Wederom een gave autofilm op komst

Auteur: , 38 Reacties

Benieuwd wat @autoblogger ervan zal vinden.

Peugeot 407 Taxi

Bij de waardering van een autofilm gaat het niet alleen om de film zelf, maar vooral de verwachting die je ervan hebt. Denk aan de originele Gone In 60 Seconds. Door zoveel autoliefhebbers aangekaart als een van de beste autofilms aller tijden, ben ik die film vol verwachting gaan kijken. Een flauwe verhaallijn, weinig actie en een langdradige achtervolging met een veel te grote Mustang waren mijn deel.

Aan de andere kant kun je een film ook onderschatten. Dat je denkt: dit wordt een bizar slechte film en dat het uiteindelijk heel erg meevalt. Vaak vallen James Bond films in die categorie. Het is erg potsierlijk, maar soms komt er toch een gave scène bovendrijven. Weer een andere categorie is de Fast & Furious reeks, de McDonald’s onder de autofilms. Elke keer denk je: zó slecht kan het toch niet zijn? En ja hoor: dat kon dus wel. De laatste film is een uitstekend voorbeeld ervan, ondanks de toevoeging van Charlize Theron en Helen Mirren.

Taxi 1

De leukste categorie is de laatste: je hebt totaal geen idee wat te verwachten. Zo heb ik ooit in de jaren ’90 de Franse film ‘Taxi’ gehuurd. Ik had niet goed op de doos gekeken. Ik kijk de VHS-video en verrek: Peugeots met spoilers, dikke Mercedessen, veel humor en Franse hip-hop! Al met al een vermakelijke film. Natuurlijk is het geen documentaire over het sociale stelsel in Marseille of over de natuurkunde in het algemeen, maar dat maakt niet uit. Het is 1,5 uur prima vermaak. Al snel kwam Taxi 2 (op zich wel aardig) en Taxi 3 (al een heel stuk minder). Taxi 4 deed gewoon letterlijk pijn aan de ogen. De toevoeging van meer een meer special effects en bijzonder flauwe grappen deden de films geen goed.

Peugeot 406 Taxi 2

Daarom zijn we erg benieuwd hoe de nieuwe film gaat worden, want jazeker, er komt een vijfde deel! De naam van de film mag geen verrassing zijn: Taxi 5. De trailer belooft veel van hetzelfde: een zwaar bespoilerde taxi, overdreven crashes en een Peugeot die sneller is dan menig supercar. De auto in kwestie is wederom een Peugeot 407, zoals die ook gebruikt werd in Taxi 4. In Taxi 1, 2 en 3 werd gebruik gemaakt van een Peugeot 406. Ook de acteurs zijn nieuw. Voorheen waren het altijd Samy Nacery (Daniel) en Frederic Diefenthal (Émilien), nu zijn het twee nieuwe heren. Gelukkig wordt de rol van Commissaire Gilbert (“ALARM GENERALE!!!”) nog altijd vertolkt door Bernard Farcy. De premiere van de film staat gepland voor 11 april 2018, de trailer kun je HIER bekijken.38 reacties

