Wat staat er voor de deur bij onze gouden Olympiërs?

Auteur: , 47 Reacties

We zetten onze speurbril op, op zoek naar de auto's van onze sporters.

Wat staat er voor de deur bij onze gouden Olympiërs?

Na een kleine week van Olympische Winterspelen staat Nederland in de top drie op de medaillespiegel. We doen het zó goed dat er stiekem wordt gehoopt op een verbetering van het record van Sotsji. De onvermijdelijke hyper-optimisten denken dat we zelfs bovenaan de lijst kunnen eindigen.

Ikzelf zal me niet wagen aan dergelijke speculatie. In plaats daarvan praat ik jullie bij over het wagenpark van de sporters die ons chauvinistische bloed sneller doen stromen. Bij toeval (hahaha) zijn de gouden medaillewinnaars allemaal schaatsers.

Sven Kramer – 5.000 meter
De ultieme schaatsheld met talloze titels achter zijn naam rijdt nog altijd in een BMW X5. Sterker nog, de vorige keer dat we de auto’s van de Olympiërs bespraken, had Sven dezelfde auto. Zijn M50D valt, terecht, goed in de smaak. Naast zijn dikke Duitser schijnt Sven, als we jullie reacties mogen geloven, tegenwoordig ook nog een heuse Eleanor te hebben.

Wat staat er voor de deur bij onze gouden Olympiërs?

Ireen Wüst – 1.500 meter
Met JustLease als sponsor kan Ireen eigenlijk niet fout zitten. Het schaatswonder krijgt om de haverklap een nieuwe bolide voor de deur. Toch is Wüst er, in ieder geval op autogebied, ietwat op achteruit gegaan. Waar ze in 2014 nog te vinden was in een keurige Range Rover Evoque, ging ze afgelopen jaar van een Nissan Qashqai naar haar meest recente bolide: een hagelnieuwe Toyota RAV4.

Wat staat er voor de deur bij onze gouden Olympiërs?

Carlijn Achtereekte – 3.000 meter
De schaatster begon de Olympische Spelen goed, door het bovenste treedje van het podium te claimen, terwijl ze omringd werd door Wüst en de Jong. De 28-jarige Nederlander verdient echter geen gouden medaille voor haar auto. Waar bovenstaande collega’s de Nederlandse wegen bevuilen met BMW’s en Toyota’s, rijdt Carlijn in een Renault Clio. Ons aankoopadvies heeft ze niet hoeven bekijken; Achtereekte verkreeg de auto via een lokale sponsordeal.

Wat staat er voor de deur bij onze gouden Olympiërs?

Jorien ter Mors – 1.000 meter
In dit lijstje is Jorien een van de weinigen die daadwerkelijk interesse lijkt te hebben in gemotoriseerde voertuigen. Niet zo vreemd als je erover nadenkt, aangezien ter Mors zich als shorttrackster regelmatig op hoge snelheid door bochten manoeuvreert. Jorien neemt haar Honda CBR 600 nogal eens mee naar het circuit en heeft ook nog een klassieke Ford Mustang. Dat het een schaalmodel betreft, mag de pret niet drukken.

Wat staat er voor de deur bij onze gouden Olympiërs?

Kjeld Nuis – 1.500 meter
Het is niet precies duidelijk waarmee Kjeld Nuis zijn boodschappen doet. Althans, het zou goed kunnen dat de schaatser simpelweg de fiets pakt, aangezien ongeveer al zijn sociale kanalen volgestampt zitten met plaatjes van fietsen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Kjeld tot voor kort een gitzwarte Yamaha had. Wanneer hij niet aan het schaatsen, fietsen of motoren aan het flippen is, kaapt hij achtergelaten barrels. Misschien eens meedoen aan de Junkyardrace, Kjeld? Hij lijkt enthousiast over het idee, zo met zijn duim in de lucht.

Wat staat er voor de deur bij onze gouden Olympiërs?

UPDATE 13:30: ook Esmee Visser kunnen we toevoegen aan dit rijtje, ze won zojuist goud op de 5 km!

Esmee Visser – 5.000 meter
Esmee is 22 jaar (Leiden, 27 januari 1996) en woont in Beinsdorp, ze is gespecialiseerd in de lange afstanden. Visser werd in 2018 Europees kampioene op de 3.000 meter en zojuist Olympisch kampioene op de 5.000 meter. Als vervoersmiddel heeft ze een Kia Picanto, als we haar Instagram mogen geloven.

Esmee Visser47 reacties

Het is dat Ireen niet zo van de ballen is, anders had ze beter voetballer kunnen worden. Man, wat worden deze topsporters toch onderbetaald in vergelijking met (semi) profvoetballers!
@jack_abarth: Of voetballers krijgen gewoon belachelijk veel geld. Is maar net hoe je het bekijkt.
@berlinetta:

In mijn ogen overbetaald, maarja dat is nu eenmaal marktwerking. Stel het zou betaling naar fysieke prestatie zijn dan waren de verschillen in elk geval niet zo groot.
@jack_abarth: Ben ik met je eens.
@jack_abarth: duur betaalde voetballers kunnen ook een positieve uitwerking hebben. Als zij het geld niet kregen gaat het naar de directeur die vaak bekend staan liever geen geld uit te geven. Een voetballer daarin tegen is op zijn 40ste blut en is al het geld weer terug in de economie.
@jack_abarth: Wat zou een darter in dat geval verdienen..
@straatzakelijk:

