Win 10.000 Ekkermannen met een goed mobiliteitsplan

Auteur: , 39 Reacties

Heb jij een goed idee in je hoofd over hoe we mobiliteit moeten inrichten anno nu? Dan heb je nu de kans om dat idee om te zetten in klinkende munt.

zeepkist

De Nederlandse leasegigant Athlon noemt zich namelijk tegenwoordig graag een mobiliteitsprovider en in dat kader hebben ze een wedstrijd uitgeschreven voor start-ups, om te komen met de beste mobiliteitsoplossing ooit. Vijf inzenders worden geselecteerd om op 16 september hun plan te presenteren in ‘The Dragon’s Den’. Dit is feitelijk een jury die op soortgelijke wijze als in het Britse TV-programma ‘The Dragon’s Den’ de ideeën zal beoordelen op hun merites. De winnaars gaan aan de haal met 10.000 Euro en krijgen hulp van Athlon om hun ‘pipe dream’ om te zetten in realiteit.

Om mee te mogen doen aan deze talentenjacht voor popsterren ondernemers moet je voldoen aan een aantal voorwaarden:

-Je startup is een bedrijf met een disruptief of vernieuwend business model waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuwe of opkomende technologie.
-Je bedrijf heeft minimaal 2 en maximaal 5 founders.
-Je Smart Mobility oplossing maakt mobiliteit in Nederland duurzamer, efficiënter, goedkoper, beter, leuker en/of mooier.
-Je oplossing sluit aan op de missie van Athlon, namelijk: het pushen van Golf GTE’s en Mercedes C350 Bluetec Hybrid’s leveren van de beste autoleasing- en mobiliteitsoplossingen voor de steeds veranderende behoeften van haar klanten.
-Je product is schaalbaar en herhaalbaar en kan nationaal en internationaal worden uitgerold.

Dus haal snel die prijs binnen, liquideer vervolgens je assets en zet ‘m om in een dikke pickup! Of deel je superidee voor gratis in de comments zodat iemand anders ermee aan de haal kan.39 reacties

Oké, hier komt mijn ultra futuristische en disruptieve (en freaking coole) inzending: beloon thuiswerken.
@Jochempie: lang niet iedereen heeft daar de mogelijkheid toe
@nism0: Lang niet iedereen heeft de mogelijkheid tot een leaseauto, en ook dat wordt door de overheid gesponsord. Dus wat is je punt?
Oh en hier is mijn inzending voor Athlon: geef iedereen een leaseauto en leg zoveel mogelijk kilometers af. Da’s dan wel slecht voor het milieu, voor je vrije tijd, voor de verkeerschaos, maar het is goed voor Athlon en die hebben tenslotte 10.000 ekkermannen klaarliggen! Iedereen aan de leasebak!
@Jochempie: ik heb net de tegenovergestelde…
Niks meer op naam leasen, maar poolauto’s bij bedrijven.

