar of van de stad. Een paar kandidaten op de beurs:
1. Bentley Continental GT facelift
2. Volkswagen Sport Coupé Concept GTE
3. Lotus Evora 400 (zeer geschikt voor B&A tune)
Sowieso alles van Volvo

-=edit: dat is geen vraag. Ezelshoedje op en een minuutje in de hoek svp=-
Wat is dit jaar de beste auto voor bassie en Adriaan
Als er een leddesigner Audi engineer rondloopt vraag eens of hij het leuk zou vinden om een RWD auto te ontwikkelen, bijvoorbeeld in het kader van die prologue concept (omdat RWD ook mooier is).
@jaapiyo: rwd mooier? Aan de buitenkant kan ja nagenoeg niet zien wat voor aandrijving een auto heeft
@johanhummer9: toch wel. De proporties van een RWD auto kloppen doorgaans beter voor een sportieve look. Heeft te maken met de wielplaatsing, met name van het voorwiel dat bij FWD auto’s verder naar achteren geplaatst moet worden om er voldoende gewicht op te laten rusten dat je voldoende tractie hebt (simpel gezegd).

RWD auto’s hebben daardoor in de regel van nature een wat mooiere sportieve look. Het valt niet direct op behalve als je er bewust van bent. Kijk maar eens naar een A8 van de zijkant en zie dan hoe oubollig die frontoverhang er uitziet icm weinig ruimte tussen de A stijl en het voorwiel. Bij een 7 of S is dat veel mooier.

Andere slechte voorbeelden van zwaar overhangende neuzen zijn de C5, Delta en huidige S60, bekijk die maar eens recht van de zijkant en dan naar de neusoverhang. Ik heb zelfs laatst een artikel gelezen van de huidige Volvo designer die letterlijk zei dat hij naar een meer RWD look toe wil, zelfs als de auto’s niet echt RWD worden, maar helaas kan ik dit niet meteen terugvinden.
@jaapiyo: maar dan wel met de versnellingsbak op de achteras. Dan kan de motor meer naar achteren.
De SCG003!!!

-=edit: dat is geen vraag. Ezelshoedje op en een minuutje in de hoek svp=-
Vraag mr verde ithaca of er ook nog een ‘balboni/LPxxx-2’ variant van de Huracan komt.
Of Ferrari nog van plan is om Top Gear de LaFerrari recht tegenover de P1 en 918 te laten zetten.
@MJB: helemaal eens. Maar dan ook meteen even bij McLaren vragen waarom ze zo moeilijk doen en bij Porsche waarom ze eigenlijk *niet* moeilijk doen? :D
@Griffin: McLaren doet moeilijk omdat zij willen voorkomen dat Ferrari een LaFerrari vanuit de fabriek levert die nog net even wat beter presteert dan de versies die ze bij consumenten afleveren. Vond ik eigenlijk een best logisch argument. Volgens mij hebben zij niet echt problemen met een dergelijke krachtmeting zolang het maar consumentenversies van alle auto’s betreft.
@MJB: En waarom wil Porsche dat dan niet? Kan McLaren dat zelf niet? Maar euh, McLaren wil niet dat er op het TopGear circuit gestreden wordt (terwijl dat toch hun thuisbasis is!). Dat zou in het voordeel zijn van de 4WD Porsche? Nou, en…? ;) Ik zou wel een wat beter verhaal willen horen eigenlijk ;)
@Griffin: Oh ja, waarom Dunsfold niet geschikt zou zijn voor die test was me ook niet echt duidelijk, al helemaal niet als argument van McLaren. Je hebt gelijk, enige opheldering van de kant van McLaren is ook niet verkeerd ;)
@Griffin: Ik denk dat Porsche het minste te verliezen heeft daar het grootste deel van het publiek (en daarmee bedoel ik autonerds die weten dat de porker minder powah heeft en een stuk zwaarder is dan de andere twee) waarschijnlijk verwacht dat die Porsche de traagste van de 3 is. Alleen als ‘ie nou echt veel trager zou blijken te zijn dan de andere twee loopt de reputatie een klein deukje op, maar eigenlijk ook weer niet heel erg want het is gewoon de meest ‘andere’ auto van de drie met veel meer hybride geneuzel.

