YES! Agenten innen helemaal niks van brave burgers

Auteur: , 56 Reacties

Actie, actie!

A6

Vaak zijn stakingen irritant. Boeren die melk over de weg gooien en alles lamleggen, piloten die je toch al gruwelijk lange reis nog eens nodeloos verlengen, de kapper die je wenkies niet on fleek wil knippen, je kent het wel. Soms zijn stakingen echter een godsgeschenk. Je begrijpt, we hebben er nu eentje in de laatste categorie te pakken.

Politieagenten zijn het namelijk zat. Ze werken zich helemaal te pleuris, maar er komen veel te weinig broeders en zusters in blauw bij om het werk goed aan te kunnen. Bovendien worden ze maar schamel betaald door vadertje staat. Terwijl de ECB geld bij blijft printen en louche stenenschuivers en dergelijke episch binnenlopen, is het loon van agenten maar amper gestegen. Daar moet een einde aan komen. Actie, actie, wij willen actie!

De politievakbonden breiden de acties die ze reeds in juni begonnen zijn verder uit. De dienstkloppers innen voorlopig geen geldboetes en andere openstaande betalingen meer. Ze waren al gestopt met het uitschrijven van nieuwe boetes. Als je nu ‘gepakt’ wordt voor te hard rijden krijg je alleen nog een waarschuwing en ook als je je vorige vette prent nog niet hebt overgemaakt kom je daar gewoon mee weg. Dat laatste wringt alweer een klein beetje dankzij mijn goody two shoes inborst, maar de vrijheidsstrijder in me houdt wel van het idee van wetteloosheid voor brave burgers.

Vooral omdat de politie belooft dat (echte) schobbejakken alsnog wel keihard aangepakt zullen worden. Mensen die verdacht worden van een inbraak, rijden met een ingevorderd rijbewijs of nog een gevangenisstraf open hebben staan worden zonder pardon in de kraag gevat. Een raar gegeven blijft dat trouwens ook, nog ‘een gevangenisstraf open hebben staan’. Enfin, de bedoeling van de actie is de overheid raken waar het pijn doet. Dus niet door burgers leed te bezorgen, maar door de schatkist een paar ferme meppen te geven.

Hoe lang deze situatie nog duurt is onduidelijk. Vorige week kwam minister Grapperhaus met een voorstel, maar dat is door de vakbonden keihard aangepakt. Of de staat bereid zal zijn verdere concessies te doen zal moeten blijken. (via NOS.nl)

Image-Credit: @shelldewetering via autojunk56 reacties

Als ze nou ook nog even de flitspalen uitzetten, kan de vlag uit
@Edge: Heb je toch Flitsmeister voor?
@lodewijkyolo: is ook niet altijd goed. Heeft me laatst ook een boete gekost
@Edge: Boa doet niet mee, dat zijn de boeven in de berm…
@dutchdriftking: Boa’s schijnen afgekeurde agenten te zijn die nu zuur rondlopen. Ik zie het ook altijd voor me als ze thuis komen… Vrouw: “Hoi schat, heb je een hele drukke innovatieve werkdag gehad denk ik. Je zult vast enorme honger hebben!”. Man (de Boa): “Mwa, viel wel mee. Ik sta steeds erg snel op Flitsmeister en heb een koffiebuik dus niet te veel eten graag”.
De ACP-site er even op nageslagen, maar de uiteindelijke beslissing om wel of niet geldboetes e.d. te innen wordt aan de individuele collega’s overgelaten. Dus er klakkeloos vanuit gaan, dat de koddebeiers niet zullen handhaven houdt enig risico in.
haha ”Ze werken zich helemaal te pleuris” net als leraren is het schandalig dat deze beroepsgroep klaagt, als je te lui bent om te werken en vind(t) dat staken de oplossing biedt hoop ik van harte dat je op staande voet ontslagen wordt, kud ambtenaren
@gove: loop eens een week mee met een agent dan piep je wel anders. Het is dieptriest dat iemand met een nietszeggende kantoorbaan(daar zijn er veel van) hetzelfde of zelfs meer salaris krijgt dan een agent. Dus een kleine nuance is best wel op zijn plaats denk ik zo.
@jaso013: die man op kantoor heeft er voor gekozen, net als de wout. De ene zeurt de ander niet, terwijl de wout de afgelopen 2 jaar er toch ruim. 7% op vooruit gegaan is, en jij?
@juniorclk: daar heb je zeker een punt. Maar zelfs met die verhoging staat het nog niet helemaal in verhouding. Natuurlijk kies je er zelf voor om bij de politie te gaan. Maar toch is het krom.
Ik heb er geen 7% bijgekregen idd. Zou wel lekker zijn maar ik heb dan ook echt een nietszeggende baan… en verdien al bijna meer dan een agent.
@juniorclk: afgelopen jaren zijn er genoeg stakingen in verschillense sectoren geweest. Doe maar even googlen.
@jaso013: graag ben wel toe aan vakantie
@jaso013:

