Zandvoort aan het verbouwen zonder alle vergunningen

Auteur: , 73 Reacties

Tot ergernis van natuur- en milieuorganisaties gaan ze in Zandvoort door. Ondanks de afwezigheid van diverse vergunningen.

Circuit Zandvoort aan het verbouwen zonder alle vergunningen

Niet alleen het F1-weekend in mei volgend jaar is goed voor een spannende race, ook de huidige race tussen Circuit Zandvoort en de klok is spannend te noemen. Het klinkt misschien nog ver weg, maar over zeven maanden is het al zover. Er moet nog een hoop gebeuren op en rondom het circuit om Zandvoort Formule 1-klaar te maken.

Ondanks het feit dat nog niet alle vergunningen geregeld zijn, is het circuit al begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor het raceweekend. Dit tot flinke ergernis van natuur- en milieuorganisaties. Ze hebben kritiek op de provincie Noord-Holland dat dit zomaar kan, aldus RTL Z.

De organisaties hebben een brief opgesteld aan de aan de Statenleden van de provincie. Wat hen betreft komen de werkzaamheden tijdelijk stil te liggen totdat alle vergunningen definitief verleend zijn. Stiekem een manier om dwars te liggen, want als werkzaamheden stil komen te liggen moet de organisatie echt aan de bak om het circuit in mei 2020 klaar te hebben. Voorlopig lijkt het erop dat de provincie Noord-Holland niet van plan is om Zandvoort in de weg te gaan zitten in deze voorbereidende werkzaamheden op de Nederlandse Grand Prix.73 reacties

Die GP op Zandvoort zal er hoe dan ook doorgedrukt worden. En als die GP er dan komt staan we mooi internationaal voor l*l. Want met of zonder die kansloze updates, een pauper GP zal het blijven. Als je een GP bij supermatkt kon kopen, dan is de GP van Zandvoort er ééntje van de Aldi of de Lidl. Een budget GP. Armzalige bende is het.
@premiumtap: Je glazen bol gevuld met azijn?
@potver7: nee, zijn premiumtap geeft azijn!
@potver7: Ik vind het überhaupt al een schande om het een GP te noemen. Het racen is namelijk secondair. Het wordt één grote gênante carnaval, dat de race kwalitatief niet om aan te kijken is doet er dan ook niet toe bij het carnavals publiek (geen F1 fans) die dit gaat aantrekken. Dat er voor een locatie als Monaco een uitzondering gemaakt wordt kan ik begrijpen, maar toch niet voor dat troosteloze, lelijke strand in Zandvoort? Het is geen Surfers Paradise of Miami Beach, het is een grauw, grijs en lelijk strand gelegen bij een een onbeduidend dorp. De echte F1 fan vermijdt Zandvoort meteen wijde boog en rijdt door naar Spa. De pauper GP van Nederland, voor tokkies en ander kampvolk. Nee dank u!
@premiumtap: en zo kijken je ouders ook tegen jou aan!
@premiumtap: Als er één GP op de kalender lijkt op carnaval (zowel de optocht op de baan als het gebeuren eromheen), dan is het de GP van Monaco wel…
@potver7: Begrijpend lezen gaat nog een beetje lastig zie ik. Ik ben het namelijk niet met je oneens, maar ik zeg er meteen bij waarom ik kan begrijpen dat er voor een locatie als Monaco een uitzondering wordt gemaakt. Monaco is sexy. Monaco heeft glamour. Monaco heeft uitstraling. Zandvoort is een winderig strand met grijze lucht, en hotels die net zo gedateerd en armzalig zijn als het circuit zelf. Om je ogen uit je kop voor te schamen. Daar wil geen F1 coureur dood gevonden worden, in die hotels daar.
@premiumtap: ik hoop dat je vandaag een betere dag hebt dan gisteren, kijk om je heen en geniet van het leven!
@dieselaer: Maar hij heeft wel een punt…
@premiumtap: tja, inderdaad Zandvoort kan echt niet op tegen het glamoureuze Spa..
@mpgc: ooit een rondje gereden op Spa? Veel mooier en uitdagender circuit.

De pits, paddock en tribunes zijn modern en ruim evenals de baan.