Die andere twee weten natuurlijk dat TG en zo’n test in het bijzonder de hele wereld over gaat en ze weten dat de specs van de auto’s redelijk dicht bij elkaar liggen dus ze zijn natuurlijk als de dood dat, omdat misschien de banden niet goed opgepompt zijn of omdat er wellicht laag octaan brandstof wordt gebruikt in een van de auto’s of omdat de stig ff een bochtje niet 100% instuurt hun paradepaardje als losahhhh af moet druipen.

Beetje laf gedoe natuurlijk, maar ik vind het ook slecht van TG dat ze die Bin Laden uit Saudi Arabië niet laten komen en de test gewoon doen. Kom op Jeremy, waar is die ‘zero fucks given’ houding nu nou die een keer nodig is.
De dmc avantador en huracan, komt bij jd weg, vragen waarom ze juist voor jd kozen enzovoort.
@ronaldddvos: Ze kozen niet voor JD, het is enkel zo dat de eigenaren van de auto gratis kit kregen als ze de auto beschikbaar stelden en heel toevallig waren de eigenaren uit NL.
@FlowMotion: o zo op die fiets
@FlowMotion: dus, we hebben nu 2 dmc lambo’s in nederland?
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik zou wel de kofferbak ruimte van de golf GTD Variant en de nieuwe Touran willen weten.

Heeft Victor Muller een stand met elektrische vliegtuigjes in Genève?
@Carreza: Antwoord: nee, hij heeft al genoeg aan zijn hoofd met zijn stand op de huishoudbeurs. Auto’s geeft hij op en hij probeert nu luchtkastelen aan huisvrouwen te verkopen.
@jeroen797: Hoeven ze in ieder geval niet zoveel schoon te maken.
Of de fantasie op was bij Bugatti en ze het uitzwaaimodel maar LaFerrari noemden. LaFinale bedoel ik.
Alle nieuwe modellen van Alfa Romeo van binnen en buiten belichten svp.
@Alfarobert: welke nieuwe modellen?
@autoblogger: Dat zal de vraag zijn.
auto’s die je niet kan krijgen in de Benelux.
en verder Subaru Subaru Subaru
Aan meneer Pagani vragen of er een instap/goedkopere Pagani komt a la Koenigsegg.
Komen de vierwielaangedreven versies van de Skoda Superb ook naar Nederland? En hoe zit het met de kwaliteit van het interieur? Ik weet het, niet de spannendste auto, maar wel een waar mijn interesse naar uit gaat.
“Ons Autoblog Money Team (AMT ©) gaat zich”
Zeg, wat doet die (c) daar… ;-)

http://www.amt.nl/los/Promoted-Items/AMT-Vaktijdschrift/
@adinsx: Ze kunnen kunnen er misschien beter Autoblog Money Gang van maken. Oh wacht… AMG.
Wat de winstmarge is op een Porsche 991 GT3.
@alcantara: Denk dat dit, ten opzichte van de Carrera S, verhoudingsgewijs nog wel meevalt. GT3 heeft bijna 40.000€ meer bpm dan de Carrera S. Is volgens mij ook standaard rijker uitgerust.
Kunnen jullie op de heen – of terugweg even stoppen bij Alpina? Ze bestaan 50 jaar…
Of er op basis van de X-Bow ook een soort bugge komt zoals Ariel gedaan heeft?
Geachte consumentenman, sorry AB reporters, kunt u aan Sergio Marchionne vragen of hij met zijn baard boven of onder de dekens slaapt?
@desjonnies:
Als ze die dan toch spreken, laat ze gelijk vragen wanneer die nieuwe Alfa’s nu echt gaan komen en wanneer de Abarth in de showroom staat en wat hij gaat kosten….