70 procent van alle agenten dat hoofdagent, brigadier, wijkagent of inspecteur is, en €2.200 tot €2.500 netto per maand.

500 euro
Dat kan een medewerker BPZ (oftewel straatagent) maandelijks bijverdienen via zijn vaste en variabele toeslagen.

85 procent van de agenten heeft een modaal inkomen (€35.500 in 2015) of hoger.

3.400 euro
Dat verdient een leidinggevende bij de politie al gauw netto per maand.

29,65 euro
Krijgt een agent per dag dat hij/zij zich inzet voor de Mobiele Eenheid. Ook voor werken in het weekend, op een feestdag of ’s nachts ontvangt hij een extra toelage.

Oordeel zelf maar of het te weinig, genoeg of te veel is.
@erik2907: heldere uiteenzetting. Ik zeg niet dat het weinig is. Ik vind alleen de verhouding met andere beroepen krom.
@jaso013: daar heb ik geen oordeel over, het een is ook niet te vergelijken met het ander. Politie salarissen liggen wel nagenoeg gelijk met Defensie (militairen) maar ook daar is weer (flink) onderscheid tussen militairen en burgers die werken voor dat Ministerie. Daarnaast ontvangen militairen bij uitzending een extra toelage van om en nabij € 100,- per dag bovenop hun standaard salaris. Maar of je voor die € 100,- extra per dag dan je leven mogelijk wilt geven…….lastig, lastig.
@gove: eerst alle vertegenwoordigers en andere colporteurs de zak geven en omscholen.
@gove: Ben je nou echt zo dom, of lijkt dat maar zo?
@gove: ik bijt wel dan. Leg eens uit waarom leraren niet mogen klagen. En leg eens uit waarom datzelfde geldt voor de politie. Ben bijzonder benieuwd naar de onderbouwing. Alsook wat boor werk je zelf doet.
@airc: omdat ze ten opzichte van het bedrijfsleven een luizebaante hebben, weinig werkdruk, veel vakantie u.s.w.
@gove: ben het wel met je eens maar niet met deze ‘harde’ woorden.

De arbeidstijd van een agent staat hier: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-57437.html, onder andere:

Max. 12 uur per dag
Max. 60 uur per week
Max. gemiddeld 48 uur per 4 weken.

Bij de politie geldt een contract van 38 uur. In de basis werken ze 40 uur per week met 12 ADV dagen of 36 uur per week met 24 ADV dagen. Hierdoor is een werkweek mogelijk van 4x 9 uur.

Al het meerdere dat een agent werkt is in strijd met de Arbeidstijdenwet cq CAO afspraken.

Een leerkracht heeft 428 uur aan vakantie (53,5 dagen). In vergelijking met andere CAO’s mag een leerkracht rustig ‘iets’ inleveren van deze dagen door ’s Avonds een keer rapporten na te kijken. Er is een ruime compensatie.

