Youtuber (18) rijdt zichzelf en twee anderen dood in McLaren

Auteur: , 27 Reacties

Tragoidia.

650s

De discussie over jonge bestuurders toegang geven tot supersnelle auto’s kan weer volop aangeslingerd worden. Mede dankzij zaken als Youtube en de alsmaar exploderende salarissen van sporters kunnen tegenwoordig steeds meer piepjonge gelukzakken/harde werkers achter het stuur kruipen van serieuze sportwagens. Of de zich nog ontwikkelende harsens van deze lieden de weelde van zo’n snelle dure bak die ook nog eens het ego streelt kunnen handelen, is echter de vraag.

For the record: als rechtegaarde liberaal ben ik geneigd te zeggen ‘laat maar gaan en moge de chips vallen waar ze vallen’. Maar een gebeurtenis als degene die zich onlangs afspeelde in ‘Murica, doet je daar toch aan twijfelen. We hebben het over Youtuber McSkillet, een gozer die computerspelletjes speelde (met name Counterstrike) en dat filmde. Ik ben er waarschijnlijk al net wat te oud voor om het te bergijpen, maar kennelijk leverde ook deze gozer dat zoveel geld op dat hij een McLaren 650S kon kopen. Vervolgens maakte hij uiteraard ook weer een filmpje met de ‘onthulling’ van deze auto:

Klinkt allemaal tof natuurlijk, maar afgelopen week ging het gruwelijk fout. McSkillet, echte naam Trevor Heitmann, veroorzaakte namelijk een enorm ongeluk in San Diego toen hij tegen de rijrichting in tegen een Hyundai SUV aanreed op de I-805. Zijn McLaren klapte frontaal op de Koreaan. Bij de crash kwam McSkillet zelf, maar ook de 43-jarige bestuurder van de SUV en haar dochtertje van 12 om het leven. Ooggetuigen hadden de zwarte McLaren eerder die dag al door een hek zien rammen bij een basisschool. Nog zes andere auto’s werden betrokken bij het ongeluk, waarvan er twee in de hens vlogen. De lokale politie claimt dat McSkillet minimaal 160 kilometer per uur reed. Enkelen speculeren dat de hele actie opzet geweest kan zijn, omdat zijn inkomstenbronnen opgedroogd waren.

Image-Credit: McLaren 650S ter illustratie27 reacties

De hele actie heeft nog meer weg van een zelfmoordaanslag dan een schreeuw om aandacht. Onder een van de laatste video’s die McSkillet op YouTube had gezet (was overigens al enkele maanden geleden) gaan mensen helemaal los over zó veel egoïsme, wat dus ook het leven kostte aan een moeder en haar dochter.

https://youtu.be/Vc-yUqVLa4w
@rrrobert: ik denk eerder bijwerkingen van de antidepressiva.
@rulefollower: Die anti-depressiva waarmee je NIET mag auto-rijden bedoel je ?
Maar goed, als je als 18-jarige zelfmoord wilt plegen omdat je CS:GO trading scam niet meer werkt, dan ben je al gewoon dieptriest; als je dan nog redelijk welvarend bent en toch 2 mensen expres dood moet rijden, dan ben je gewoon een enorm grote loser. Hopelijk gaan z’n bezittingen naar de familie van de slachtoffers, zodat die niet helemaal ook nog een financiële strop tegemoet gaan …
@dawwg: Half de VS is aan de uppers of downers…, zal wel rustig zijn op de weg tegenwoordig.
@rulefollower: en de andere helft is aan de verdovende middelen of vreet vaatwasmachineblokjes.
@rulefollower: is dar lekker dan?
@lekkerlinksrijden: nee, maar je krijgt er wel schone tanden van 🤨
Money can’t buy you love, taste nor brains.
Het zijn inderdaad rare tijden.
Vroeger had zo iemand gewoon te veel gezopen.
@turbotoll: Wat een mooie tijden waren dat, of niet
@ariif: wat turbotoll bedoelt is dat je vroeger (of zeg 10 jaar) niet had kunnen verzinnen dat er in de toekomst stinkendrijke vloggers zijn met een depressie die zo hun einde regiseren.
Hier moet je je hypotheekgegevens inmiddels overhandigen voor een 550 euro telefoon. In Murica geven ze nergens om. Iedereen aan het krediet….
@dutchneon: en dat is maar goed ook dat gekeken wordt naar hetgeen iemand in totaal kan lenen. Tenzij je de telefoon natuurlijk direct betaald, dan is er niets aan de hand.
@erik2907: ieder abbo dat je afsluit MET telefoon kun je volgens mij alleen nog met lening krijgen. Terwijl we het hebben over een bedrag van 30€ per maand gemiddeld?
@peug206: ik denk dat het gemiddelde bedrag wel wat hoger ligt (zo’n abonnement met veel data kost minstens €50 per maand en dan moet er nog een kleine €900 aan telefoon in 48 termijnen worden afbetaald).
@dutchneon: behalve dan t feit dat een youtuber met zulke weergaven dit xash aftikt. jammer joh.
Gezellig. Matcht ook goed met de video die hierna is geupload.
@trustmeiamanengineer: tja dat matcht idd haha
Ongelofelijk triest! Vooral het feit dat hij 2 anderen meeneemt en daarmee ook dat gezin vernielt…

rare titel.
Hij dood twee onschuldige mensen, hij reed te snel tegen het verkeer in, je zou het moord kunnen noemen.
@dees: je bedoelt dat de titel niet sensatiebelust genoeg is?
Mcskillet, de youtuber die veel geld uitgaf aan “skins” op counterstrike ik keek eerder wel eens zijn video’s op YouTube, maar ook niet meer dan dat.. wat ie deed was misschien fout, maar nog steeds RIP
Correcte spelling is ‘harses’ of ‘hersens’, niet ‘harsens’.
Gewoon zelfmoord van die eenzame (de computer was zijn enige vriend) Youtube drol! Diep triest dat hij helaas 2 anderen mee de dood in trekt.
Ik ben er waarschijnlijk al net wat te oud voor om het te bergijpen,

Edit: begrijpen.
Lees er eigenlijk ook iemand dat het om een 43-jarigen bestuurder gaat?
Is er ondertussen duidelijkheid of het inderdaad een zelfmoordaktie was.
Heb je de oprit van de autosnelweg gezien, ok, er waren borden, maar toch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).