Zo, is Wouter een dag zoet met echt nieuws ipv van Links en rechts een ander ledje….
@desjonnies: ..en of hij zijn middenstandsdiploma nu wel of niet heeft behaald..?
Als de Limited Edition Box van Pagani snel uitverkocht lijkt te raken, wil je er dan aan Horacio vragen of hij er een apart wil zetten. Kom ik hem zondag de 8ste wel afhalen.
Alvast bedankt en veel plezier in Geneve.
Wanneer komt die Kia SportStation; komt ie ook met echte motoren, met 4×4, met spoilerpakketjes en met hakenkruis velgen.

En sws aan alle stand-managers van PiH versies vragen: wat is het echte verbruik als ik 200km stad, B-weg en snelweg rijd? Er moeten vast wel wat mooie ontwijkende antwoorden tussen zitten!
Alle (nieuwe) info over BMW’s electro/hybrid plannen. De previews en teasers duren al te lang en ze geraken achter. Komt de geplande 3 reeks en 5 reeks hybrid ook in diesel? In opvolging van de reeds aangekondigde X5 e-drive, komt er ook een X6 e-drive versie? (smaken verschillen ;-) )
@w0ut: inderdaad komt in november de 328 hybride uit..
Welke merken er metalen en welke er kunststof tankklepjes gebruiken. Het gaat toch om dat premium-gevoel he. Als ze er bij zo’n onderdeel al op bezuinigen kun je je afvragen hoeveel er onderhuids nog meer bezuinigd is op je belevenis.

Ik wil al jaren een perskaart en om de een of andere reden kom je er niet in als je voor de gein wel eens wat kiekjes op een stand staat te maken. Ik wilde daarom dus tankklepjesblog.nl starten maar dan moet ik wel weten of het de moeite waard is natuurlijk.
Hoeveel % van de oude R8 er in de nieuwe zit. Is het een compleet nieuwe auto waarbij ze hard hun best hebben gedaan om hem op de oude te laten lijken, of is het daadwerkelijk een uitgebreide facelift?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel:
Ik heb het opgevraagd, ze mompelde iets van 99,999%….
@jrk68: yup, met een afwijkingsmarge van 0,0001%
Of de A4 avant e-tron nog dit jaar leverbaar wordt! ;-)
@n0zem:
Nobody cares….
Het is hier Groen 7 niet….
@jrk68: nou, ik dus wel. Moeilijk te geloven, hè?
Hoeveel liter laadruimte de Peugeot Partner méér heeft t.o.v. de Citroën Berlingo. En hoeveel koppel de VW Passat ABT 2.0 Diesel nu precies heeft.

*aangezien jullie bovenstaande niet zo interessant zullen vinden: doe maar hoeveel lentes jong de beursbabes van pak m beet Skoda zijn.
Of Honda met de nieuwe Civic Type R nu echt recordbreker is op de nürburgring, want het is daar verdacht stil rond.
Hoeveel modelinformatiebordjes kunnen jullie bij Audi verwisselen totdat iemand het doorheeft?
Kun je lekker met 4 personen achterin de Pullman zitten?
of je een beetje knap in de nieuwe CLA shooting brake kan zitten.. in de normale cla moet je namelijk geen hoofd hebben..
@reggie-boy_rood: bij de CLA geen benen.. Heb dit op de beurs in Brussel geprobeerd en viel niet mee. Voorin was overigens beroerder.
Of BMW helemaal wappie is geworden met die 2 Active pacemaker.
@berlinetta: Beetje een retorische vraag hè.
Maar fo real. Ik zou graag een interview zien met iemand die (mede) verantwoordelijk was voor het design van de R8. Waarom is het greenhouse zo groot, de acherkant zo plat, de luchtinlaten zo gedateerd, maar dan subtiel verwoord natuurlijk.
Kunnen jullie de verschillen tussen een X6 en een GL E uitzoeken?
Bij welke auto is de claxon werkend?
Een blik Bavaria open trekken in de Mercedes Maybach Pullman
@henkhupelschoten: De nieuwe beursschoenen van wouter, daar ben ik ook wel benieuwd naar!
Laat eens zien wat die luchthapper op de Corsa OPC precies doet.
…of de MX-5 nou toch met een 2 liter blok komt in Europa en waarom er eigenlijk geen nieuwe 3L V6 voor de MX-5 is? :-D
@Griffin: te zwaar
@johanhummer9: er was ooit een V6 voor in de MX-3 (de kleinste ter wereld zegt men) dus waarom niet in de MX-5? Okay, 3 liter is misschien wat veel (foutje, er zat in de MX-3 een 1.8L V6).
@Griffin:
Daar was trouwens een briljante reclame met zes springende dwergen bij.
http://www.youtube.com/watch?v=YtYpImVEr6E
In diezelfde jaren hadden ze ook een 2l V6 in zowel de Xedos 6 als de Mazda 323F, ik vrees dat die tijd niet meer terug gaat komen.
Ja inderdaad, weet dat mijn ouwe heer destijds nog heeft gekeken naar de Xedos-serie. Hij was aardig gecharmeerd van de Xedos 9, maar die had geloof ik een 2.5 V6.
@sir_smokalot:
Yep, de Xedos had dezelfde 2,5l V6 als de Mazda MX6, mijn buurman heeft toevallig nog zo’n hok. Knap bullitproof die V6-en van Mazda destijds.
@jrk68: ja, die kennen we nog wel… briljante reclame!