Een andere optie is om gewoon de bijstand in te gaan en te doen wat je leuk vindt. Je pikt huur- en zorgtoeslag mee en diverse (inkomsten)belastingvoordelen. Daarnaast, nieuwe wasmachine nodig, nieuwe fiets voor de kinderen, nieuwe laptop voor school, aanvraag formulier naar de gemeente en je wordt voorzien. Natuurlijk geen Miele of Gazelle maar wel een machine om te wassen dan wel een fiets om van A naar B te komen.

Alles bijelkaar opgeteld is de bijstand nog niet zo slecht als je de wegen kent.

Moraal: je werkt (of niet) waar je (over het algemeen) waar jezelf voor gekozen hebt. Niet tevreden, ga omscholen en werk daar waar je wel plezier hebt tussen werk en inkomen.
@erik2907: Ik zie dat je totaal geen verstand hebt van het werk wat leraren doen.

Mag gerust wat inleveren…. In de praktijk leveren ze al een heleboel in. Er bestaat voor leraren niet iets als 6 weken zomervakantie. En al die andere weken vrij leveren ze ook al dagen in om voor school bezig te zijn. Daarnaast maakt een lerares soms weken van 50uur of meer, waar ze geen cent van terug zien.

De toekomst van onze kinderen staat op het spel. Er is een groot te kort aan leerkrachten wat ten koste gaat van de kwaliteit. Klassen met 35 kinderen is geen bijzonderheid meer, waardoor er weinig gelet kan worden op het individu.

Maar goed, je mag niet klagen als leerkrachtje. Dan ga je toch wat anders doen. Nee, deze mensen hebben hart voor de zaak. Weglopen maakt het probleem alleen maar groter.
@87sandyd: “ik zie dat je totaal geen verstand hebt van het werk wat leraren doen.”

Laat ik het zo zeggen, ik maak deel uit van een MR en GMR in het onderwijs en weet zeer goed wat er speelt. Het zit al totaal fout in de functiebeschrijvingen (FB) van de leerkracht waaraan gekoppeld de schaalindeling welke leidt tot een salaris. De vakbonden hebben dit al (h)erkend. Zodra alle FB op orde zijn kan de leerkracht juist ingedeeld worden in de juiste salarisschaal (erkenning).

Daarnaast voeren leerkrachten over het algemeen activiteiten uit die in geen enkele FB staan. Waarom belast de leerkracht zich zelf terwijl dit niet hoeft?

Het wordt tijd voor een andere mindset bij leerkrachten, alle ondersteuners en bestuur om vanaf de bron alles opnieuw in kaart te brengen.

Wettelijk heb je recht op 20 verlofdagen per jaar, een militair (als voorbeeld) heeft 27 verlofdagen per jaar, een leerkracht 53,5 dagen (het dubbele !!!).

Ben dan ook van mening dat het hele ‘beloningssysteem’ inclusief FB van het onderwijs op de schop genomen dient te worden.
@87sandyd: nog een kleine aanvulling, er zijn vragen gesteld bij ‘mijn school’ waarom er twee adjunct directeuren zijn op 300 leerlingen en deze nog nog allebei een cursus volgen van € 75.000,- voor persoonlijke ontwikkeling !?!?!.
@gove: Je had vroeger al een hekel aan leraren zie ik?
@gove: wouw! Wat een niveau!
@gove: de award voor domste reactie gaat naar…. Gove!
Te lui om te werken gaat voor agenten als voor leraren niet op. Ze hebben wel een ding gemeen: ze hebben er de afgelopen jaren, in tegenstelling tot andere beroepsgroepen, veel administratieve rompslomp bij gekregen. Dat ze niks doen? Een agent moet bij iedere handeling die ze verrichten op eieren lopen; voor je weet wordt het gefilmd, wordt je voorgeleid en kapot gemaakt in de media. Maar… de dag erna staan ze wel bij jou aan de deur om te vertellen dat je moeder is overleden omdat ze met veel te hoge snelheid tegen een boom is gereden en daardoor om het leven is gekomen.

