Wtf: 170 door de bebouwde kom racen zónder rijbewijs

Auteur: , 82 Reacties

Keihard aanpakken? We mogen het hopen.

Met 170 door de bebouwde kom racen zonder rijbewijs

Een 28-jarige man knalde vanmorgen met maar liefst 170 km/u over de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Politieagenten in een onherkenbare auto zagen de automobilist over de weg in de bebouwde kom scheuren.

Een herkenbare politieauto heeft vervolgens de man tot stoppen gedwongen. Agenten vroegen naar het rij- en kentekenbewijs van de man, maar er was een probleempje. Het rijbewijs was al eerder afgepakt en ongeldig verklaard. Vervolgens schreven de agenten twee boetes uit. Voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor het overtreden van de snelheid met maar liefst 120 km/u.

Het is te hopen dat er een toepasselijke straf komt voor meneer. Met meer dan honderd kilometer per uur door de bebouwde kom valt in geen enkele situatie goed te praten. De automobilist zal zich moeten verantwoorden tegenover de rechter en krijgt dan zijn straf te horen. *Gaat op kistje staan en schraapt keel*: “Koos, we zagen net…”

Bron: RTV Rijnmond, foto via Google Maps82 reacties

Lijkt me duidelijk! Ingenomen rijbewijs de shredder in, levenslange rijontzegging en voorwaardelijke celstraf. (Rijden tijdens ingenomen rijbewijs is toch een misdrijf en daarmee celstraf waardig?)
@GH: Dat werd mij toen wel verteld ja, belachelijk als hij er alleen met een boete vanaf komt!!
@boxergt: Hij heeft nu twee boetes gekregen, daarnaast moet hij zich voor de rechter verantwoorden. Dus mogelijk/waarschijnlijk volgt er nog een celstraf.
@ronnys: nee hoor, want geen doden of gewonden. Dus maximaal 150uur schoffelen….
Niet omdat het moet, maar omdat het kan :-(
@roppp: er staan daar ook een aantal flitsers dus die mag hij ook waarschijnlijk aftikken
@arashrsf: Jammer, je mag niet twee keer bestraft worden voor het zelfde delict.
@arashrsf: van een kale kip is het moeilijk veren plukken….. Hij zal vast een boel verzachtende omstandigheden hebben gehad, dus dat wordt schoffelen.
@arashrsf: De meeste zijn al verwijderd. En in de late uurtje zie ik daar niemand onder de 90km/h rijden
@ronnys: Hij heeft twee keer een proces verbaal gekregen, dat kan eindigen in een schikkingsvoorstel (‘boete’) of voorkomen voor de rechter. Ik gok en hoop op dat laatste.
@GH: deze mijnheer heeft een dieper liggend probleem waardoor hij dit gedrag vertoont. Ik hoop dat de juiste hulpverleners deze mijnheer helpen om weer op een ‘normale’ manier deel te kunnen nemen aan het verkeer, ook als voetganger.
via Android app
Taakstraf bij bureau HALT.
@autodrop: De Halt-straf is een straf voor jongeren van 12 tot 18 jaar. 
Mag een aardig vlot autootje geweest zijn dan, lees overigens nergens dat deze in beslag is genomen..
@rijbewijzer: Ja inderdaad. De meeste auto’s moeten een aanloop nemen vanaf halverwege Zeeland willen ze dat halen.
@fmgarcia: Kan je leuk doen, maar ik ken deze weg en dit is best knap op dat stuk tussen de kruisingen en flitspalen door, mag je een aardig snelle auto voor hebben
@rijbewijzer: Ik beaam toch alleen dat je het niet gaat redden met een slome bak. Denk dat ik wel weet welke weg het is.
15 hele uren papier prikken! Dat zal hem leren.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: zal er wel op uitkomen dat die met enkelband thuis op de bank 2 uur de prik-stok-app moet gebruiken
Nooit meer het rijbewijs teruggeven aan dit soort mensen!
@carspotterdeluxe: Ja want hij is duidelijk heel erg onder de indruk van dat soort straffen…
@carspotterdeluxe: alsof hij die nu nodig had;)
Mooie sensatie-kop weer….  Laan der Verenigde Naties in Dordrecht is geen bebouwde kom!!!
Hoezo niet? Leg uit? Wat weet jij wat ik niet weet? @dedon:
@dedon: ‘rijd’ maar eens met Google Maps door deze laan. Ook al is het geen bebouwde kom, er staan wel degelijk borden met de maximale snelheid van 50 km/u.
@dedon: lekker rechtlullen dit!! Mocht het in het uiterste geval inderdaad zo zijn dat hij buiten de bebouwde kom rijd dan geld daar een snelheid van 80 km/h uur die hij met meer dan dezelfde snelheid overschrijd. Dit soort mafkezen moet men gewoon voor jaren opsluiten en alle rechten tot voorplanting ontnemen!!
@rhellema: buiten de bebouwde kom is niet per definitie 80 km/u. Er zijn genoeg plekken in NL waar 70 / 60 km/u geldt en bij zgn. hotspots zelfs 50 km/u of nog minder. Maar ook zijn er plekken waar buiten de bebouwde kom 100 km/u is toegestaan, N-wegen wel te verstaan.
@erik2907: de standaard snelheid buiten de bebouwde kom is altijd 80 km/h, tenzij anders aangegeven bijvoorbeeld door middel van een zone (60 km/h buiten de bebouwde kom). De N-wegen waar jij het over hebt is zeker niet altijd 100 km/h. Als een N-weg een functie heeft in de zin van een gebiedsontsluitingsweg dan zal er altijd een snelheid gelden van 80 km/h, indien een N-weg een functie heeft van een stroomweg, pas dan is de snelheid op die weg 100 km/h.