Taxi 1 was idd geinig, daarna werd het snel minder.
Twee vond ik ook nog erg vermakelijk; daarna werd het inderdaad teveel sci-fi. Grappen waren ook scherp en hard en vol zelfspot, typisch Frans; heerlijke 90s film ! Die US remake was echt slecht, daar kon zelfs Taxi 4 niet tegenop :)
Leuk gedaan alleen mijn authistische hoofd gaat knetteren als ik zie dat ze een minimaal 7 jaar oude 407 gebruiken voor de film. Pak dan het nieuwste model.
@piquet1986: het neefje krijgt de originele auto in zijn bezit, dat verklaart waarom 😊
@bmwzcsi: de 406 is de originele auto, die 407 heb ik nog nooit eerder gezien.
1 was leuk, 2 al minder. 3 heb ik eerste half uur gekeken. Deel 5 zal ik misschien kijken als ie over 5 jaar op veronica komt
Dan hebben de middelbare scholen weer eens iets nieuws om te kijken tijdens de lessen frans dan elk jaar maar weer de oude taxi films te moeten zien
@mickyv3: hahaha accuraat
Ik heb begrepen dat geestelijk vader van de franchise, Luc Besson, ditmaal niet het scenario geschreven heeft. Ik ben benieuwd of dat positief of negatief uitpakt.
@Edge: Oeh, dat is wel jammer want ik ben wel een fan van Besson.
@trustmeiamanengineer: doet gewoon de productie nog 😉
Toch heb ik ze allemaal met veel plezier bekeken. Allang blij dat ze nu geen 5008 gaan gebruiken…
Een taxi met Halford DRL en een nieuwe cast. Ik weet niet of ik überhaupt de trailer durf te kijken.
@phaeton: Halford, is dat net zoiets als Bedford? Ik bedoelde Halfords, o gewaardeerde edit knop.

Hoewel zeuren om een edit knop zó 2014 is.
@phaeton: aangezien er net een nieuwe versie van de app is, vermoed ik dat de felbegeerde edit-knop is afgeschoten.
Geniale films! Flauwe humor met wat actie, helemaal mijn ding. Heb de eerste 3 dan ook als DVD box staan hier. Krijg meteen weer zin om ze te gaan kijken.
Overigens, ik lees nu net dat er nóg een toffe autofilm aan schijnt te komen. Regisseur James Mangold (Logan, Knight and Day, 3:10 to Yuma) gaat een film regisseren over de strijd tussen Ford en Ferrari op Le Mans in 1966. http://variety.com/2018/film/news/james-mangold-next-film-ford-ferrari-logan-1202687686/
@Edge: kijk, dat is veel beter nieuws!!!
@Edge: hoera!
Maar feitelijk is dat dan een soort van geestelijke remake/opvolger van Le Mans met Steve McQueen?

Dat zal de moeite moeten zijn dan. Want Le Mans is een bizar goede, haast artistieke film.
@nemus: ik bedoelde dus’prequel’ ipv opvolger. Maar de tijdsgeest is in ieder geval hetzelfde.
Er bestaan überhaupt geen goede autofilms.
Het wordt tijd dat er weer een echte road-movie komt. ( Convoy, Cannonballrun 1, Smokey and the Banditt 1, Vanishing Point (van de jaren ’70),…) Vul zelf aan!
@ericc: ohhh die Cannonball run films waren geniaal. Een hele emmer bekende acteurs (en niet-acteurs) in dikke auto’s laten rondscheuren. Ik heb ooit op vakantie in Engeland in de VHS-kast van de host staan snuffelen en deel 1 eruit gepakt, volgens mij heb ik heel die vakantie niets anders gedaan dan die film kijken en terugspoelen en kijken en nog eens terugspoelen… je snapt het :)
@ericc: Mad Max,Amercan Graffiti,Rush,Speed,The Blues Brothers,The dukes of Hazards(film of serie,maakt niets uit) en vooral Le Mans; wat een overtrokken slechte film is dat zeg.Wat op zich jammer is want veel van die film klopt.Helaas niet alles.
@noosaheads: vind je dit nu allemaal goede of slechte films?!!
Michel Vaillant is ook zo’n onderschatte film.
@nemus: Ik kwam er laatst in de boekhandel achter dat die strips nog steeds gemaakt worden! Zag een editie liggen met de Toyota-Porsche-Audi Le Mans auto’s op de voorkant. Ik heb toen ik klein was een paar delen van mijn vader gelezen uit de 70’s maar had geen idee dat ze nog bestonden :)
@Gulli: Er verschijnen nog steeds Michel Vaillant albums.