Daar kan Zandvoort niet aan tippen.
@premiumtap: it’s funny because it’s true.
@premiumtap: en waarom Aldi en Lidl? De AH basic producten zijn nog goedkoper, ook de basic azijn van AH.
@erik2907: Zandvoort is uitermate geschikt voor petjesvolk die hun Golfje GTi bj 1998 kort willen rijden. Maar verder niet. Zeker geen F1. In het buitenland noemen ze het een kartbaan. En geheel terecht ook! Circuit van Sepang terug aub. Dat is namelijk een serieus circuit.
@premiumtap: Mooi toch? Een F1 race op een kartbaan. Wie weet zorgt dat eens voor een beetje spektakel, in plaats van weer een dodelijk saaie rit op een van die recht-toe-recht-aan circuits die jij kennelijk zo geweldig vindt. Of houd je niet van een beetje tumult? Zal je vrouw blij mee zijn, zo’n afgestompte vent.
@premiumtap: ja Zandvoort is echt voor petjesvolk! Moet je maar een naar alle rijders van de F1 kijken wat die op hun hoofd hebben :p
@premiumtap: groente en fruit komt als beste uit de test bij de Lidl🤪
@premiumtap:
Volledig met je eens. Dat ze kiezen voor een F1 waardig circuit in plaats van dat aftandse Zandvoort. De huisjesmelkerprins hoeft zich blijkbaar niet aan de wetten te houden, wat een familie…
Die GP op Zandvoort zal er hoe dan ook doorgedrukt worden. En als die GP er dan komt staan we mooi internationaal voor l*l. Want met of zonder die kansloze updates, een pauper GP zal het blijven. Als je een GP bij supermarkt kon kopen, dan is de GP van Zandvoort er ééntje van de Aldi of de Lidl. Een budget GP. Armzalige bende is het.
@premiumtap: goed onderbouwd ook.
@tazmania: Onderbouwen? Nee, afbreken!!

Je hebt toch ogen in je hoofd of niet? Met je onderbouwen…
@premiumtap: rustaaaagh.
@premiumtap: Dat zei je ja..
@mopar70: dubbel genaaid houdt beter
@premiumtap: Als je er zulke grote problemen mee hebt zul je je toch ergens anders moeten uiten dan een blog
Je mag gewoon starten met bouwen in afwachting van een vergunning, maar dat is op eigen risico. Als je geen vergunning krijgt zijn de gevolgen voor eigen rekening
@transaxleman: Dat is zeker niet per definitie zo. Bij meer ingewikkelde aanvragen kun je wel degelijk hebben dat je daadwerkelijk niet mag starten.
@reactief: Vooral bij natuur situaties is dit zo.
@reactief: Als jij als burger of kleine ondernemer zonder vergunningen aan de slag gaat staat de gemeente direct bij je op de stoep. Bij sommige gevallen gaat de bouw direct plat, zeker nu met dat stikstof gebeuren. Maar ja nu gaat het om onze prins, zijn er een hoop belangen bij dat het er door wordt geduwd, komt wel goed hoor
@lekkerlinksrijden: Ja, pessimistisch zeuren op de overheid is altijd leuk. Maar als simpele burger kun je dus wel degelijk starten met werkzaamheden voordat de aanvraag vergund is.

Dat hier goed gelobbyd wordt lijkt me duidelijk en met de prins aan boord hebben ze goede rechtstreekse lijntjes uitstaan, maar ze zullen gewoon aan de wet moeten voldoen, zeker met de milieuclubs die er met een vergrootglas naar kijken. Maar de wet heeft ruimte voor interpretatie, en daar zullen ze waarschijnlijk alles uithalen wat eruit te halen valt…
@lekkerlinksrijden: Jawel hoor, als er concreet zicht op legalisering is dan is dit zeker wel mogelijk. Wat dit juridisch inhoudt moet je ff uitzoeken, verschilt nogal met wat en waarvoor je iets gaat doen.
Als de eerste GP 2020 er is geweest is er geld om door te ontwikkelen op het circuit, zodat het in 2021 weer wat beter is, en in 2022 idem ditto.
Stiekem moet ik er wel om lachen….
@dutchdriftking: ik allesbehalve.
Een of andere prins heeft gewoon schijt aan alles en iedereen om zich heen, en alleen al daarom wil ik er niet heen.
Moet jij eens proberen om iets te bouwen zonder vergunning. Dat mag alleen als je een of andere achterlijke bril draagt gecombineerd met een lichtblauw pak.
En dan gaat het door; iedereen kan zo van het carnaval door naar het circuit…
ik bedank wel voor deze GP. Je kunt dat geld beter uit geven aan een echte race.
@awesome: Als je er zulke grote problemen mee hebt moet je je toch ergens anders uiten dan een blog
@rike: waarom? Een blog is (blijkbaar) bedoeld om je mening te delen over een onderwerp. Dat is waar de redactie met regelmaat mee schermt.
@awesome: ja heur ga je gang…Tenzij je aanzet tot het vermoorden van hele bevolkingsgroepen of, nog erger, terechte kritiek uit op de scribenten natuurlijk.
@awesome: Uiteraard mag dat hier geuit worden, ik bedoelde meer dat als je zou willen dat je uitlating ook iets zou moeten kunnen laten gebeuren dit wel het verkeerde platform is.
@awesome: Daar hoef je helemaal geen prins voor te zijn hoor! Misschien zelfs beter van niet.
Er zijn vele honderden projecten die gebouwd zijn zonder vergunning, allemaal zonder dat de prins in de buurt is geweest!
@awesome:
Klopt, het is onsmakelijk die dubbele standaard nu prins huisjesmelker er bij betrokken is. Obsceen.
Heb volgende week gesprek bij de gemeente wegens bouwvergunning nieuwe woning. Als ze ook maar iets weigeren, ga ik fijntjes hier naar verwijzen. Gelijke monniken, gelijke kappen toch
@deredactie: als jij Prins de Redactie heet dan komt het wel
snor hoor. Heet je gewoon Jan de Winter dan zul je moeten buigen en slikken.

