Wil jij de meest heilige Lamborghini ooit?

Auteur: , 30 Reacties

Heiliger ga je ze niet krijgen.

Wanneer petrolheads spreken van heiligschennis wordt vaak gesproken over de keuzes van fabrikanten, die niet passen bij de kernwaarden of ideologie van het merk. Denk aan BMW die stunts uithaalt met de voorwielaangedreven MPV die je 10 jaar geleden niet bij het Beierse merk had kunnen vinden. Heiligschennis! Pak je hooivork en ga de straat op!

Wat dat betreft is Lamborghini nog steeds heilig. Oké, een handbak ga je niet meer vinden. Maar een supercar, met ongeblazen V10, met in het geval van babymodel Huracán zelfs optioneel RWD, dat zie je niet meer bij veel merken. En toch is dat alles niet de reden dat deze wit met gouden Huracán LP580-2 de meest heilige auto op aarde is. Het is namelijk een heerlijke uitvoering, al kan je smaak daarvan afwijken. Nee, dit heilige Lamboontje krijgt die status van zijn eerste eigenaar.

Dat is namelijk niemand minder dan Paus Franciscus. De heiligman kreeg deze Lambo aangeboden van het merk zelf, in bijpassende Paus-look: wit met gouden strepen. Al kunnen we veilig stellen dat de Paus zijn Lambo weinig uitlaat, hij wou hem namelijk niet eens. Toch bezat hij de auto kennelijk, maar geeft hem nu af aan veilinghuis RM Sotheby’s.

De opbrengst voor de speciale Huracán gaat naar hulporganisaties van het christendom en zo’n 70% gaat naar de Iraakse stad Nineveh, waar IS haar sporen heeft achtergelaten (lees: vernietigd heeft). Een nobele gift dus. Er worden geen bedragen vrijgegeven, zelfs geen schattingen. We zien dus vanzelf hoeveel geld Paus Franciscus te geven heeft aan de betreffende goede doelen. Als kers op de taart signeerde hij de motorkap kofferbak van de Lambo. Dat maakt een unieke auto nog unieker.

UPDATE: de auto is inmiddels geveild en heeft maar liefst 715.000 euro opgeleverd.30 reacties

Als overtuigd atheïst zie ik geen meerwaarde in die handtekening. Sterker nog, ik zou er subiet een setje Meguiar’s voor in huis halen.
@rrrobert: Als overtuigde atheïst ben ik toch slimmer als jij, ik zou, als ik de kans krijg, hier serieus geld uit kloppen, laat al die anderen maar naïef zijn…
@volvo_440_turbo: Mezelf nog even corrigeren, slimmer dan jou, anders krijg ik sebiet de hele Heilige Nederlandse taalbrigade op mijn dak…
@volvo_440_turbo: Bijna goed… nu nog die twee combineren ;)
@kees66: strak!
@kees66: dank voor de steun, enne jongens, mij niet te serieus pakken e…denk aan het feit dat jullie nog lang en gezond pindakaas moeten kunnen eten ;)
Terug on topic: niets ervan om die handtekening er af te vegen, verkopen aan de hoogste bieder, een nieuwe bij Lamborghini laten samenstellen en met het resterende geld een villaatje kopen…
@volvo_440_turbo: “subiet” ;)
@cloverleaf: I know, ik schreef dit zo zodat jij dit kon corrigeren ;) btw, in sommige Vlaamse dialecten spreken wij het uit als ‘sebiet’ vandaar dat ik het zo schreef.
@Volvo_440_turbo: dat doen ze in Brabant ook :)
Ik bleef maar denken aan die muziek car top 25 van vanochtend. Heb daarom als @willeme mijn eigen lijstje bedacht net. Het is per dag anders, maar vandaag had mijn trip naar Parijs zo geklonken. Op volgorde. O en nog meer off-topic maar Bohemian rhapsody een lekkere meezinger. Moet ook de eerste nog vinden die dat kan meeblêren.

1) Chet atkins-jam man.
2) Crosby, stills, nash- almost cut my hair.
3) John mayer-i don’t trust myself(nokian theatre).
4) Tash sultana-jungle.
5)Hothouse flowers- i can see clearly.
6)Vaya con dios-time flies.
7) JJ cale-my gal.
8) Mark knopfler-song for sonny liston.
9) Fun loving criminals-Fun loving criminal.
10)Stevie Wonder-Too high
11)Richie havens-back to my roots.
12) JJ cale-mama don’t.
13) Lcd soundsystem-all my friends.
14) Billy idol- rebel yell.
15) Albert cummings-im on my way.
16) Matisyahu-heights.
17) Tupac-so many tears.
18) Gangstar-Full clip
19) Jurassic 5-concrete schoolyard.
20) Pete rock c.l smooth-straighten it out.
21) Nas- it ain’t hard to tell.
22) Dj Sneak- untouchable funk.
23) Makam-relations.
24) Kerri chandler-Sound of music is.
25) Master at work-To be in love.


O en die Lambo, graag met lichtere wielen!
Wat een lelijke velgen.
@fendercd60: Die komen van een Octavia RS… Flinke blunder om velgdesign te jatten van een B-merk binnen je eigen concern
Hier nog een atheïst, maar ik vind deze uitvoering wel goddelijk. Vooral vanwege die RWD.
Ik zal bij nader inzien flink met de aceton aan de gang gaan.
@fmgarcia: Idd… heiligschennis om er een beetje met een stift op te gaan kladderen…
Dit lees ik op m’n telefoon dus foto’s bekijk ik niet heel gedetailleerd. Maar… is dat motor compartement nou zo vies?
@phaeton: Dat hoort zo
@phaeton: hoort zo. Is forged carbon
@phaeton: forged composite heet het, verschrikkelijk sterk, licht en lelijk
Hij heeft vast de afgelopen tijd nog lopen patsen bij de jongetjes in de buurt van Vaticaanstad. Ja kom maar even zitten op schoot bij ome paus. Tuurlijk mag je even schakelen. Wisten zij veel dat die flippers achter het stuur daarvoor zijn.
Snap wel dat ie hem niet wou hebbe. Hij had natuurlijk veel liever de Diablo voor z’n deur gehad :)
@vincente30: ben bang dat niet veel mensen de connectie snappen
@2wheeler: haha heb je het in de gaten
@2wheeler: ja joh, wat heeft de duivel met religie te maken?
Ik ben benieuwd of hij meer gaat opbrengen dan de € 6.430.000,- van de LFA met handtekening ;) https://lexusenthusiast.com/2016/03/15/lexus-lfa-nurburgring-signed-by-akio-toyoda-up-for-sale/
@svenska_aeroplan_ab: dat verwacht ik niet.

Ik zou die LFA dan ook 10x keer liever. En die handtekening van Toyoda is voor een autogek ook natuurlijk veel meer waard dan van welke “heilige” dan ook.
Van ScoopMobiel naar PausMobiel
Mijn buurjongetje zou hem graag willen hebben.
Eigenlijk ben ik geen atheïst, want ik heb een automerk als een ware religie.
Daarnaast heb ik geen last met gelovigen medemensen, want ik hou wel van het conservatieve karakter van hen.
De handtekening van de paus doet mij niet zo veel. Ondanks dat ik de huidige paus eigenlijk best een toffe peer vind hoef ik zijn handtekening niet op mijn Lambo.

Maar deze Lambo wil ik wel. Wat een heerlijke spec. Die goud gele accenten op wit staat verbluffend goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).