Wolff over Vandoorne en de Vries in F1: “zeg nooit nooit”

Auteur: , 8 Reacties

Wanneer komt de volgende Nederlander of Belg naar de Formule 1?

Dat de wereld van autosport een plek is waar genade vrijwel geen thuis kent, dat weten we wel. Een coureur hoeft maar even zijn moment niet te hebben of er sluiten zich allerlei deuren. Maar, zo weten ook Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne, waar een deur dichtgaat, gaat een ander juist weer open. Beide heren zijn recentelijk bijvoorbeeld aangekondigd als rijdersduo voor het kersverse Formule E-team van Mercedes. Biedt dit mogelijkheden voor de toekomst?

Als het aan Toto Wolff ligt, de teambaas van het Formule 1-team van Mercedes, is er geen reden waarom Vandoorne en de Vries niet (weer) in de Formule 1 terecht kunnen komen. Wolff heeft de mannen hoog in het vaandel staan en denkt niet dat ze teleur zullen stellen als ze op het hoogste niveau mogen racen. Zo vertelt hij het volgende aan Motorsport.

“I think both of them deserve to be in a Formula 1 car as well as in a Formula E car – and both of them will be associated with the Mercedes family, [and] both of them will be having roles within the F1 team, albeit as simulator driver or some kind of other function. And never say never [about an F1 future] – I would say that for both of them.”

Voorlopig zit er voor Vandoorne en de Vries dus niet veel anders op dan simulatorwerk uit te voeren voor het Formule 1-team van Mercedes. Hoewel dit op het eerste gezicht een vrij uitzichtloze positie lijkt te zijn om een F1-stoel te bemachtigen, kunnen de heren zich in de Formule E in de kijker proberen te rijden. Daarbij heeft Nyck de Vries dit seizoen nog een aantal Formule 2-races om af te handelen, alvorens hij er met de titel vandoor kan gaan.

Overigens mag de Vries zijn Mercedes Formule E-auto al voor het slotweekend van dit Formule 2-seizoen aan de tand voelen. Binnenkort wordt er getest en het weekend van 22 en 23 november is de eerste wedstrijd in Saudi-Arabië. Het weekend daarop mag hij naar Abu Dhabi om de laatste F2-races te rijden. De Formule 1 is er dat weekend uiteraard ook aanwezig.8 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Haha, dat zegt ie ook altijd tegen Bottas.
@str8six: exact !
Niet meer dan logisch. Nu Ocon naar Renault vertrekt en er geen Mercedes-junior op de deuren van de F1 klopt, hebben ze natuurlijk niemand die direct het stoeltje van Hamilton of Bottas kan overnemen als een van die een keertje ziek zou zijn. Met De Vries en Vandoorne achter de hand hebben ze twee coureurs die dat gat eventueel kunnen vervullen, of bij Williams kunnen instappen in het geval dat Mercedes dan een beroep op Russell wil doen.
@edge: De Dries en Vandoorne zijn wel klaar voor de F1 hoor. Beide gewogen en te licht bevonden. Daarnaast is hun budget en thuismarkt te klein en het overige aanbod van rijders te groot.
Als Hulkenberg het niet haalt, die ik toch hoger inschat dan beide kun je er wel vanuit gaan dat hun carrière over het hoogtepunt heen is.
@gebruikersnaam3: Heb ik iets gemist? Ik heb Nyck de Vries nog niet zien rijden in een F1 auto.
Vondorne zie ik niet 1,2,3 terug komen. Die was niet slecht maar blonk ook niet uit. Nyck zou wel eens de eerste kunnen worden die van E naar 1 gaat.
@sketcher: Wie is Vondorne? Alleen mijn spell-check weet het vermoed ik.
De Formule-E is een uitgang, geen ingang.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).