De hele parkeerplaats staat vol met leasebakken van mensen die eerder op de fiets naar kantoor reden.
Onnodige KM’s die alleen maar voor meer drukte op de weg zorgen.
via iPhone app
@awesome: dan kom ik gewoon met de privé auto naar het werk hoor.. Die ik anders niet had hoeven kopen. Het meeste gespecialiseerde werk vind je meestal niet in je eigen dorp.
Iedereen verplicht in een Britse of Italiaanse auto van 15 jaar of ouder. Meer werkgelegenheid voor garagebedrijven en tegelijkertijd een veel lagere filelast.
@Dizono: aaah.. file op de vluchtstrook telt niet! I like your thinking.
@Jochempie: Zullen we ons maar even gaan inschrijven bij de KvK dan?
@Dizono: Moet er zo toch langs!
@Dizono: Betaal jij de garage kosten? En het aantal pechgevallen op de weg? Dat dacht ik ook…
Waarom moet je bedrijf nu weer minimaal 2 maximaal 5 founders hebben?
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: Da’s Hollands denken, anders word je niet serieus genomen. Ondertussen zit je er met je vijf founders al voor meer dan 10.000 euro aan uren in, maar ja! ;)
Helemaal kappen met die leasebakken, koop privé maar een auto met je zuurverdiende ekkercentjes!
Leasefiets
Als ik een goed plan had ging ik het nooit voor 10k verkopen.
@RudyV: Dat dus!
@rudyv: Eerst patenteren, dan presenteren ;)
@finn1996: patenteren is ook niet gratis
Als ik een dergelijk idee had / kon bedenken zou ik het zelf uitwerken en voor veul meer verkopen dan 10k.
Hadden we de Alfa 159 al gehad?
Als je toch al een startup hebt en een idee hebt wat voldoet aan al deze voorwaarden, dan kun je die beter pitchen voor investeerders en er zelf mee aan de slag gaan. Die investeren graag in een disruptieve oplossing die herhaalbaar en schaalbaar is. Als je het goed doet hou je er dan uiteindelijk zelf een stuk meer aan over.
Toch jammer dat ik 16 september net niet kan. Kost me toch weer 10k.
Fietsbuizen langs de snelweg met ventilatoren zodat je altijd wind in de rug hebt en ipv bijtelling een beloning voor fietsforenzen en korting op de ziektekostenverzekering plus fiets van de zaak.
@kobus1967: elektrische fietsen maybe?xd
Ze focussen hier op iemand met een goed plan, maar de business sense van gehandicapte kikker.
En dat is ook precies het volk wat bij Dragon’s Den langskomt. Het is eigenlijk misselijkmakend om te zien: een programma op de nationale staats-TV (in de UK), waar aandachtsgeile ondernemers dommere mensen dmv wurgcontracten uitbuiten.

Het enige dat ik aan kan raden voor deelnemers: goed de kleine lettertjes lezen voordat je meedoet.
En voor welk probleem willen nu een oplossing? Volgens mij willen ze slechts een plan om meer auto’s te kunnen verleasen.
Thuiswerken, of anders iedereen binnen een straal van 15km en lekker met de trapfiets. Waar kan ik m’n geld halen? Alleen verdiend Athlon natuurlijk niks aan mijn meesterlijk plan….
Het gaat al mis bij het feit dat Athlon zichzelf zo noemt…
Kan iemand mij vertellen waar deze “Ekkerman” variatie op “Euro” vandaan komt?
Ik kom het hier vaak tegen maar ik zou graag de achtergrond weten :)!
@rmboosten: na de invoering van de euro begon het met “zoveel ‘E’ voor een biertje” daarna “zoveel ekkies voor een biertje” vervolgens “zoveel ekkermannen voor een biertje”
Ik zou 10k moeten krijgen voor de jaren dat ik met hen moest dealen. Wat een verschrikkelijk bedrijf vind ik dat. Hoop gezeik met die lui gehad.
Dus Athlon is er achter gekomen dat ze helemaal niet hip zijn maar dat is niet een al te groot probleem want de krampachtige poging om iets hips te doen heeft blijkbaar een budget van 15k.
Startups ..
Klaplopers Dus ..

Past wel bij een verhuurdbedrijf ..
10k opdat jij met een plan komt waar zij veel meer aan verdienen. Want de echte toekomst (thuiswerken en fietsen) daar verdienen ze niets aan.
Ik heb al paar jaarvwel een serieus haalbaar idee, waar iedere autobezitter wat aan heeft. Ongeacht hoe oud de auto is. Maar als ik dat nu typ, en ander wint straks met mijn idee, dan kan ik me voor mn kop slaan.
10k? Ha daar kom ik mijn bed niet eens voor uit. Stakkers..
Ik zou t snappen als ze bijv autoblog lezers als doelgroep kiezen. Kom met een schattig idee en pof, 10K. Maar de prijs staat echter niet in lijn met de doelgroep. Je hebt dus al een lopende startup (met al 4 founders) en dan bieden ze 10K… Vreemd
Beste mobiliteitsplan wat ik kan bedenken: geef alle werknemers een ns businesskaart waarmee je alle opties hebt. Klaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).