WTF: dealer treft meer dan 30 auto’s zonder wielen aan

Auteur: , 27 Reacties

Makkelijke score!

Tot onze spijt krijgen we nog regelmatig mailtjes van Autoblog-lezers die hun trouwe bolide kwijt zijn geraakt aan het dievengilde. Je zou zeggen dat oude(re) auto’s daar vatbaar voor zijn, maar juist de nieuwe auto’s lijken met wat technische snufjes makkelijk te ontvreemden. Zoals Wouter vorig jaar voordeed:

Het kan lucratieve business zijn om de auto te strippen en de onderdelen te verkopen. Echter, sommige onderdelen kun je gewoon van de auto af slopen zonder dat je hem gelijk hoeft te jatten. De wielen bijvoorbeeld, een krik en een dopsleutel werken prima. Een Chevrolet-dealer in Slidell, Louisiana kwam daar op de harde manier achter. Afgelopen nacht zijn er 124 wielen gestolen en daarmee 31 gloednieuwe Chevrolets van hun sloffen ontdaan. De wielen zijn zo’n 100.000 dollar waard in totaal, een goede buit dus. Bovendien is alles weggehaald in één nacht. Het zijn dus nog fanatiekelingen ook.

Blazer zonder wielen

Op de Facebookpagina van Slidell PD staan de vage CCTV-video’s die de daders vermoedelijk vast hebben gelegd, ook is het waarschijnlijk dat de buit is meegenomen in een busje van U-HAUL. De diefstal wordt gelinkt aan gelijkwaardige ontvreemdingen in Texas en Oklahoma. Die waren niet zo groot als de gigantische buit in Louisiana.

Overigens waren de dieven wel zo netjes om wat spullen achter te laten. Bij elke Blazer, Traverse, Malibu, Tahoe of Silverado waar het schoeisel is verwijderd liggen nog een aantal bouten. Ook zijn ze bij een witte Tahoe de krik vergeten weg te halen. De auto’s zijn allemaal op blokken gezet, waardoor de ‘schade’ alleen de ontbrekende wielen zijn. Voor jatmozen zijn ze dus wel grondig te werk gegaan. Matt Bowers, zoals de dealer heet, looft dan ook 25.000 dollar uit aan degene die de dieven kan vinden. AB-lezers in de omgeving, weet wat u te doen staat.

Beeld: Slidell Police Department op Facebook.27 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dé VAG dealer in Leeuwarden heeft hier trouwens ook flinke ervaring mee.

#blijfvanandermansspulaf
@falcon: Hier in de buurt al meerdere dealers overkomen. Leuk die open grenzen en lage straffen. De pakkans is klein, straffen laag, dus ze nemen graag het risico.
@techniekmeneer: Gooi die grenzen dan maar weer dicht dan, dat kost veel meer dan wat gejat kan worden.
@techniekmeneer: de Verenigde Staten heeft geen open grenzen en heeft gezien dit artikel ook dit probleem. Het is dus geen probleem van open grenzen maar van dure spullen voor het grijpen en slecht beveiligd opslaan. En dat doen we gewoon omdat er maar zelden iets gestolen wordt, ergo: het probleem behoeft helemaal geen oplossing.
@mashell: He bah nuance, natuurlijk komt dit door alle ‘vieze buitenlanders’ zo gaat dat op het internet. Blanke mensen kunnen namelijk niet crimineel zijn.
@techniekmeneer: USA heeft geen open grenzen. 😝😝
@falcon: #hashtagshelpenniet
via Android app
Hebben we op mijn werk ook regelmatig gehad. Nieuw geleverde Mercedessen die opeens hun wielen missen
Bij een verhuurbedrijf in de UK waar ik wel eens huurde moesten vooral de busjes het ontgelden. Die werden vaak compleet gedisassembleerd.
Ik zou gewoon een auto geven in plaats van de 25.000 dollar.
@toyotavenray: kom je niet heel ver mee zonder wielen…
@x1f48: als je de daders vind, dan heb je ook de wielen. Dus mag je uitzoeken welke eronder mogen.
Wat een onzin, foto’s zijn gewoon bij Jetcars genomen
@nautique206: De dieven leveren bij Jetcars.
Velgen 50 Euro?
Wat hebben die Amerikaanse hokken belachelijk kleine remmen.
@cazzo046: 90 km/h moet niet meer zijn.
Geen alarmen?
Dieven, zielig volk, handen aan elkaar lijmen als ze gepakt worden wat mij betreft.
@ghost: dat is origineel, eens niet de sharia maar de Pattex willen invoeren.
Laatst ook gebeurd bij een transportbedrijf. Alleen zijn die wielen niet te tillen. https://www.facebook.com/780903395331935/posts/2167247693364158?s=100000848680572&v=e&sfns=mo
Sommige auto’s staan toch echt met de voorkant op de straat, die zullen wel wat meer schade hebben dan ontbrekende velgen lijkt me?
@koekwaus: en stenen onder de dorpel van je hagelnieuwe autobus ook geen pretje.
Dat is flink doorwerken geweest. Die hadden niet alleen een kruissleutel bij zich
Dit is gewoon een open sollicitatie tot banden-wissel-monteur
Vraag ik mij het volgende af:
Is dit niet gewoon het gevolg van die achterlijke hoge onderdelen prijzen op auto’s ?
Als ik de prijs van een onderdeel op internet vergelijk met de prijs die een gemiddelde dealer aan mij doorrekent zit daar vaak een factor 2 tot 4 verschil in.
De Oostblokkers bende is de oceaan overgestoken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).