Tesla-crasher (18) krijgt rijbewijs terug, verliest ‘m weer

Auteur: , 50 Reacties

Het kan gewoon niet lang duren voordat deze drank en drugs-afficionado een Darwin Award op zijn Curriculum Vitae bijschrijft.

Als je namelijk een grafiek zou maken met zijn stupide recentelijke acties op de X-as en de gevolgen daarvan op de Y-as je en je trekt die lijn rechtevenredig door, komt je vanzelf uit bij Y = Darwin Award. Laten we hopen dat de jonge man zijn leven na deze twee incidenten weet te beteren. Maar wacht, we slaan een paar stappen over. Over wie en wat gaat het hier eigenlijk?

Wel, wellicht kan je je nog onze recente berichtgeving herinneren over de 18-jarige jongen die de Tesla Model S van paps in de gevel van een huis aan de Eerste Brandenburgerweg in Bilthoven boorde. De jongvolwassene genaamd Thomas, die pas net zijn rijbewijs gescoord had, zat op het moment van het ongeval in de auto met drie matties. Zijn rijbewijs was overigens niet het enige wat hij net gescoord had, want om het verhaal af te maken was de brokkenpiloot onder invloed van drank en drugs. Wellicht was dat ook de reden dat hij een stopteken van de politie negeerde.

Na het incident werd het rijbewijs van Thomas afgepakt. Door een dwaling van de politie werd het roze pasje volgens RTV Utrecht echter niet naar het Openbaar Ministerie (OM) gestuurd, maar naar het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheid (CBR). Het CBR wist kennelijk niet goed wat het met het rijbewijs aanmoest en stuurde het terug naar Thomas, vergezeld van de volgende mededeling:

Op dit moment hebben wij geen reden om uw rijbewijs te houden.

Op zich is dit feit al ruim voldoende grond om een forse facepalm uit te voeren, maar het wordt nog gekker/mooier. Thomas was namelijk zo blij met zijn hernieuwde kennismaking met zijn rijbewijs dat hij er een foto van op Snapchat plaatste, vergezeld van de tekst:

Wat de kk ik mag gewoon weer rijden.

Dat had hij beter niet kunnen doen. Iemand tipte RTV Utrecht, die op hun beurt contact opnamen met het OM. Het OM heeft even gebeld met de politie en die hebben het rijbewijs ten tweede male afgepakt van Thomas, hem ongetwijfeld vol ongeloof achterlatend. Als die agenten nou maar niet weer het pasje naar het CBR sturen…50 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Social media maakt meer kapot dan je lief is
@lekkerlinksrijden: in dit geval gewoon terecht!! Like!!
@lekkerlinksrijden: Sociaal media is voor paupers!
@lekkerlinksrijden: Z’n taalgebruik ook, duidelijke indicatie van kasplantica… unlike, de-friend, shift-delete.
Briljant verhaal; hoop wel dat het verder ooit nog goed komt met hem…
@baserace: ach, zo rond je 24 zijn je hersenen volgroeid (bij hem duurt het misschien iets langer) dan neem ik aan dat het wel goed komt… Je moet ook gewoon pas vanaf 24 jaar het rijbewijs invoeren. Zal een bak ellende schelen!
@svenska_aeroplan_ab: zit wat in, maar als er de eerste 20 jaar alleen maar stront in- en uitgekomen is, blijft er waarschijnlijk stront uit komen ook…
De RTV denkt met u mee!
Bizar verhaal dit zeg.
@rijnounsdoor:

RTV:
Raddraaiers Trouw Verlinken
Rijbewijs Toch Verloren
Man man man, triest figuur. Laat het een hele wijz les zijn. Maar iets zegt me dat dit niet zijn laatste contact met de politie zal zijn.
Heeft die stumpert geen ouders?
Ik zou als vader eigenhandig dat rijbewijs een jaar afpakken.
@trustmeiamanengineer:
Ach, pa en ma zijn vast druk bezig met carriere maken en zoonlief profiteert gewoon wat van zijn vrijheid (lees, “hier heb je een sloot zakgeld en laat pa en ma verder met rust”) en de leasebak van zijn pa. Komt vast goed met die jongen.
@tge1: wat een vooroordelen
@wildewesten: Als je onder invloed van drank en drugs een Tesla en een voorgevel in de puinpoeier rijdt, schep je nu eenmaal bepaalde verwachtingen.
@tge1: je zult er waarschijnlijk niet ver naast zitten, misschien ook nog wel de Tesla meegenomen terwijl pa op een oor lag. Wie zal het zeggen……