Het mooie aan de film was dat ze effectief met twee wagens in de echte Le Mans race mee reden. Je job ze dus ook op Eurosport zien voorbijkomen. :)

Ze hadden helaas niet genoeg ronden op de teller op in de eindclassificatie opgenomen te worden, maar desalniettemin was het gaaf om te zien.
Voor de techneuten: de Vaillant was een Rebellion en voor de Leader (de slechteriken) hadden ze een Panoz genomen. Ook de wagens waren dus perfect gecast.

De film Le Mans was dan weer opgenomen een paar maanden na de race in 1969 (dacht ik). Daar hebben dus heel wat mensen en merken aan meegewerkt om dat klaar te spelen.

Ook onmogelijk tegenwoordig: voor de film ‘Grand Prix’ (ook uit de jaren ’60) werd een aangepaste wagen ingezet met een gigantische camera op de neus. Daar reden ze toen dus mee rond tijdens de F1-race. Zodoende hebben ze in de film eigenlijk historische beelden van de F1-races uit (ik dacht 1966) in kleur!

Die dingen kunnen tegenwoordig niet meer natuurlijk. Maar wel erg mooi om te zien!
@nemus: Die film was eigenlijk verrassend goed, al waren puristen die de strips goed kenden een beetje geschokt dat er flink met het script was gerommeld. Grappigste vond ik nog dat Peter Youngblood Hills, de acteur die Steve Warson speelde, ontzettend veel op een oudere versie van Lance Stroll lijkt ;)
@Alex_79: klopt, ze hebben het nog dramatischer gemaakt dan de strips al zijn. Maar desalniettemin was het inderdaad een sterke film. Ik vond hem geweldig.
Op de dvd stond er bij de extra’s trouwens twee rondjes met de Vaillant en de Leader, in de nacht. Echt waanzinnig om te zien.
@willeme ik heb baby inmiddels gezien!!! Wat een geweldige film zeg. Beste muziek ooit, dat durf ik best te zeggen! Ga m snel weer kijken zelfs.
De update voor de iPhone X ziet er werkelijk waar fantastisch uit! Bedankt hiervoor!
Marokkaanse kentekenplaat B)
Mooi man! Heb ze allemaal met plezier gekeken, wel een tijdje terug dus misschien dat ze nu wat tegen vallen..
Laten we vooral de Amerikaanse remake van Taxi vergeten, met Queen Latifah en Jimmy Fallon… blegh
@willeme: ben alvast blij dat ik de enige niet ben die de originele gone in 60 sec film maar triestig vond.
Omdat ik die met Nicolage Cage wel kon smaken en niks dan goede geluiden hoorde over de originele dacht ik: koop de dvd dan maar. Ben halfweg beginnen doorspoelen op x6 en heb de film gelijk terug verkocht…
Nou ben benieuwd. Net als bij het Nederlands elftal kan het niet slechter dan met de laatste film ;)

Zonder gekheid, de eerste film was best ok, Sami Naceri als streetwise chauffeur (algerijnse afkomst, geen marokkaan) en Frederic Diefenthal als klungelige agent. De tweede ging eigenlijk ook nog wel, daarna raakte Naceri aan de coke, werd een paar keer gearresteerd voor openlijke geweldpleging en mishandeling en in deel 4 was het zo slecht gesteld met zijn verslaving dat de taxi eigenlijk alleen maar eyecandy was en de crew zoveel mogelijk om zijn doorgesnoven kop heen moest werken. Geen wonder dat men hem ook niet terug wilde voor deel 5.

Als ik de trailer een beetje kan volgen hebben ze het verhaal nu omgedraaid: de streetwise chauffeur is dit keer de politieman, terwijl de nieuwe eigenaar van de taxi een sul is die niet kan autorijden. We wachten rustig af.
@alex_79: Tja, Samy was ook gewoon echt van de straat geplukt ipv een gerenommeerde acteur… en je zag z’n neusgaten inderdaad per film groter worden helaas. Persoonlijk ga ik Marion Cotillard echter het meest missen; hmmmmm ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).