Als hij het goed doet een pint van de barman :P
@jack_abarth: De gemiddelde voetballer zou als acteur beter verdienen…
@jack_abarth: Voetbal is een mondiale sport, schaatsen alleen populair in Friesland. Lijkt mij nogal logisch dat ze minder verdienen, het zou nieteens een Olympische sport mogen zijn.
@maarten020: alleen in Friesland? Schaatsen jullie niet elke dag naar je werk dan?
@posthumus: hahah..dat was inderdaad wel een hilarisch filmpje
@maarten020: wat een bullshit. Een groot deel van de top schaatsers komt helmaal niet uit Friesland. Kijk maar eens naar de gouden medaille winnaars van gister en vandaag. Ons land is gewoon erg goed in schaatsen en daarom is het hier erg populair. En omdat we goed in schaatsen zijn gaan er ook meer kids schaatsen en is er steeds weer nieuw talent. Dat zie je ook als er goed gepresteerd wordt met zwemmen, hockey, tennis enz. Na de EK winst van het NL dames 11 tal bleek het aantal nieuwe aanmeldingen alleen niet zo hoog, maar dat terzijde. En dat het geen Olympische sport moet zijn….in heel veel landen wordt er geschaatst als er ijs ligt. Of dat nou op noren is, of zoals bij veel Amerikanen op ijshockey schaatsen, maakt niet uit. Bobsleeën, Skeleton en Rodelen zouden dan betere voorbeelden zijn, want dat soort sporten doet echt niemand.
@circlestorm69: Ireen Wüst komt zelfs uit Goirle. Nog ónder Tilburg. Iets te hard persen met de geboorte, en ze had voor België kunnen uitkomen. Verder weg dan Friesland kun je bijna niet zitten.
@coffeecup: dan hadden wij Belgen tenminste ook eens een medaille behaalt😉
@jack_abarth: In Nederland…

Als je over de grote plas kijkt hoef je als voormalig gouden medaillewinnares op de 100meter sprint (in het zwembad) niet naakt te verschijnen in een programma voor een beetje aandacht en geld. Daar ben je gewoon klaar de rest van je leven…
Coole chick die Ter Mors. Lekker met je racemotor over het circuit knallen. Kan ik erg waarderen.
Die Sjinkie schijnt nogal een Honda S2000 fanboy te zijn.
@mrdj: afgeragd artikel. Ze weten dat we klikken door de X5 maar zoeken niet echt verder.
@bilscobar: Inderdaad. Het is nog erger; die X5 is gisteren al apart vermeld op de front page op basis van een spot uit 2014.
@bilscobar: het artikel is gemaakt op basis van gouden medailles, niet op basis van een X5..
@autoblogger: Komt er dan ook nog een artikel voor de Vlaamse lezers, over de Belgische medaillewinnaars? Oh, wacht…
@camber24: het is toch autoblog.NL? 😂
@henk_he: als je autoblog.be intikt kom je ook hier uit maar toch worden de Belgen lekker genegeerd.
@mrdj: net geen goud;)
@mrdj: jup en een Impreza WRX waar hij zelf aan sleutelt.
“Dat het een schaalmodel betreft, mag de pret niet drukken”. Nou lijkt me toch meer pret om een echte mustang te hebben hoor.
Wat een raar artikel, herhaling van eerdere artikelen zonder nieuwe toevoegingen. Gevalletje ” mee willen doen met de OS hype”
@blo3to3t: Er is blijkbaar een tekort aan “echt” autonieuws…
@blo3to3t: er is een nieuwe auto toegevoegd na de winst van Esmee Visser ;-)
Wat mij betreft mogen ze beter gesponsord worden, ze offeren een hoop op ze plaatsen Nederland in de schijnwerpers en krijgen een polo of een golf of zoals ik zojuist heb gezien een Toyota vol in de stickers. misschien denk ik iets te kort door de bocht. Maar dit kan beter.
@maroksahbe: ik vertegenwoordig Nederland ook zeer regelmatig in het buitenland, wil je me sponsoren?
@rijbewijzer:
Wil je best wel op een overheerlijke Kapsalon trakteren,uiteraard authentiek bereid door een Turk met snor.
@rijbewijzer: Pornodansen en stekkers eruit trekken wordt niet gesponsord!
@maroksahbe: Ja prachtig, nu denkt de rest vd wereld dat we met z’n allen op schaatsen naar het werk gaan.
@towi1989: en via de grachten in Amsterdam he
@maroksahbe: Ik kan me herinneren dat er bij Volkswagen gekozen kon worden welke auto ze kregen. Was er niet een die een gesponsorde Amarok reed?
@robert110: yep, Dorian van Rijsselberghe rijdt een goudkleurige:
https://www.autojunk.nl/2016/10/olympische-amarok
@maroksahbe: wat let je om je op te werpen als sponsor?
@blo3to3t:flush,euro,dirham,
Doekoe.cheddar,Stacks
Kjelt: sponsor-jumbo-skoda en BMW x1
Dat Ten Mors wat om auto’s geeft snap ik, tis ook half een kerel.
Bergsma heeft een nette E30 trouwens, die binnenkort de deur uit gaat vanwege het klimaat…
@dizono: Ik heb het ook gezien. Lekker hypocriet de auto verkopen zodat iemand anders het milieu ermee kan vervuilen. Het was beter geweest voor het milieu om de auto te slopen (demonteren dus) of om er een modern schoner ding bij te kopen en de e30 alleen nog recreatief gebruiken.
Sven is dus de enige die lekker verdiend aan zijn sponsoren?
@dutchdriftking: ik denk dat hij samen met Wüst de enigen zijn die goed kunnen leven van het schaatsen dankzij goede sponsordeals.
Dit komt blijkbaar als een schok voor de meesten, maar topsport is geen vetsport voor 99 procent van alle atleten.
Kjeld Nuis rijd een Octavia Combi
Van lotto, dat ding staat altijd bij ons voor de deur, vroeg me af van wie die was hahah hij dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).