Wow! De BMW i Vision Dynamics is apart

Auteur: , 28 Reacties

Oké BMW, wat hebben jullie met die onooglijke i5 gedaan?

BMW kondigde vlak voor de IAA al aan dat ze een i-model zouden meebrengen dat tussen de i3 en de i8 past in de range. De logische aanname: dat zal dan wel de graflelijke i5 zijn waarvan we eerder patenttekeningen zagen.

Maar niets is minder waar. BMW toont op de Duitse beurs namelijk deze i Vision Dynamics, een scherp gesneden vierdeurs met styling-elementen van de i3, de nieuwe 8-serie en de nieuwe X7. Om maar met die laatste te beginnen: de grille lijkt sprekend op die van de X7, los van het feit dat er in dit geval geen spijlen inzitten. Het ding zit er sowieso vooral voor de vorm want de auto heeft een volledig elektrische aandrijflijn.

De zijruiten lopen een beetje omhoog/omlaag om elkaar te treffen bij de B-stijl, waardoor de auto net als de i3 een ‘aparte’ raamlijn heeft. Of we dat aspect van de auto zo goed geslaagd vinden weten we niet. Misschien was ‘ie mooier geweest met een simpele, traditioneel doorlopende lijn over de flank. De achterkant tenslotte lijkt veel op die van de nieuwe 8-serie en de reeds geteasede nieuwe Z4. Kortom, we zien een paar goede dingen en een paar twijfelachtige dingen, maar het ding is sowieso veel mooier dan de i5. Dat is een objectief feit.

Met de prestaties zit het ook wel snor. De EV snort in vier seconden naar de honderd en loopt maximaal 200 kilometer per uur. Dat laatste klinkt niet zo indrukwekkend maar in de praktijk is acceleratie belangrijker dan een ontzettend hoge topsnelheid, dus we’ll take it. Dat laatste geldt vooral als BMW de actieradius van 600 kilometer waar kan maken. We zouden kunnen afsluiten met de conclusie dat Tesla zijn borst nat mag gaan maken, maar BMW noemt geen harde datum waarop de auto in productie gaat. Voorlopig heeft de Amerikaanse pionier dus nog even het voordeel.

i-vision28 reacties

Wat een vette bak, zeg. De i8 designtaal is duidelijk herkenbaar. Die langwerpige nieren staan ‘m een stuk beter dan die X7 concept, ook!
Die grille is wel verschrikkelijk
Orginele naam, iVision Concept. Als Skoda zijnde wordt je daarop afgebrand :’)
Zoef de Haas…
Lelijk hok joh… ik rij al jaren bmw maar ze gaan er echt op achteruit.. die Honda van een paar artikelen terug ziet er dan nog gaaf uit.. dit is zo overdreven back to the future. Waarom maken ze zo’n EV niet als die incarnatie van de E30.. (Google concept bmw e30) dan behoudt je ‘echt’ de stijlkenmerken (nieren, hofmeister) en het bmw heritage..
@audir8v10: behoud
Tesla mag zeker zijn borst wel nat maken. De Duitse autofabrikanten gaan massaal inzetten op elektrische voertuigen en dan is Tesla niet de enige meer. BMW heeft de technologie al dankzij de i afdeling. Mercedes en VW zullen weldra snel volgen. Watch out Musk, the Germans are coming again…
@donvinnie: A man is not afraid. Het was Musk z’n grootste missie om de gevestigde autofabrikanten aan de EV te krijgen. Mission success.
Ik ben echt niet zo iemand die alleen maar naar het verleden kijkt, maar als dit de toekomst van BMW is, wat verlang ik dan naar een E39! Wat een rust spreekt er van die koets uit, itt tot dit schreeuwerige misbaksel met Angry Birds associaties.
Nou deze schopt echt wel de Tesla z’n bil want de Tesla ziet er uit een facelift van de jaren 90 Xedos en deze Bimma alsof die uit de f*%king toekomst komt.
Trouwens verder niks mis met de jaren 90 kijk maar naar E36 E38 E39 die waren gewoon dope maar die ronde shit van de Japanezen toen was gewoon whack.
@e36thuglife: Wauw. Ik moest even m’n leessnelheid halveren.
@Jochempie: ik snap er nog steeds geen pepernoot van…
Proporties zijn wel fraai, maar wat een moeilijk ding verder. En die nieren…
Wat is dit nou weer… zit geen eens een hofmeister knik in.
@srthellcat: om troost te bieden hebben ze er 491 andere knikken in gestopt
Ik ben benieuwd wat ervan overblijft als dit een productiemodel moet worden. Voor nu ziet het er (op de grille na) prima uit.
Ja wel lekker hoor! Elektrisch hoeft niet lelijk te zijn..
De algehele vorm is een beete Peugeot 605. Maar eigenlijk best ok.
Met een concept bril op ziet het er toch wel goed uit. Lekker anders! Positief bedoeld. Ik ben wel benieuwd wat het tot productie haalt en hoeveel centjes het moet gaan opleveren. Waarschijnlijk voor mij te laat en stap ik eind volgend jaar in een Model 3.
@flutterby:
Sterkte….
BMW gaat steeds meer op Kia lijken, in plaats van nieren in de grille hebben ze nu ook al de ‘tiger nose’ overgenomen!
@stationcar: Kia gaf haar nieuwe top ontwerpers een tijdje terug de opdracht om de nieuwe auto’s op toekomstige BMW te laten lijken zonder de identiteit te stelen. Dus nu lijken BMW op Kia ipv andersom.

Welnu heeft BMW de Kia grille geïntegreerd in de raamstijlen aan de zijkant.
Hey een Honda! Owh nee, een BMW….
Achterkant heeft wel een heel erg hoog Alfa Romeo 156 gehalte.. het zou d’r dochter kunnen zijn. Verder best aardig maar vrij druk en ik vraag me af in hoeverre een productie model hier echt dichtbij kan blijven qua design. 10 panel discussions, focus groups en wat wijzigingen ivm regelgeving verder en het wordt een slap en rommelig aftreksel hiervan denk ik.
Had best een leuke auto kunnen zijn als de ‘nieren’ 50% kleiner waren geweest. Het lijkt nu net een hamster
Een onsamenhangend zootje van stijlen en ideeen, zonder een echt bmw-signatuur. BMW is echt niet goed bezig met ding ding en die X7.
Miljaar, die grille. Achterkant wel leuk…
Goed ontwerp in het algemeen. Wel pijnlijk voor een BMW liefhebber. Alleen de 4 stralend en de logo’s zijn nog BMW.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).