Hoe dan ook, het komt altijd goed voor de Gemeente.
@deredactie: Ja, met zo’n instelling kom je er wel. Mijn advies; zoek gewoon zeer goed op wat wel en niet mag. En ga dan op een fatsoenlijke manier het gesprek aan. De meeste ambtenaren zijn gewoon welwillend om je verder te helpen en denken graag met je mee.

Ga je echter met gestrekt been erin, kan je die reactie natuurlijk ook terug verwachten. Dan kom je echt niet ver met een verwijzing naar een totaal andere situatie zoals hier.
@reactief: Als jij als burger of kleine ondernemer zonder vergunningen aan de slag gaat staat de gemeente direct bij je op de stoep. Bij sommige gevallen gaat de bouw direct plat, zeker nu met dat stikstof gebeuren. Maar ja nu gaat het om onze prins, zijn er een hoop belangen bij dat het er door wordt geduwd, komt wel goed hoor
@deredactie: Ja dat zei je link rijdende buurman ook al. Maar dat is onzin. Typisch negatief roepen op internet zonder enige ervaring. En voor je het weet gelooft iedereen dat het klopt.

Ik heb ervaring met tientallen vergunningen aanvragen in verschillende gemeentes en het geschetste beeld klopt gewoon niet.

Zo simpel is het.
@reactief:
LOL. De ambtenaar. Ja ja.
@deredactie:
Gewoon naar de mond praten van de betreffende ambtenaar. Zichtlijnen zijn ze tegenwoordig dol op.

En als je daadwerkelijk gaat bouwen duw je die paar extra rijen stenen er gewoon tussen.