Ben wel benieuwd of de verzekering hier nog wel uitbetaald.
@erik2907: voordeel van een elektrische auto is natuurlijk dat je heerlijk geruisloos zonder dat je pa t merkt weg kan rijden
@erik2907: zijn ouders waren op vakantie van wat ik heb horen zeggen
@trustmeiamanengineer: z’n ouders zijn waarschijnlijk bezig de shit op te ruimen die het jong achter zich laat..
Het CBR ook weer, ken iemand die voor een snelheidsovertreding naar de rechter was gestapt. In hoger beroep besliste de rechter op de eerste pagina van de uitspraak dat de gedraging mogelijk niet plaats had gevonden aan de hand van de aangedragen bewijslast door de verdediging echter op pagina 2 stond dat de verklaring van de verbaliserende agent toch voor hem doorslaggevend was en dat de boete gehandhaafd diende te blijven.

Lang verhaal kort: de 1e pagina gaf voor het CBR de doorslag om de boete te vernietigen en het betaalde terug te storten omdat de rechter aldaar vond dat het verweer een kwijtschelding rechtvaardigde. Pagina 2 werd niet gelezen waar uiteindelijk de beslissing stond van de rechter om de boete toch aan te houden.

De € 288,- ging dus toch terug naar de ‘dader’.
Kansenpareltje hoor
Positieve van dit verhaal dat hij wel een Tesla aan puin heeft gereden, kan mij niet vaak genoeg gebeuren.
Daar alleen al verdiend hij een lintje voor ;)
@m54b30: breath in, breath out…
@m54b30: N52B30 & M54B30! ;)
@jeremykou: Top!!!
Wat ben ik toch trots op gasten zoals dit. Dankzij hen betaal ik nu €60,- per maand voor een ‘99 Ford Fiesta terwijl ik 23 ben en >5 jaar mijn rijbewijs heb..
Jammer dat anderen het verzieken voor mensen die wél serieus met het verkeer omgaan.. ik zeg, OV voor minstens 10 jaar voor hem. Zal hem leren
@easygoingmartin: je hebt 5 jaar je rijbewijs maar heb je ook 5 schade vrije jaren?
@heat59: nee helaas. Te lang in een van m’n ouders’ auto.. was niet slecht, een 328i..
@easygoingmartin: ik heb 3 jaar mn rijbewijs maar op de polis van mn ouders gereden. 0 schadevrije jaren. Betaal nu 60€/maand…
@easygoingmartin: schadevrije jaren zouden moeten gelden voor iedereen die een rijbewijs bezit, niet voor iedereen die een auto bezit.
@jochempie: ben ik niet helemaal met u eens. U weet natuurlijk ook dat het gaat om hoe groot het risico is. Er zijn genoeg mensen die hun rijbewijs hebben maar heel sporadisch rijden. Betekend niet meteen dat iedereen die een auto op zijn/haar naam heeft wel veel rijdt, maar je moet ergens de grens trekken. Ik heb dan zelf ook de eerste jaren in een auto gereden die niet op mijn naam stond, om vervolgens lachend nog 50-60 Euro p/m te moeten betalen op mijn 25ste.
@trust: Het is juist fijn dat mensen sporadisch rijden, die kunnen namelijk ook enkel sporadisch bij een ongeval betrokken raken.. Dat die kans hoger is wanneer ze dan achter het stuur kruipen, wordt teniet gedaan door de zeldzaamheid waarmee ze achter het stuur zitten.
@Jochempie: goed punt! Probleem is er dan nog wel als een persoon 10 jaar in bezit is van een rijbewijs, met minimale ervaring, ineens wel een auto dagelijks moet rijden. Net zo’n al dan niet een groter risico is dan iemand die recent zijn/haar rijbewijs heeft ontvangen
@trust: Dat klopt, maar wellicht komt dat relatief weinig voor. Weinig genoeg om de kosten van de schades daardoor te dekken. Plus, deze persoon is dan direct weer de schadevrije jaren kwijt.
@easygoingmartin: Eens met je verhaal. Maar als die 60€ voor enkel een WA-verzekering is zou ik toch nog even gaan shoppen!
@yupyup: dat is inderdaad bij een WA verzekering.. alleen kan ik geen goedkopere vinden helaas
@easygoingmartin: tip voor een vergelijk, check eens Independer.nl.

