Youtuber berooft oudjes om supercars te kopen, moet brommen

Auteur: , 36 Reacties

Livin' the dream.

Anthony-Locke

Het leven van een automotive-youtuber is hard. Ten eerste moet je op een of andere manier aan een leuke auto komen waar mensen naar willen kijken, plus de nodige camera-gear om puike beelden te schieten. Het helpt dan ook dat de meeste auto-tubers uit behoorlijk gefortuneerde families komen, al rust er kennelijk een taboe op om dat glashard toe te geven.

Enfin, met een puike ‘begin-bak’ ben je er nog lang niet. Slaag je er op een of andere manier om een respectabele hoeveelheid volgers te krijgen, word je elke dag weer geacht met nieuwe content te komen, anders bloedt jouw kanaal dood. Dat vergt de nodige creativiteit. Nadat je dezelfde auto vijf keer gewrapt hebt, er al meerdere spoilers opgezet hebt en de nodige SUPERLOUD uitlaten hebt uitgeprobeerd, komt er al snel de sleet op. Het makkelijkste is weer gewoon een nieuwe auto kopen en het proces opnieuw beginnen. Maar daar heb je dan weer dat vermaledijde geld voor nodig. Aanvankelijk zal je kanaal dat niet per se zelf opbrengen.

Je kan proberen een extra toelage van je ouders los te peuteren, doch Anthony Locke besloot het anders aan te pakken. Deze selfmade man achter het kanaal Gaskings, dat sinds oktober 2014 190 miljoen views verzameld heeft, lichtte namelijk menselijke oldtimers op om een paar dikke auto’s te verzamelen. Via het bedrijf Successful Pensions beloofde hij het geld van pensionadas verantwoord te investeren in milieuvriendelijke ondernemingen. En dat deed hij ook. Tenminste, zolang je online gokken en supercars kopen voor eigen gebruik als verantwoord investeren in milieuvriendelijke ondernemingen beschouwt. Toegegeven, naast een Lamborghini Gallardo, Audi R8, Aston Martin Vantage en Porsche 911 kocht Anthony ook een vrij zuinige Mercedes B180.

Helaas voor het ondernemende baasje is hij nu dus tegen de lamp gelopen. De 32-jarige moet vijf jaar brommen, terwijl zijn brommende bolides hoogst waarschijnlijk verbeurd verklaard worden…(via Jalopnik)36 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lekker bezig. Hij veroorzaakt iig minder leed dan een lil kleine om maar eens een dwarsstraat te nemen.
@sjeemsbond: behalve een stijging in het aantal cliënten bij de logopedist zie ik niet wat voor schade Lil Kleine aanricht…
@awesome: je mist waarschijnlijk de gedachte dat heel jeugdig NL tussen 10 en 17 denkt dat de hele dag praten over drugs, geld en bitchassss normaal is. Want dat beeld straalt de beste kleine vriend uit. Hij doet het niet zozeer fout maar straalt wel een verkeerd beeld uit als rolmodel.
@ghost: Rustig maar, zo’n vaart zal het niet lopen. Mensen schreeuwden ook al moord en brand toen Madonna in de jaren ‘80 een beetje vreemd deed.

Het gevaar zit hem in het feit dat internet ervoor zorgt dat mensen zich alleen focussen met dingen die ze leuk vinden. Een andere mening of interessegebied doet er niet meer toe. Daar zouden we voor moeten oppassen. Dit is overigens ook een van de oorzaken van het groeiende populisme in Nederland naar mijn mening.
@granlusso: focussen op dingen*
@granlusso: Goed punt, roep ik ook al jaren. Het ‘cherry picking’ van de eigen waarheden in de mini subculturen online zorgt voor meer en meer polarisatie.
@granlusso: verschil is wel dat in de jaren 80 internet niet bestond en de foto’s die naar buiten kwamen via de hitkrant was en de video’s via MTV van een tv die alleen na school even aan kon. De onzin van hedendaags komt 24-7 naar binnen . Bij iedereen. Er zit een behoorlijk verschil in dus.
@ghost: ik weet niet of je dat lil’ kleine kunt aanrekenen.
Rappen over drugs, bitches, auto’s en geld is al iets van eind jaren 80.
Neem NWA als voorbeeld…
@awesome: dat vliegende bier sloopt mengpanelen en jaagt de organisaties van de feesten op kosten want een optreden van 1.30 min is dan best duur
Zie het positief…

Die pensionado’s maken hun geld toch alleen maar op aan door de NASA ontwikkelde pijnboompittenkussens- en kwakzalverigr wondermatrassen die ze opgewonden als een klein kind in een snoepwinkel tijdens een gratis busreisje kopen voor veel te veel geld.