Ik denk dat de kantoorknaapjes genoeg klagen, maar dat dat buiten de media blijft. En om eerlijk te zijn: zowel politie agenten als docenten krijgen (emotioneel) veel meer te verduren. Denk nog eens even na over hoe ongelofelijk dom je reactie eigenlijk is.

Fijne avond.
@gove: en loop eens een week mee met een leraar, mijn vrouw werkt nog ieder dag door voor school nadat ze om 17.00 thuis is en nog van alles moet doen. Je hebt geen idee waar je het over hebt. Stel maar eens een rapport op voor 25 leerlingen. Het zal je vies tegenvallen.
@vagtroep: als je vrouw élke dag thuis nog 1 uur voor school werkt zijn dat 5 uur per week. Bij 41 schoolweken is dat 205 uur gedeeld door een werkdag van 8 uur zijn dat 25,5 dagen.
Een leerkracht heeft 53,5 verlofdagen (428 uur). 53,5 verlofdagen minus 25,5 dagen blijft over 28 dagen verlof. Laat dat nu het gemiddelde aantal verlofdagen zijn die politieambtenaren, burgerambtenaren en militairen ook krijgen? Wat is het probleem?

Welnu, het probleem is dat leerkrachten gelijk met de weken dat kinderen vakantie hebben dat ook willen en de leerkrachten van oudsher hiervoor gekozen hebben. Misschien moeten leerkrachten gewoon 28 dagen verlof krijgen en de overige 25,5 dagen spreiden over het jaar om tijdens schoolvakanties van de leerlingen
hun administratietaken bij te werken.

Als MR en GMR lid van een basisschool constateer ik dat leraren veel werkzaamheden doen die totaal niet in hun functiebeschrijving staan maar waarvan ze zelf vinden dat dit moet in het belang van het kind. Krom, maar waar! Als men dat vindt dan past men eerst de functiebeschrijving aan en automatisch ontdekt men wat maximaal kan bij 1 leerkracht. Hierdoor wordt zichtbaar dat er personeel bij moet. Het is van de zotte dat leerkrachten zelf bepalen wat goed is en moet terwijl dat niet verwacht wordt vanuit de fube, dus ook niet tot uitdrukking komt in een waardering voor de fube, dus ook niet tot uitdrukking in een salarisschaal, dus ook niet beloont wordt (overigens terecht) voor het werk dat men denkt te moeten doen.

Moraal: repareer eerst de basis (FUBE) en het komt vanzelf langzaam weer op zijn pootjes. De heilige huisjes (vroeger was het beter en zo doen we het altijd) worden dan herbouwd naar goede stevige huizen met een juiste isolatie waarbij duidelijkheid heerst.
Verdomd, jammer. Mijn hobby bestaat uit het betalen van CJIB administratie kosten… wat nu?!?
@ukbob: ik heb er nog een paar voor je liggen hoor! Laten we onze hobby delen!
Ik geef ze groot gelijk. Lekker blijven doen dames en heren van de politie. Misschien krijg ik dan wat minder fanmail uit Leeuwarden, voor mijn vrouw
Kunnen ze niet een keer bij de belastingdienst staken. Daar hebben we tenminste wat aan. Dit is niet interessant voor de mensen die heel weinig boetes krijgen.
@eirmakk: en dan gaan ze het ineens inhalen? Word je ook niet blij van
@eirmakk: Je moet eerst werken om te kunnen staken.
Blijf dan lekker voor de rest van je carriere staken, scheelt mij weer smerige enveloppen uit Leeuwarden!
Bij brave burgers werd sowieso al niet zoveel gehaald, de stoute, die komen nu goed weg.
En wij sukkels trappen en erin, en eind van het jaar weer janken dat ze extra moeten innen.
Opmerkelijk is dat als het over Nedcar gaat er op autoblog geen goed woord te vinden over de vakbonden en de stakers maar als de politie staakt men het geweldig vindt…
Misschien moeten we hypocritie ook maar eens keihard gaan aanpakken.
@mashell: gewoon een satirisch stuk, natuurlijk moeten die ambtenaren niet staken..
@mashell: Een regio redden van massawerkeloosheid en dat dan belonen door te gaan staken kan daar mee te maken hebben…
@E34M5Touring: werkgevers zijn per definitie slavendrijvers met VoC oorbellen in.. ben benieuwd hoeveel producten die mashell tot zijn eigendom mag rekenen uit Azië komen..
Wow. Al zo lang geen boete meer gehad. *klop-op-echt-hout*…
“rijden met een ingevorderd rijbewijs”

