Zandvoort: andere events moeten wijken voor de F1

Auteur: , 17 Reacties

Aan de kant gepeupel, de F1 is hier.

F1

Formule 1, dat is toch wel het toppunt van de autosport. In elk geval als het gaat om prestige en publiek. Het is een duur en enorm gebeuren. Wat dat betreft bijzonder dat we dit volgend jaar in Nederland gaan meemaken. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Er moet veel gebeuren met betrekking tot verbouwingen en er spelen ook andere zaken.

Zo schrijft de Volkskrant vanmorgen dat andere evenementen moeten wijken om de F1 volgend jaar in mei rond te krijgen. Meerdere bronnen zouden dat tegenover de krant bevestigd hebben. Door andere evenementen op het circuit te annuleren compenseert Circuit Zandvoort de stikstofschade die het driedaagse F1-event zou uitstoten.

Welke events concreet geschrapt gaan worden is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat tenminste drie wedstrijden op het circuit niet zullen doorgaan. Het is de bedoeling dat de volgende Junkyardrace in het voorjaar van 2020 gereden gaat worden. Het is niet bekend of bijvoorbeeld een leuk event als dit moet wijken voor het prestigecircus dat Formule 1 heet, maar vooralsnog lijkt het er gelukkig niet op.

De organisatie van de F1-race kent veel kritiek vanuit milieuorganisaties en diverse omwonenden. Men maakt zich zorgen om milieuschade en geluidsoverlast. Met deze maatregel hoopt de organisatie critici tegemoet te komen. Het feit dat bezoekers van de Dutch Grand Prix veelal met de fiets, trein en pendelbussen gaan komen moet daar ook aan bijdragen.17 reacties

Blijft een leuke soap.
Vooral de daadwerkelijke gebruikers van het circuit boos maken omdat je een F1 race wil organiseren. Er zijn straks weinig mensen over die nog een positief gevoel over hebben bij dit circuit en de mensen met macht erachter.
@gregorius: om eerlijk te zijn was ik absoluut niet blij met het nieuws dat de F1 naar Zandvoort kwam. Want dat betekent, heel egocentrisch, meer inschrijfgeld om te mogen racen. Simpelweg vanwege de F1 GP status. Als ze nu ook races gaan schrappen is ’t helemaal mega prutje. Ik schrijf me dan wel in bij een cup op Zolder.

Dan wordt er dus uiteindelijk 1x in t jaar een mega event georganiseerd en de rest van t jaar gebeurt er bar weinig…. Sochi 2?
@okdoei: Dus de reis naar Zolder en evt overnachting gaat je daar heen slepen? Racen is gewoon geen goedkope hobby natuurljjk.
@fmgarcia: dat hangt natuurlijk van zijn woonplaats af. Misschien woont hij in tijd/afstand net zo dicht bij Zandvoort als bij Zolder of zelfs dichterbij. Of overnacht hij sowieso in zijn camper op het circuit.

Ik race zelf ook en ik ben benieuwd hoe de kalender voor onze klasse er volgend jaar uit gaat zien maar ook of het inschrijfgeld hetzelfde (kan) blijven of dat het extreem hoger wordt.
@sportevo: Beide gevallen gelden ongeveer voor minimaal 50% van racend nederland.
Mogen we strakjes nog wel ademhalen van onze groen links gekkies, man man de woorden duurzaam en klimaatneutraal hangen me ondertussen kilometers mijn keel uit. De grote meerderheid interesseert het geen ene bal allemaal. En pak het wereldwijd aan en niet speldenprikje Nederland die overal mee voorop loopt, lees dik betalen. Nu is stikstof weer het nieuwe toverwoord en gaan we zonder ook maar enig onderzoek per direct de snelheid verlagen…zucht het zal mij een biet zijn blijf toch 130 rijden. Maar regerend Nederland is compleet maar dan ook echt compleet de weg kwijt!!
@rotjeknor66: Klimaat is de nieuwe geld koe
@barendbotje: klimaat is het nieuwe ‘de wereld is rond’. Alleen geloven we liever dat het plat is
@risl: herstel: het komt ons (autoliefhebbers) beter uit dat het plat is. En nee, ik stem geen GL of wat dan ook. Ik denk gewoon dat dit de realiteit is.
Alles voor onze nieuwe afgod, het milieu….
Het is natuurlijk jammer voor degenen wiens event hierom afgelast wordt, maar het is wel te begrijpen. De Formule 1 is zo’n grote imagobooster voor Zandvoort, de regio en zelfs heel Nederland dat een klein evenement daar nooit tegenop kan boksen. Zie het als een concertzaal die de concerten van Rapper Sjors en Dieter Koblenz afzegt omdat de Rolling Stones er die dagen willen spelen.
@edge: nou ja……er is maar één inktpatroon in de printer over voor de kaartjes, en die moet gebruikt worden voor de Stones ipv Rapper Sjors en Dieter Koblenz.
Update: https://www.nu.nl/binnenland/6002624/zandvoort-ontkent-schrappen-evenementen-voor-stikstofkwestie-formule-1.html

Het begint aardig op een zooitje ongeregeld te lijken!

En omwonenden die er last van hebben? Dat zijn ze vast snel vergeten als ze hun huis / achtertuin / kippenhok een paar nachten te huur aanbieden van een flinke zak geld per nacht
@ijoost: Je snap dat daar niet iedereen op zit te wachten. Het is meer dan die drie dagen hè. Teams beginnen al veel eerder met opbouwen, evenementen er omheen zullen al eerder beginnen. Overlast zal zicht echt niet beperken tot 3 dagen. En ik kan best begrijpen dat je je privacy niet weg wil geven om wat geld te verdienen.
Nu de Formule 1 er is, kunnen ze die Jumbo racedagen wel afschaffen…
Bijzonder dat we dit volgend jaar in Nederland gaan meemaken. Dat gaat niet zonder slag of uitstoot. ;-)

Gaat Zandvoort falen? Nee. Het gaat linksom, of rechtsom gewoon door voor 2020.
Of de overige 4 jaren van de overeenkomst worden volgemaakt, daar durf ik nog wel aan te twijfelen.

Assen maakt zich -niet voor niets- op voor de Grade One status. Ze hebben het goed gespeeld. De eerste race zouden ze nooit gekregen hebben en dat wisten ze dondersgoed in Assen.
Ze hebben zich daarom nu al in de kijker gespeeld als Zandvoort-alternatief voor 2021.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).