Zelfs als sneeuwmobiel is de Nissan Juke maar apart

Auteur: , 18 Reacties

Ieder zijn ding.

Zelfs als sneeuwmobiel is de Nissan Juke maar apart

De meeste modellen die Nissan vandaag de dag in zijn gamma heeft, zijn maar merkwaardig. In zekere zin zijn ze zeer anoniem, maar tegelijkertijd herkennen we ook een zekere mate van excentriciteit. Of we nu spreken over de elektrische Leaf of de zeer hoog gewaardeerde GT-R, de auto’s zijn even opvallend als onopvallend. De Nissan Juke is een overduidelijke uitzondering op de regel, en deze week heeft de Japanse automaker de knop voor het extreme nog verder opengedraaid.

De inspiratie voor het project, dat Nissan als het zogenaamde ‘Juke Personalization Adventure Concept‘ door het leven laat gaan, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, als we enkele maanden terug in onze herinneringen duiken, ontdekken we namelijk dat Nissan dit al eens eerder heeft gedaan. In februari, bijvoorbeeld, kwam het met een soortgelijk project voor de 370Z. Het unieke exemplaar kreeg de toepasselijke naam 370ZKi en was een uitzonderlijk technisch hoogstandje, aangezien de volledige aandrijflijn moest worden aangepast om het nieuwe systeem te kunnen huisvesten.

Dat gezegd hebbende werden de aanpassingen aan de 370ZKi vooral beperkt tot de aandrijflijn en leken de ingenieurs van Nissan weinig aan het exterieur van de auto te hebben gedaan. Dat is deze keer wel anders. In plaats van een aanzienlijk deel van de energie te steken in het verzinnen van een naam waarom slechts een enkeling heeft kunnen grinniken, besloot Nissan ditmaal meer aandacht te besteden aan het ontwerp. Het resultaat mag er zijn. Niet alleen staat de Juke op een viertal rupsbanden, tegelijkertijd heeft de auto een flink uitgebouwd uiterlijk. Met name de wielkasten zijn flink breder geworden. Daarnaast heeft de auto een LED-lichtbalk bovenop zijn dak en is de Juke gespekt met neon groene accenten.

Binnenkort schittert het bizarre project onder de beurslichten in Toyko, alwaar de Auto Salon gehouden zal worden. Naast deze Juke neemt Nissan o.a. de Leaf RC en zijn Formule E-auto mee.18 reacties

Volgens mij rijdt dit nog kutter dan vierkante wielen ..
@lincoln: denk het niet, in ieder geval niet in de sneeuw.
@alex1589:

Heb laatst ronde gekocht ..
En dat is tot nu toe de fijnste vorm die ik gevonden heb ..
Maar dat is heel persoonlijk uiteraard ..
@lincoln: ik vind rond toch wel overschat hoor.
@toyotaprius:

Hipstermeuk is het ..
@lincoln: pas ermee op, eenmaal je er aan begint, zal je ook de volgende stap gaan nemen! Dat is begonias kweken, gemberthee drinken en €200 teveel betalen voor een TECHNICS SL1200..
@toyotaprius: nu heb ik de baard, de tattoos en is mijn zelf gebrouwen IPA bier eindelijk een beetje te zuipen en nu zeg je dat ik begonia’s moet gaan kweken? Wtf? Het is knap lastig om een goede hipster te zijn.
@mashell: goed bezig! Vergeet alleen niet de TECHNICS SL1200 waar je ruim te veel voor hebt betaald!
@lincoln: rond??? Dat is zoooo 2018
Waarom 4 rupsen?? Juke heeft toch alleen 2wd?
@jpoers: is ook al 4wd leverbaar, alleen inc de ‘geweldige’ CVT automaat.
Heb je hard nodig in Nederland
Star Wars!
@dracae: Indiana Jones!
Awesome!
Zo! Nu is hij op zijn minst in proportie.
Kies maar:
Nissan Puke, rijdt nu ook vlot door de kots van de omstanders!

Nissan Joke, nu zo belachelijk dat het zelfs niet meer grappig is…
De Juke. Ik heb tot nu toe alleen maar bejaarden erin zien rijden die zichzelf graag voor spiegelen dat ze nog jong en hip zijn en dat ook aan de wereld moeten tonen. Beetje zoals mijn 65 jarige secretaresse. Kan niet wachten tot die met pensioen gaat. Sorry voor de persoonlijke noot

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).