Of ze kopen er kasten vol Human Nature kleding voor, een veel te grote caravan met mover om de buren op de camping en de kijkers van Omroep Max te imponeren. Én daarbij uiteraard een oerlelijke en veel te dure SUV, omdat die zo’n makkelijke hoge instap heeft en het laatste hemd toch geen zakken heeft…

Dankzij Anthony Locke rijden er toch weer een paar minder SUV’s rond en zijn er daarvoor in de plaats een paar mooie auto’s op de weg gekomen. Voor mij als petrolhead is hij een held!
@moveyourmind: de Mercedes B klasse is toch een SUV?
@toyotaprius: Klopt, maar dat was denk ik zijn bedrijfsauto die hij gebruikte als hij bij de pensionado’s langs ging… Om op slinkse wijze vertrouwen te winnen door te doen alsof hij ook één van hen was met zijn SUV…

Eigenlijk heeft hij die B-klasse als een soort paard van Troje gebruikt.
Jaa, dacht ik het niet. Die Gaskings is zo’n rare snijboon.. Onnodig grof taalgebruik, ruzie’s uitvechten in z’n video’s. Verbaast me niets, dit bericht.
@Jochempie: serieus? Wat een stakker… ik ken die hele gast niet, maar ik ben dan ook niet zo van YouTube. Verder dan oldskool hiphop clips kom ik niet…
@awesome: Niets mis mee!
@Jochempie: precies. Zelfs nog voordat dit uit kwam was het al een eikel eerste klas.
Mooi, lekker voor hem.
Tussen beroven en belazeren zit toch wel een wezenlijk verschil.
Had hij niet ook een Nissan GTR?
Serieus, ik heb meer begrip voor geesteszieken die massamoorden dan voor zoiets. Achterlijk walgelijk. Van min had hij 30 jaar gekregen.
Beetje als Robert Himmler (ja echt) die als 20-jarige met ‘zijn’ Gallardo (uiteindelijk van zijn pappie de autodealer) bij Underground Racing langsging om er een 1200pk monster van te maken. En dat geld had hij allemaal verdiend met valutahandel. Hoe je dat ook kon leren vertelde hij je graag in zijn nieuwe boek. En zijn nieuwe ‘self-made’ vriendin deed ook nog een duit in het zakje.
Oplichters heb je altijd en overal, sukkels die erin trappen helaas ook.
@gulli: he bedoelt dat hij zo een is als dan bilzerian? Ook zon selfmade pokermiljonair? Wat hij dus niet is voor de duidelijkheid.
Hmm, las gisteravond dat hij is overleden aan kanker, jaartje of 3 geleden. Over de doden niets dan goeds, en dit gun je niemand, maar toch was het een oplichter.
@gulli: “21 year old buys Lamborghini Gallardo”, ik herinner het me nog goed.
Als je dan toch moet automotive youtuben:
Doug demuro
Hoovies garage
Tavarish
En natuurlijk Autoblog
@loserboi932: /thedrive
@loserboi932:

Jay Leno
@loserboi932: Harry’s garage
@loserboi932: petrolicious
@fransananas: blijft mooi. Al trekt de betreffende auto je niet, de achtergrond is vaak interessant of leuk, en ze schieten soms prachtige beelden.
@loserboi932: Mighty Car Mods, en dan voornamelijk de videos van 1/2/3 jaar terug. Voor de doe-het-zelf-er en liefhebber van Japans spul.
@loserboi932: TheSmokingTire met Matt Farah
@loserboi932: Pas recentelijk Hoovies Garage ontdekt, wat een droogkloot is dat. Heel toegankelijk.
@fanboy: Ik vond het zo’n droogkloot dat ik dacht dat ‘ie Doug DeMuro op de hak nam toen hij bleef zeggen “and for more thoughts on the XXX check out the link below, to visit my article on Autotrader.com/oversteer”. Maar hij blijkt dus in dienst te zijn van Doug.
Overnieuw…….? Serieus?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).