Een collega van me reed indertijd een Xedos 6, fijne machine was dat.
Bij welke auto past het schuimrubbertje van de Autoblog microfoon om de uitlaat?
Beide Koenigseggs ofcaurswe
Of Brabus de AMG GT nog zwaar gaat aanpakken?
Zouden jullie aan Jaguar/Ian Callum kunnen vragen er ook een XE Sportbreak komt? En wanneer gaan jullie met de XJR rijden? Is inmiddels al een tijdje uit!
Hoeveel mm je het dashboard van een audi verder in kan drukken dan van een passat
Wie heeft meer tijd voor de spiegel nodig en méér make-up: wouter of de babes bij dacia?
Vraag eens aan mr. Dieter Zetsche a.k.a pornosnor wat hij nou het leukste vindt; Audi of BMW? Gewoon om te weten.
De basisuitrusting van de Passat GTE en of ze die ook met Apple Carplay gaan leveren.
Veel van Volvo en niks van Audi. Bovendien graag een nieuwe Aimée gewenst.
@Apache: Mmm, Aimée….
Komt er een nieuwe spyker;)?
Hoe de Italianen eruitzien a.u.b
Of de audi Q7 Etron nog in 2015 geleverd gaat worden in ons kikkerlandje anders kunnen we die 7% bijtelling wel veranderen in 15% en dan wordt het toch opeens een stuk minder interessant!!

Dus heren….. ;)??
De instap van de mercedes g500 4×4
of de beursbabes mijn telefoonnummer hebben opgeslagen
Wie heeft de mooiste trui, wouter of Sergio?
Wat de lekkerste beurs babe is natuurlijk
waarom Wouter altijd zo met SSSSSSSS praat
Waarom die boy george op de foto mascara op heeft en een fluoriserend shirt draagt..
Hoelang is een meetchinees?
In welke auto kan je de stoel het dichtst naar het stuur schuiven? En kan je er dan nog in zitten?
Een paar keer de vraag stellen of er nog andere merken zijn naast volvo die de beursvloer inruilen voor grotere klantenevents.
Aan een skoda of alfa chick:

Slapen we bij mij of bij jou vanavond?
Kunnen jullie voor mij uitzoeken waarom de Jaguar C-X75 toch op het doek zal verschijnen terwijl het concept door Jaguar dood is verklaart?
Alvast bedankt….
Vraag voor audi: ze hebben nu een A3 benzine etron en een q7 diesel etron Quattro. Wat is hun visie qua brandstof voor plug-in hybrides? En… Kun je met de nieuwe R8 met haar nieuwe Quattro systeem ook weer een fatsoenlijke drift neerleggen? (Want is nu niet die rest-bias weg?) komt er ook een handbak?
Nieuwe cabrio’s boven 450 Pk
@wouter; mag je op deze autobeurs WEL met Caspar ronddenderen op een elektrische step ?
Aan BMW: hoe staat het ervoor met de BMW 330e?
(zoals wordt vermoed dat ie gaat heten)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).