Wat?! Niet één, maar twee Ferrari SP3JC’s

Auteur: , 15 Reacties

Wat nou one-off.

Wat?! Niet één maar twee Ferrari SP3JC's

Als ze in Maranello met een SP-auto (Special Project) komen, dan gaat het in de meeste gevallen om een one-off. Dat was bij de Ferrari SP3JC ook zo. Althans, dat communiceerde Ferrari in het officiële persbericht in 2018.

Ferrari SP3JC – a one-off offering exclusive open-air V12 motoring at its purest.

Maranello, 28 November 2018 –The latest Ferrari one-off project, the SP3JC, has been officially consigned to its owner. Designed by the Ferrari Styling Centre, the SP3JC was commissioned by a Ferrari client and collector whose brief set out to create a pure, uncompromising roadster using the chassis and running gear of the F12tdf.

Blijkbaar weten ze niet zo goed wat in Italië one-off betekent, want er blijkt nóg een SP3JC te bestaan. Het gepresenteerde exemplaar van vorig jaar is wit, geel en blauw van kleur. Het stuur zit aan de rechterkant en de auto is in handen van autoverzamelaar John Collins. Nu blijkt dat Collins een tweede SP3JC had besteld. Het gaat hier om een mat grijs exemplaar, met het stuur aan de linkerkant.

Via Instagram laat Collins weten waarom er een tweede SP3JC is gekomen. “Ik wilde er een voor continentale autoritten, met een compleet ander kleurenschema”, aldus de vermogende op het sociale netwerk. Wat een baas. Beide auto’s staan nu in de showroom van zijn autobedrijf Talacrest.15 reacties

Kan nu niet zeggen dat ik het heel mooi vind. Maar weet niet of dat aan de kleurstelling of aan de auto ligt.
Volgens mij heeft die man een chauffeur. Een blinde kan toch niet rijden?
@cossiekiller: kunnen vast wel, maar of ie ver komt…
Koopt er 2 zodat hij op beide continenten kan rijden, parkeert ze direct in zn showroom… Logisch.
Wat mij meer opvalt. Er werd eerst gezegd dat deze SP3 op de 812 Superfast was gebaseerd, echter wordt er nu over een F12 TDF basis gesproken. Wat is het nou? 812 lijkt me meer voor de hand liggend. Heb zelf een glimps van de SP2 op mogen vangen en deze is op 812 basis gebouwd.
@mrbooz: Ik geloof dat in het vorige artikel over deze auto gezegd werd dat ze er al zolang mee bezig zijn dat de 812 superfast er nog niet eens was. Daarom hebben ze de F12 TDF als basis gebruikt.
@mrbooz: die quote is van Ferrari, dus F12tdf;). Zie ook de link in het artikel, maar hier nogmaals: https://www.autoblog.nl/nieuws/officieel-ferrari-sp3jc-is-geen-verbouwde-812-superfast-117590
@rubenpriest: Die heb ik even gemist! thanks. De “SP” naam doet vermoedden dat deze in dezelfde reeks als de SP1 en SP2 zou zitten, die wel degelijk op 812 basis zijn gebouwd.
@mrbooz: Van die SP-naam moet je je niks aantrekken. Ferrari heeft hem nu op de SP1 en SP2 Monza geplakt, maar enige logica is er niet te bespeuren bij de Italianen. In 2008 kwam Ferrari met de allereerste auto uit het SP-programma, een door Fioravanti ontworpen F40 met de naam SP1. Maar inmiddels zijn er ook wagens als de SP12EC (op basis van de 458), SP FFX, SP 275 RW en SP38. En dan zijn er nog een aantal auto’s die van Special Projects afkomen en helemaal geen SP in de naam dragen, zoals de F12 TRS, P540 Superfast Aperta en 458 MM Speciale. Een Ferrari SP kan dus op basis van praktisch elke Ferrari ontworpen worden
Erg gaaf. Imo één van de betere one-offs ondanks het mat zwarte.
De Ferrari in blauw/witte kleurstelling van een paar weken geleden vind ik dan weer afschuweljk.
Van de F12TRS zijn er ook 2. Een rode en een “chrome”-kleurig model. Beide van dezelfde eigenaar.
@ericc: Ja, inderdaad. Die rode had eerst nog originele F12 Berlinetta-koplampen en heeft later het front van de tweede TRS aangemeten gekregen.
Apart modelletje hoor
Gek genoeg spreekt dit model mij ontzettend aan, what dreams are made of.
Twee maal zo lelijk ook.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).