Voorbeeld, de N201 loopt van Zandvoort tot Hilversum en heeft de functie van een gebiedsontsluitingsweg, de snelheid alhier is gesteld op 80 km/h. De N11 is een verbindingsweg tussen de A12 en de A4 met als functie een stroomweg waar dus de snelheid op 100 km/h is gesteld.

Er zijn voor de wegbeheerder meerdere mogelijkheden om de snelheden aan te passen, bijvoorbeeld op de N11 in het gebied van de in die weg geplaatste verkeerslichten waar de wegbeheerder er voor heeft gekozen om een snelheid te hanteren van 70 km/h

Even een simpel overzichtje van de verschillende snelheden,

Bebouwde kom:
Erf 15 km/h (stapvoets)
Zone 30 km/h
Normaal 50 km/h

Buiten bebouwde kom:
Zone 60 km/h
Normaal 80 km/h
Autowegen (stroomweg) 100 km/h
Autosnelweg (stroomweg) 130 km/h

Alle andere snelheden aangegeven door middel van borden welke anders zijn dan bovengenoemde snelheden zijn geen standaard snelheden, maar gekozen door de wegbeheerder omwille van de veiligheid.
@rhellema: u werkt bij Rijkswaterstaat of ‘knip & plak’ van Wikipedia?
@erik2907: als rij-instructeur dien ik deze kennis paraat te hebben ;)
@rhellema: Wat lul ik recht?
@rhellema: alle rechten tot voortplanting ontnemen? Klinkt wat ondoordacht. Gewoon gedwongen sterilisatie toch?
@a3aan: Castratie. Gedwongen onverdoofde castratie. Dan leer je het wel af.
@dedon: wel degelijk bebouwde kom. Maar geloof mij niet, probeer het zelf uit. Er staan ten minste 6 doolopend werkende camera’s om de proef op de som te nemen.;-(
@alfablog: Er staan er nog maar 2, de meeste zijn alweer weggehaald. Snap er ook niks van eerst zet je er van die kleine moderne flitskastjes neer en 18maanden later haal je ze weer weg. Daaaag belastingcentjes.
@atrak: bij Ames staan er twee, bij de oprit naar de A16 beide richtingen in het 50-gebied en bij de fotolocatie beide richtingen. De kruising Krispijnseweg erna staat er ook nog een.

Alles met verkeersdetectie, dus als er niemand is, heb je groen. Is er erg op vooruit gegaan en dat mag ook wel eens gezegd worden.
@dedon: blijkbaar ben je geen schapekop, anders had je niet zo’n domme reactie neergezet. Laan der Verenigde Naties ligt wél degelijk binnen de bebouwde kom.
@406_v6: Ja, hij ligt inderdaad wel binnen de bebouwde kom. Net zoals de A10 bijvoorbeeld.

Mooi vergelijk trouwens… Schapen… Vind ik heel toepasselijk hoe jullie hier elkaar na praten i.p.v. zelf even na te denken.

Ik irriteer me gewoon aan deze sensatie koppen. Bijna alsof hij door een woonwijk heen reed, terwijl er geen enkel gebouw uitkomt op deze weg.

