Welk automerk zit er achter deze speedboot?

Auteur: , 26 Reacties

Automerken en boten, het blijft een even wonderlijke als aangename combinatie.

Als je als premiummerk tegenwoordig nog een niche wil vinden waarin de concurrentie niet moordend is, dan moet je je tegenwoordig kennelijk op het water begeven. Onder andere Aston Martin, Mercedes en Bugatti hebben al het ruime sop gekozen, maar ook Toyota heeft haar eigen Marine-tak en bouwt diverse plezierboten. Allerminst lullige bootjes, maar ze steken toch een beetje schril af bij de boten van andere automerken.

De oplossing blijkt even simpel als briljant. Je gaat gewoon onder een andere naam luxueuze boten bouwen en die naam heeft Toyota natuurlijk al: Lexus. Deze Lexus Sport Yacht Concept is een one-off, gebouwd voor een klant, en gaat dus ook niet in productie.

De speedboot is grotendeels uit carbon vervaardigd en weegt volgens Lexus dan ook zomaar een ton minder dan een vergelijkbare boot die van meer conventionele materialen is gebouwd. De aandrijving wordt verzorgd door een tweetal 440 pk-sterke 5.0 V8-motoren. Exact, dezelfde motoren die je ook in de RC F en GS F aantreft.

Jammer is wel dat ze de huidige designtaal van Lexus niet hebben weten te vertalen naar dit vaartuig, dat ik zelf toch vooral op een varende voetbalschoen vind lijken. Niet dat ik daarom geen drie weken aan boord van deze boot, liefst dobberend in de Caribbean zou willen doorbrengen, laat dat duidelijk zijn.26 reacties

Stuk mooier dan die lelijke auto’s die ze maken…..
Gelukkig maar dat ze het designtaal van Lexus niet hebben doorgezet.. Stel je voor dat ze die lel van een front/grille hadden overgenomen.
Overigens vind ik die van Mercedes toch een heel stuk beter smoelen dan dit.
@misterdrogba: Toch handig een Lexus-voorkant? Maak er deuren in zoals een ferry en parkeer je waterscooter/dingy binnen!
@metalmike:
Dat is nog een goed idee eigenlijk. :)
Niet echt goed gelukt. Er komen veel mooiere creaties voorbij hier zoals Een Riva v12 bijvoorbeeld. Daar kan weinig aan tippen.
Van de zijkant net een breed-bek-kikker…
Wow. Erg Osprey achtig, maar wel super chique
Geen Heras hekwerk vooraan. Had hem dus niet herkend…
Ik kan er niet echt warm van worden! Dit is een kano voor mensen die alles al hebben…
Hard varen is als met een oude Ford Taunus met 120 per uur over een kasseienweg rijden, je scrotum doet pijn, je voelt hoeveel ruggenwervels je hebt en de vullingen shaken uit je mond.
@desjonnies:
een beetje zoals dit dus? :)

https://youtu.be/EYX1rIe3SaQ
@desjonnies: als je leuk wilt varen is er maar één goede oplossing. Koop iets ex beroeps wat voor 1970 is gemaakt. Of het een oude sleepboot is, een luxe motor of een directie scheepje maakt niet veel uit. Maar die dingen hebben een goede lijn. In tegenstelling tot nagenoeg alle jachten strookt het allemaal goed en laten ze het water ook los. Dat samen met een doorgerekende aandrijving (motor, koppeling, schroef en beoogde snelheid moeten perfect op elkaar afgestemd zijn) maakt het de zuinigste en lekkerst varende bootjes. Zie het als een citroën ds, die is ook nog steeds koning van het comfort.
@desjonnies: beter met een oude Taunus dan met een nieuwe 3serie op 19″… Laat die ouwe Fords in hun waarde svp ;)
Lijkt wel een schoen.
@zwepp: ik dacht aan chique houten schoenspanners! Close…
@zwepp: een oud Hollandsch ambachtelijk vervaardigde houten klomp?
@zwepp: ik vind het meer een varende pantoffel.
@dizono: jij denkt het drie weken vol te houden op dit bootje? Veel ruimte zit er niet in hoor!
Mèh, dan liever iets dat met wind vooruit gaat…
Alsnog best n leuk bootje.
Ik mis die spindle grile… :)
Wat een heerlijk spontane foto’s van de bootmensjes.
Ik vind hem mooi, ook onder de ‘lexus look’ achter lichten ?
Lambo bouwt ook bootmotoren.
Ben ik de enige die het idee heeft dat deze boot uiterst oncomfortabel zou zitten? Foto 1 zit de stuurman half op zijn stoel, en op alle andere foto’s is te zien dat iedereen zich goed moet vasthouden om met een paar golven er niet aan de achterkant af te vallen.
Mooie sportschoen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).