Kan iemand mij uitleggen hoe dat gaat?

Kan mij wel voorstellen dat je rijdt zonder rijbewijs dat ingevorderd is…
@erik2907: als je bezopen rijd en je hebt geen rijbewijs bij je, wordt je rijbewijs ingevorderd. Je.moet hem dus overhandigen maar als je dat niet doet rijd je met een ingevorderd rijbewijs.
@mat1980: als ik bezopen rij dan heb ik nog steeds mijn rijbewijs en is er niets aan de hand (nou ja niets…) Op het moment dat ik staande ben gehouden en geconstateerd is dat ik teveel heb gezopen wordt mijn rijbewijs ingevorderd. Kan ik deze niet ter plekke overhandigen is dat een andere uitdaging. Het lijkt mij dat ik geen meter meer mag rijden dan, dus ik zal nooit rijden met een ingevorderd rijbewijs zoals gesteld door jou en in het artikel!
@erik2907: pappa, mag ik met zonder jas buitenspelen?
@mashell: heb geen papa meer 😢
Een raar gegeven blijft dat trouwens ook, nog ‘een gevangenisstraf open hebben staan’.

Valt toch wel mee?
Voor minder zware vergrijpen mag je de zaak in vrijheid afwachten. Als je dan gewoon niet meer op komt dagen…
Je hebt altijd van die figuren die niet meedoen hé.. Want gisteren had ik toch twee enveloppen in de brievenbus.
@rikus: Actie gaat nu pas in. Dus die enveloppen zijn al van tijd je terug.
Nou, mijn rijbewijs is vorige week woensdag toch echt ingenomen….
EDIT: fixed
Je kunt er misschien bij vermelden welke voorstellen ze hebben afgewezen, als ik een loonsverhoging van meer dan 7% zou eisen dan zou mijn baas me in m’n gezicht uitlachen. 1% per jaar en een half maandloon bonus, da’s al meer dan zat… Sommige mensen met een CAO beseffen niet wat voor luxe dat is, hoe lastig de onderhandelingen soms ook zijn.
Er is een aardig leraren tekort, dus blijkbaar willen te weinig mensen dit werk doen voor het nu geldende salaris. Wil je het te kort oplossen dan moet je meer betalen of de arbeidsvoorwaarde verbeteren.
Heb de laatste tijd zoveel jongens gehoord die geweigerd werden bij de politieacademie omdat ze geen “multiculturele achtergrond” hebben of uit een slechte wijk kwamen. Compleet achterlijk, dat je als hollandse jongen om deze reden geweigerd wordt bij de hollandse Politie.
Eigenlijk te gek voor woorden dat een startende agent om en nabij de 2,6k verdiend. Terwijl iemand met een afgeronde HBO al makkelijk op 3k zit. Ze mogen iedere agent minstens 300 bijgeven.
@vagtroep: aka een normale werkdag, ? het is normaal om thuis nog door te werken als je werk niet klaar is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).