Daarnaast biedt de Bovag ook verzekeringen aan maar wordt door Independer niet meegenomen in hun database.
@erik2907: independer heb ik uiteraard al gechecked, maar toch bedankt! Ik zal eens op google gaan neuzen. Heb ook een certificaat behaald voor rijvaardigheid en een slipcursus gehad. Dat laatste wilde ik zelf graag doen maar het is toch gewoon nuttig^^ zou bijna verplicht moeten worden..
@easygoingmartin: zie de tip van degene boven mij, een goede start. Al neemt Independer er wel meer niet mee, en zijn dat vaak juist de goedkopere. Google biedt hierbij al snel uitkomst.

Ohja, sluit altijd telefonisch af. Bij autoverzekeraars kan je vrijwel altijd onderhandelen (korting in de vorm van extra treden op de bonus-malus regeling)
@easygoingmartin: tja.. zo zie je maar, die paar euro’s die je bespaard hebt die tijd verdienen zich nu niet terug. ;)

Ik heb vanaf m’n 18e wel een auto (toen een Opel Corsa…) op mijn naam gehad. Nu zijn we 8 jaar en dus 8 schadevrije jaren verder. Ondertussen betaal ik €62.- pm voor een BMW E90 330i en een BMW E46 330ci cabrio op mijn naam in de WA+.

Begrijp me niet verkeerd, het is klote, maar ik zeg het tegen iedereen die net een auto heeft – zet ‘m op eigen naam en doe geen gekke dingen. Ik pluk er nu de vruchten van door twee leuke karretjes te hebben zonder dat het me zo’n vermogen kost.
Whahaha ..

En de “keihard aanpakken” kneuzen staan erbij en kijken er naar ..
Onder luid gebrul van “keihard aanpakken” uiteraard ..
@lincoln: was Trump er ook bij betrokken dan?
Denk je ook goed bezig met je Tesla om de wereld een stukje beter te maken…

Moet toch wel pijnlijk zijn om er vervolgens achter te moeten komen dat je zo’n k*tblaag op de wereld hebt gezet…
Tokkiekind. Je zou maar zijn vader zijn. Schaam je je toch kapot
@keesieboy2: Ik denk dat zijn vader trots op hem is, daarom mag hij ook in de Tesla rijden.
OM moet binnen 10 dagen beslissen over wat er met het rijbewijs gebeurd, anders kun je hem gewoon terugvorderen, niks aan het handje dus
@rijbewijzer: Dat was zo ja. Tegenwoordig mogen ze veel langer e tijd nemen.
Wat de kk ben hem alweer kwijt
@robinv33r: “vind ik leuk”

Don’t worry, ik begrijp dat je reactie een sarcastische reactie is op de Snapchat-quote van deze eencellige. die klaarblijkelijk overal te pas en te onpas overal “KK” voor of tussen zetten. De stumper moest eens weten…
Wat een ongelofelijke sukkel, tot 2 keer toe een waanzinnige sukkel
160 uur dienstverlening op St. Maarten.
Beetje suggestieve titel. Het laat netjes weg dat zijn rijbewijs gewoon verkeerd verstuurd is, en hij ‘m per ongeluk terugkreeg. De titel insinueert dat de “kk”-knul een tweede keer over de schreef ging en werd betrapt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).