Tuurlijk heeft dit figuur het (veel) te bont gemaakt, maar een beetje objectieve journalistiek zou niet misstaan. Maar nee… Dit verkoopt beter…. Bah…
@dedon: of er nou gebouwen op uit komen of niet, het is bebouwde kom en daarmee is de discussie afgedaan. Je kan niet zelf gaan bepalen wat een geschikte snelheid is en ook al zou je dat wel mogen dan ben je toch wel een flinke minkukel als je zonder geldig rijbewijs met 170 gepakt wordt daar.
@joost1990_2: dat is inderdaad de hele essentie “je kan niet zelf de snelheid bepalen”. Dat doet de wegbeheerder voor je. Dus of je nu tussen de scholen door rijdt of het landbouwgrond is, als er een bord BBK of 50 staat dan mag je er 50. Zelf een risico analyse doen mag, moet zelfs. Het resultaat kan echter nooit boven de snelheid van die borden liggen (omdat ik niet Koos Spee ben: 3,4 of 5 km/h meer nou ja goed dan).
@joost1990_2: Knap hoe je in één (je eerste) zin jezelf tegenspreekt en hem ook eindigt met onzin.

Dat laatste deel klopt uiteraard wel, maar is natuurlijk niet de discussie.
@dedon: ik geef je helemaal gelijk. Ook ik kan me irriteren aan de sensatiekoppen. Om over de standaardreacties zoals het schoffelen en het laatste zinnetje tussen de sterretjes nog maar te zwijgen. Gelukkig is WillemE een verademing op autoblog.
Je zou toch verwachten dat je hiermee wel even vast komt te zitten. Gewoon crimineel dit.
Ach, zijn rijbewijs kunnen ze niet meer afpakken…

Vind het alleen schandelijk dat hij er mee weg komt met een boete!
@boxergt: Waar staat dat hij alleen de boete krijgt? Of heb jij de glazen bol van je oma afgestoft?
@potver7: “Vervolgens schreven de agenten twee boetes uit. Voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor het overtreden van de snelheid met maar liefst 120 km/u.”

Rustaaaaaagh
@boxergt: Ja, nog meer journalistieke hoogstand. Ze schreven uiteraard geen boetes uit, maar wel verbalen. Hiervoor moet je voorkomen, omdat dit geen overtredingen zijn, maar misdrijven!
De straf gaat dus door de rechter bepaald worden!
@boxergt: Hij moet zich nog verantwoorden voor de rechter.
De laan der verenigde stoplichten.. Er is een stuk wat dus makkelijk en 80weg zou kunnen zijn, maar dichter bij het centrum is het één grote kerstboom van verkeerslichten. Maar bebouwde kom? Officieel zal het wel, maar waar je daadwerkelijk de 170 aan zou kunnen tikken, houdt de bebouwing wel op.
@koeckenbacker: ben benieuwd wat voor auto hiervoor gebruikt is. 170 is voor mijn auto een droom maar voor sommige 3e versnelling werk
Vreemd genoeg leidt dit soort excessen vaak maar tot een beperkte boete en een taakstraf. Terwijl celstraf wat mij betreft wel passend is als je dergelijke risico’s neemt. Waarom zou dat zijn?
@turbo623: Gezien het feit dat zijn auto had kunnen worden ingenomen (overschrijding van 100% van max. snelheid), duidt dit erop dat er kennelijk geen grote gevaarzetting was (vereiste voor in beslag nemen auto). De gevangenisstraf is doorgaans voor twee weken onvoorwaardelijk, maar gezien zijn auto niet in beslag is genomen zal dat wel loslopen.
Verbeurd verklaren zijn auto (indien het die van hem is).