Dat werkt beter dan de dienstdoende ambtenaar de les te willen lezen. Dan kun je je garage sowieso een paar meter inkorten…
Vergunningen gelden alleen voor het vulgus! Niet voor een verheven Prins van Oranje!
@jeroenwz:
Ik heb eens een boom gekapt zonder vergunning.
Sindsdien verplaats ik mij enkel en alleen nog in een draagstoel:
https://leminhkhai.files.wordpress.com/2014/04/palanquin.jpg
Wat een wanvertoning daar in Zandvoort. Dat circuit staat daar op instorten, overal scheuren in het wegdek, verpauperde / verroeste tribunes en dan die paddock, haha, alles staat op instorten of heeft zware betonrot schade. De lijken zullen massaal uit de kasten stromen binnen afzienbare tijd. What a total waste of money!!
@quinn: jouw en mijn geld vriend…
@quinn: scheuren in het asfalt? Populistisch gebral van een demagoog.
@quinn: Vandaar ook de verbouwingen. En die vernieuwingen gaan na de eerste GP gewoon weer verder.
Goedzo, kapot gereguleerd #! land
Een grote dikke f*ck you naar idealistische natuur en milieuorganisaties/hippies is 1 van de mooiste dingen in het leven! 😁
@venividivici: toen ik 13 was vond ik het ook altijd vet stoer om zulke opmerkingen over willekeurige andere groepen mensen te zeggen 👍🏻
@stalensnuitje: En je bent pas 14 geworden en denkt nu ineens volwassen te zijn?
@venividivici: er is ook nog een bevolkingsgroep die gewoon kan genieten van de natuur. Die hoeft van mij niet zo nodig om zeep geholpen te worden door een of andere prins..
@awesome: Dan gaat die groep maar plezier maken op de Veluwe zodat de andere groep gewoon F1 plezier kan hebben in Zandvoort.
@venividivici:
Het is een f*ck you naar werkelijk helemaal niemand. Ze zullen waarschijnlijk gewoon heel veel haast hebben en geen tijd hebben om op alle vergunningen te wachten.
En geen enkele ambtenaar wil op zijn/haar geweten hebben dat de GP niet doorgaat. Dus dat risico kan de prins met de moeilijke bril wel nemen.
Bijzonder dat de reacties hierop lijken te wijzen op een afkeer jegens de prins, het circuit en zelfs Zandvoort. Ik dacht dat “we” het leuk vinden dat het F1 circus ons landje aandoet.
Nou ja, ik ga er toch niet heen, maar de voorpret in de media is al leuk van zichzelf.
@htadema: *kuch* Assen *kuch*
Ligt er al, is veel beter bereikbaar met de auto, voldoet nu al aan 99% van de eisen. Maar goed. Sentiment en een huisjesmelker van koninklijke bloede tellen blijkbaar voor meer. Leve de onderbuik! Weg met de ratio.
@jeroenwz: Juist. Rationeel gezien is de organisatie van zo’n race sowieso een no-go.
@jeroenwz: *kuch* Daar zijn ook dwarsliggende bloemetjes en bijtjes milieuhippies *kuch*
@htadema: ‘We’ zouden het erg leuk vinden om het F1 circus te ontvangen in ‘ons’ landje.
Dan zouden ‘we’ het organiseren op een plaats waar het het beste is. Goed organiseren, alles mooi maken. Uithangbord voor NL.
Deze GP wordt verreden op een baan die er niet voor geschikt is. Regels worden gebroken en er is een hoop gedaan door een Prins van NL; die door ‘ons’ geld in een bevoorrechte positie is gekomen…. en die positie gebruikt om rijk te worden door 1: studenten uit te buiten die door een subsidie makkelijker kunnen reizen en 2: goed geschoolde arbeid (waar NL juist zo goed in zou moeten zijn) te outsourcen naar het buitenland en 3: huizen opkopen waardoor gebieden die leefbaar zouden moeten zijn voor de normale NLer nu juist te duur zijn.
Kortom: verkeerde locatie, regels breken, door de verkeerde (naar corruptie neigende) personen. Deze GP is dus niet van ‘ons’.
Nederland, het land van de omgekeerde democratie.. Waar minderheden alles voor elkaar krijgen en de zwijgzame meerderheid langzaam maar zeker alles ziet veranderen waar zij helemaal nooit om vroegen. Individualisme is belangrijker dan groepsbelang en zal hoe dan ook hun zin doordrukken. Ik word er langzamerhand zo moe van dat landen met beperkte persvrijheid langzaam maar zeker interessant beginnen te worden.
@jje003: Dat iedereen mag zeggen wat hij of zij wilt is iets heel moois en moeten we koesteren. Echt te respectloos naar de mensen die hier letterlijk voor gevochten hebben. Het probleem is dan ook niet dat er allemaal idiote dingen worden gezegd, maar dat er daadwerkelijk naar deze idiote dingen wordt geluisterd.
@jje003: Oké doei!
Who gives a f*ck, met geld is alles te regelen.
Kop: verbouwen zonder vergunning.
Artikel: voorbereidende werkzaamheden.

Wat is het nu?
Zandvoort. Nu al het lachertje van de F1. Dat baantje van niks, dat kun je Verstappen cum suis toch niet aan doen. Wat een aanfluiting is dit land aan het worden.
wat een hoop negativitieit jegens de prins… ja., ook ik ben jaloers op zijn geld en connecties… maar eindelijk is er iemand die lekker tegen die idiote linkse geitenwollensokkenbrigade ingaat.. het lijkt inmiddels wel dat klaver en jetten ook hier op autoblog de overhand krijgen. dat belachelijke gezeur en geklaag tegen alles wat een beetje leuk is hangt me behoorlijk de keel uit.. of het nu om c02 of stikstof of een of andere kutrups gaat…
Wat een zeikers hier. Zandvoort kan alle updates gebruiken.. dus wees blij dat er een f1 race wordt georganiseerd, hierdoor krijgt het weer wat meer bestaansrecht de komende jaren en wordt er eindelijk wat geld tegenaan gesmeten. En kijk ook eens naar de geschiedenis van circuit Zandvoort, hoe kan je het dan nog een lachertje noemen. Triest volk met lange tenen en politieke correctheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).