Yes, er komt een Nissan GT-R Nismo [video]

Auteur: , 16 Reacties

BMW heeft ///M, Mercedes schaart alle pk-kanonnen onder de AMG-badge en Audi zet overal RS voor of achter als het om performance gaat. Nissan? Die heeft Nismo. Vannacht zijn er grootse plannen onthuld voor deze samenvoeging van 'Nissan' en 'Motosport'.

Vanuit het opnieuw ontworpen hoofdkwartier in Yokohama (foto) zal Nismo minimaal één regulier Nissan-model per jaar als performancemodel uitrusten en op de markt brengen. Eerdere voorbeelden hiervan zagen we al in de vorm van de 370Z Nismo, Juke Nismo, en de iets meer conceptuele Micra Nismo. En ja, zelfs de Leaf kreeg een beurt van de huistuner.

Op een speciaal evenement vertelde Nissan-baas Carlos Ghosn het volgende over de langverwachte revival van Nismo (plannen die voor het eerst in 2011 opdoken):

“NISMO will democratize performance and bring new excitement to the Nissan portfolio with a broader range of affordable and innovative performance models for more markets and more people. Whether it’s a small car or a sports car, if it’s wearing the NISMO badge it offers something special – quality, functionality, and efficiency, with NISMO’s distinctive styling, sporty handling and dynamic performance capabilities.”

En dan nu het uiterst fijne nieuws: er komt officieel een Nissan GT-R Nismo! Volgens de Japanners wordt het de ultieme Nissan supercar. Met het oog op de bedrijfsfilosofie van Nismo zal er veel aandacht uitgaan naar een sporty rijgedrag – niet dat de GT-R dat nu te kort komt -, plakken ze hier en daar een Nismo-badge, en komt er natuurlijk een aangename vermogensstijging. Hoeveel pk hij erbij krijgt is nog onbekend, het enige dat ze loslaten is dat het een higher performance version wordt. Om met de woorden van Ghosn te spreken: “I can’t wait to drive it!”

Een geschiedenis van 50 jaar Nismo bekijken in 5 minuten? De overzichtsvideo vind je op Autojunk.nl. Ook een interview met CEO Carlos Ghosn vind je daar.16 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Dit noem ik de overtreffende trap. De gtr was al (bijna) alle supercars de baas op de dragstrip.
@snorrie11: En niet alleen op de dragstrip!
In afwachting van…een nieuw model, een Nismo sticker. Dat hadden ze al veel eerder mogen doen.
Hier zat iedereen op te wachten!
Nismo is best leuk, maar dan moet het niet alleen bij uiterlijk blijven maar moeten ook de specs verbeterd worden. Dus niet zoals met dat Micraatje alleen het uiterlijk want dan voegt het weer niets toe in mijn ogen. Maar ze goed bezig met deze GT-R en de Juke Nismo RC.
Een opvolger voor de Skyline R34 Z-tune is altijd goed!
Al plakken ze 20 stickers op de GT-R ik zou’m niet kopen. Amy McDonald heeft me overtuigd…
@baasbas: Dus jij laat je door een vrouw overtuigen of een sportwagen wel of niet goed is….
Het feit dat de GT-R bijvoorbeeld EVO magazine Car Of The Year(2008) is geworden betekend voor jou niet zoveel.
Of had je stiekem altijd al een antipathie jegens dit bijna alles verslindende japanse monster?
@lemans96: Ben je op zoek naar een hater? Volgens mij zie je dingen die er niet zijn. In mijn hypothetischeloterijwinnendegarage was er altijd wel een plek voor de GT-R. Maar ik ben er op uitgekeken. En mooi was hij toch al nooit… Awards, 0-100 records, Nordschleife records… Tsja. Een Amy McDonald zegt dat hij snel is maar ‘plastic’.. Ik ben gewoon van mening veranderd. Amy heeft gelijk. Dan maar minder snel. Maar wel met meer plezier.

En trouwens, weet je wat zij voor auto’s zij heeft (gehad)? En welke heb jij ook alweer?
Gaaf, ik ben benieuwd wat ze met de GT-R gaan doen!
Goed nieuws! Maar ik zou toch voor een Mine’s GT-R gaan.
@RacerX: Ja, maar zij zijn weer categorie brabus denk ik.
Straks wordt de GT-R uit de rekken gehaald omdat er teveel paarden onder de motorkap verwerkt zitten.
Gaaf hoor. Nismo heeft ook een rijke autoracegeschiedenis. Dit zal zeker het succes van sportieve Nissans verhogen.
ik hou het wel bij de tommy kaira r35
Een GT-R is nu nóg begeerlijker geworden! *droomt verder*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).