@misterdrogba: bedankt voor je bijdrage Yoda :)
Rijbewijs afpakken, aan de benen ondersteboven ophangen, hard op de voetzolen rossen, herhaaldelijk uiteraard. 170km per uur, dat is gestoord, hard aanpakken …
@autodrome: ff lezen maat, wat je niet hebt, kan je ook niet verliezen.
@moondustfocus: dat kan zeker, hij had een tijdelijke rijontzegging, dus permanent of in ieder geval voor zeer lange tijd afpakken, bovenop z’n eerdete veroordeling …
Kom eens kijken op de Industrieweg in Rotterdam, daar proberen ze regelmatig op te stijgen zonder vliegbrevet.
Snelle scootmobiel..
Meer dan 100 km/u te hard is toch sowieso voertuig inleveren bij staandehouding?
Waar is de tijd van een portie stokslagen totdat je knieschijven worden verbrijzeld… achja vroeger was het soms wel beter.
Ik zeg auto met dit sujet erin zo de shredder in.
300-80= ook 120 te hard, misschien eerst naar jezelf kijken? Moet ik nog toelichten dat ik het hier over jullie ferrari filmpje heb in Zeewolde?
@kareljansen: vergeef mij m’n rekenfout…
Neem dan die auto in
Is mijn reactie waarin ik aangeef dat jullie zelf 220(!) km te hard rijden (welliswaar buiten de bebouwde kom) nu weggehaald?
@kareljansen: nee dus, ik was weer eens te ongeduldig…
Niet goed maar af en toe (als je nog jonge hond bent) wel lekker ff scheuren. Zelf vroeger, heel lang geleden op de Overtoom ook wel een de 160 aangetikt op de motor. biechtstoel uit. Sterke opmerking van kareljansen!.
@sracert: ook als je een jonge hond bent… doe je dit OF op een circuit OF als het echr niet anders kan buiten de bebouwde kom.
En dat zonder rijbewijs! Zou verboden moeten worden
@allesmetturbo: Dat is het ook
Even Apeldoorn bellen.
Maar even serieus, hier zitten we toch niet op te wachten als mensen zo hard gaan rijden en ook nog zonder rijbewijs. Dat soort mensen zijn echt kansloos bezig.
Ze moeten het rijbewijs afnemen en nooit meer teruggeven. Dat is een gepaste straf.
Is dat niet de weg waar bij elk verkeerslicht een flitspaal staat?
@dailydriver: ook wel de laan der verenigde stoplichten genoemd
Geen rijbewijs meer teruggeven hebben de overtreders lak aan. Ze vinden papieren en pasjes en dergelijke toch maar grote onzin.
Wel kan je hen verhinderen auto’s te kopen en te huren. Gaan ze in auto’s van pappa en mamma rijden en van een vriendinnetje dan moet justitie al klaar hebben liggen dat als wij jou staande houden dan geeft de rechter jou 20 jaar voorwaardelijk met een boete van €100.000.
Kan je dat niet betalen dan ga je voor iedere €1000,– 10 jaar extra zitten.

Dat word turven, en taffeltenissen in de bajes.
@tarquesh: Is veel te duur, mag niet teveel kosten he!? Het elektronische rijbewijs zo snel mogelijk invoeren en alle auto’s uitvoeren dat deze niet starten zonder digitale scan.
@bassx: dat kan niet want het systeem zou dan kunnen uitvallen net als het alcoholslot. En dan krijg je de schrik van je leven.
@toyotavenray: Als je batterij van je auto tegenwoordig uitvalt stopt je auto ook ineens? Heb de batterij wel een paar keer leeg gehad (vergeten in de lader te stoppen) maar dan rijdt de auto nog gewoon verder totdat je de auto uitzet.
@bassx: man wat zou het toch een technologische vooruitgang zijn als wij onze auto zouden kunnen starten met je rijbewijs.
Op je rijbewijs wordt je gekoppeld aan je auto. De eigenaar van de auto kan dit doen middels een telefoontje of via een app middels je DigiD.
Je vult je chassisnummer en dergelijke in. Je rijbewijs koppelt zich aan deze auto, in plaats van alleen een sleutel om hem te starten heb je ook je rijbewijs nodig die je in een card reader moet steken in de auto.
Het klinkt misschien wat omslachtig, maar als we daarmee met zijn allen mensen uit het verkeer bannen die geen rijbewijs hebben is het niet gek.
Als je het helemaal compleet wil hebben, de alcohol limiet voor in de auto naar 0% en een blazer in je auto die je DNA herkent.
Nooit meer tuig dat geen rijbewijs heeft (of niet meer heeft) nooit meer tuig dat met een slok op het stuur rijdt. Lijkt me goed voor de veiligheid en die staat immers bovenaan.
Nooit meer de weg op! Gespuis! Tuig van de richel!
Ja die dacht natuurlijk ze kunnen toch me rijbewijs niet meer afpakken Hahah maar wat een gek zeg pfff
Niet om deze actie goed te praten, maar wat is er in de afgelopen jaren in godsnaam met Autoblog en volgers gebeurd??? Ik was altijd wel fan van dat rebelse petrolhead imago dat Autoblog in mijn ogen altijd had, maar dat lijkt de laatste tijd toch ver te zoeken. Ik durf er geld op in te zetten dat 9 van de 10 personen die hier als moraalridders reageren, zelf ook meer dan eens rijbewijs-kwijtrakende-snelheden hebben gereden. Maar nee hoor, deze meneer mag zich niet meer voortplanten en moet publiekelijk gesteenigd worden. Heeft iemand er bijvoorbeeld aan gedacht dat deze beste man misschien alleen maar de groene zone probeerde te halen? Man, man, man…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).