Zeldzame McLaren SLR MSO is… eigenlijk heel goedkoop?

Auteur: , 26 Reacties

Dit kan wel eens het koopje van de eeuw worden.

We hebben de Mercedes SLR McLaren (rijtest) al meerdere malen onder de loep gelegd, maar McLaren’s exclusieve MSO-uitvoering is hier slechts tweemaal eerder aan bod gekomen. Vreemd is dat niet, want van deze uiterst zeldzame versie van de SLR bestaan wereldwijd niet meer dan 25 exemplaren. Logischerwijs worden deze bolides, wanneer ze eenmaal van de hand gaan, voor miljoenen verkocht. Vreemd genoeg is precies dit unieke exemplaar schrikwekkend goedkoop.

We dachten dat de desbetreffende dealer in Californië niet precies wist wat het in handen had, maar uit het uitgebreide verhaal bij de advertentie blijkt dat de verkoper wel degelijk weet wat hij aanbiedt. Hierom is de verwarring tamelijk groot, want uit het verhaal blijkt dat we hier te maken hebben met de meest zeldzame SLR McLaren op aarde.

Zoals gezegd heeft McLaren in totaal maar 25 stuks van de SLR McLaren gemaakt. Deze zijn echter niet allemaal hetzelfde. De 25 modellen die McLaren heeft omgebouwd kunnen worden opgedeeld in 19 Coupés en 6 Roadsters. Je begrijpt, de auto in kwestie behoort bij gebrek aan een dak tot de laatste categorie.

De 6 Roadsters die de MSO-afdeling bij de kladden greep, werden ieder voorzien van een door de 722GT geïnspireerde bodykit. Daarnaast kregen deze auto’s een sportievere ophanging dan de standaard SLR McLaren en werd er 50 kg van het gewicht geschraapt. Dit exemplaar in het specifiek kreeg nog extra aanpassingen voor de kiezen. In tegenstelling tot de andere MSO-modellen kreeg deze oranje-zwarte uitvoering een extra 100 pk, waardoor het vermogen rond de 740 pk behoort te liggen. Hiermee snelt de auto naar verluidt in 2,9 seconden naar de 100 km/u.

De eigenaar van deze unieke Mercedes SLR McLaren MSO Roadster heeft de auto niet in zijn garage laten staan. Op de teller lezen we een kilometerstand van 4.816 mijl (7.750 kilometer) af. Wellicht dat dit de prijs heeft aangetast, want voor de gemiddelde MSO-editie mag je al gauw 10 miljoen euro betalen. In dit geval vraagt de dealer exact 1.050.000 dollar.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik weet nog wel een supercar en “Maya de Bij” liefhebber voor deze MB..
Jeminee. Het is al geen mooie auto als coupé en als cabrio is hij helemaal niet aan te gluren en dan deze kleuren. In geen miljoen jaar.
Ik kan best gecharmeerd zijn van een auto die wat gepimpt of uitgebouwd is op een dikke maar wel wat stijlvolle manier. Maar dit is niet aan te zien. Dank u de koekoek.
Walgelijk ding, zeker in deze kleuren. Niks voor mij, maar er is altijd wel ergens een voetballer of repper die zoiets zoekt.
@Dizono heeft meen ik in 2014 al een artikel hierover geschreven met dezelfde strekking..
Hij is namelijk ook erg lelijk! Ik snap die miljoen niet eens….
Mooie spec zo! Body kit dan wat minder maar toch wil ik.hem, puur omdat ie zo schaars is, dat vd body kit neem ik dan voor lief no problem
Dat is een toch verrekte snelle wortel. Ik hou niet van wortelen
Noem dit wanstaltige ding maar goedkoop, drie jaar terug werd hij op precies een half miljoen dollar minder afgehamerd: https://rmsothebys.com/en/auctions/az15/auction/lots/r214-2009-mercedes-benz-slr-mclaren-722s-roadster-mclaren-edition

Nog steeds veel te veel voor de lelijkste uitvoering van de lelijkste supercar ever.
Origineel is nog net te doen, dit is de petjes versie….brrrr
Zilveren logo en die zwarte streep eraf en dan is hij af. Ik houd hier wel van, wat kleur.
@peug206: Ik zat al hetzelfde te denken ja. Uitlaatjes ook gewoon chroom en dan ziet het er al een stuk beter uit. Vind ‘m dan eigenlijk wel gaaf. Zou liever voor de helft een gewone kopen weliswaar, maar gezien de originele motorische upgrades heeft dit specifieke exemplaar ook wel wat!
Een hele lelijke investering.
Als ik hem tegen zou komen in het echt zou ik de eigenaar uitlachen met zijn replica… wat een gedrocht!
Doe maar een ‘normale’ SLR coupé in het zilvergrijs of zwart voor veel minder dan de helft alsjeblieft. Met wielen die niet lijken alsof ze 6 maten te klein zijn.
Jammer dat hij zo hondslelijk is.
Een miljoen, maar dan heb je ook iets met de uitstraling van een fout getunede vierdehands kamperbak.
Het lijkt ook gewoon net een SL-cabrio die door een of andere paupertuner is beetgenomen… Het ziet er goedkoop uit, en wat een poepkleur
Op de achtergrond staan leukere, mooiere en goedkopere auto’s.
Ik kan in deze garage zo al 6 auto’s aanwijzen die ik liever zou hebben dan dit ding. De auto vind ik geweldig, de MSO-behandeling heeft wat mij betreft de waarde gehalveerd. Stond er laatst trouwens niet een stukje dat de SLR helemaal niet zo waardevast is gebleken als bijvoorbeeld de Enzo en de Carrera GT en je voor een half miljoen een prima SLR kon kopen?

Oh ja dat lijstje, doe mij maar de
Ford GT
LR Defender
Dodge Charger/Challenger (dat blauwe apparaat, denk toch een Charger)
Corvette C3
Ferrari Fdinges, die grijze unit op foto 1
En een van die dichte Porsche 911’s voor de dagelijkse ritjes aub :)
Je zou hem over moeten laten spuiten bij MB zelf in de sliberpfeile kleur uit de jaren 30. Dan is het ineens een interessant ding.
Die automaat is zo waardeloos
Die had eruit gemoeten
Dsg erin
Zeldzame McLaren SLR MSO is… eigenlijk heel lelijk!
Hmm, ik vind het maar een fout hok. Doe mij voor dat geld maar een SL65 AMG Black series, een SL73 AMG en een hele dikke vakantie met die wagens.
Als het een M3 in die kleuren zou zijn vindt iedereen het prachtig. Ik zou hem kopen als ik de knaken had. Geef je wat geld uit aan spuitwerk en bekleding en je bent het mannetje. Ik zou hem zo houden en ik draag geen petjes en ik ben ook geen rapper.
Aan ‘goedkoop’ dacht ik eerder aan 200k…
Sinds het uitbrengen van de Vision SLR ben ik verliefd op deze auto, iets wat werd versterkt toen ik ooit 2 SLR coupé’s tegen ben gekomen die hem behoorlijk doortrokken. Wat een geluid!
De MSO versie heb ik altijd als een waardig alternatief van Mansory gevonden. Je moet van het ‘unieke’ houden en zo niet dan valt deze altijd in de categorie wansmaak. Iets wat met deze SLR ook gelukt is. Never nooit zal ik deze kopen, een standaard SLR (722) zou mij veel meer bevallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).