Zelfs Jeep had geen zin in de Renegade facelift

Auteur: , 26 Reacties

Herken jij het verschil?

Zelfs Jeep had geen zin in de Renegade facelift

Nadat we eerder deze week een teaserfoto te zien kregen van één van de achterlichten van de vernieuwde Jeep Renegade, worden vandaag de doeken getrokken van de facelift. Nu zijn facelifts niet altijd even uitgebreid, maar in het geval van de Renegade wordt er een nieuwe draai gegeven aan de term ‘minimaal’. Het aantal foto’s dat we krijgen? Twee.

Dit is best merkwaardig, daar de Amerikanen toch werkelijk een aantal dingen hebben veranderd. Zo zijn de koplampen van de kleinste Jeep iets moderner en oogt de voorbumper, en dan met name de grille, iets pittiger dan voorheen. Hetzelfde geldt voor de achterzijde, waar nieuwe achterlichten in aangepaste kleuren (meer rood) de B-SUV net iets frisser doen overkomen. Hoewel de Renegade er zeker niet verkeerd uitziet, moeten we onthouden dat we hier te maken hebben met een van de duurdere versies. Mocht je een instapmodel kiezen, dan ziet het er zeker minder spannend uit.

Zelfs Jeep had geen zin in de Renegade facelift

Hoewel Jeep de vernieuwde Renegade, die opmerkelijk genoeg in Turijn werd onthuld, nu al in zijn volledigheid laat zien, moeten we het nog even redden zonder foto’s van het interieur. Het is nog maar de vraag of we hier ingrijpendere aanpassingen mogen verwachten. Jeep houdt informatie over krachtbronnen eveneens tot zichzelf, al weten we dat er een reeks drie- en viercilinders in zullen komen te liggen.

Zelfs Jeep had geen zin in de Renegade facelift26 reacties

Dit autootje vind ik juist in een ‘goedkope’ uitvoering leuk. Zolang dat dakje maar zwart is en de rest goed contrasterende kleur.
De voorkant is er wel beter op geworden, maar ik vind de achterkant een erg hoog Duster-gehalte hebben.. En dat is geen compliment.
@denniss00: plastic-fantastic!
Ik had bij de Renegade ook niet het idee dat ‘ie toe is aan een facelift, dus zo’n probleem vind ik de minimale wijzigingen niet.

Overigens; Wat is de reden dat zoveel autofabrikanten maar één achteruitrijlicht monteren? Ik vind het echt lelijk wanneer je zoals hier aan één kant een rood glaasje (mistlicht) en aan één kant een wit glaasje hebt zitten. Achteruitrijlichten aan beide zijden zijn niet alleen mooier (want symmetrie) maar maken de auto ook beter zichtbaar voor anderen.
@edge: Ik denk dat je dat min of meer al zelf hebt beantwoord: je hebt in theorie maar één achteruitrijlicht en één mistlamp nodig. Dus kun je aan beide kanten één van elk installeren.

Bij de auto des huizes, een Peugeot 308, hebben ze het achteruitrijlicht dan een beetje getint waardoor het niet asymmetrisch lijkt maar dat wel is. Bij deze Renegade ziet het er idd een beetje goedkoop uit.
@edge: mee eensch
We hebben zelfs 3 foto’s tot onze beschikking gekregen!
De facelift ziet er goed uit, met name de lampen zien er beter uit. Die halogeen koplampen konden echt niet meer.
@quadrifoglio: Da’s waar. En Xenon was ook niet de perfecte oplossing, want als stadslicht werden dan doodleuk gloeilampjes gemonteerd…
Overigens is FCA met haar premium brands sowieso karig ingesteld als het gaat om MMC’s, de Alfa Mito en de Alfa Giulietta werden met veel bombarie aangekondigd maar waren ook nauwelijks van de MiTo en de Giulietta S1 te onderscheiden.
Bumperpakketje van de Abarth?
Ik vloog op 16 mei van Amsterdam naar Chicago met een Boeing 747 combi. We moesten even wachten want de gecamoufleerde Renegade moest toen nog worden geladen
@toeschouwer: goed verhaal, lekker kort.
@erce: kan geen foto laden anders had ik dat wel gedaan
@toeschouwer: in dat geval geloof ik je niet
@toeschouwer: Ik vloog 2 jaar terug naar Venetië, en toen we aankwamen, zag ik daar een Fiat 500 rijden.
@denniss00: da’s min of meer dezelfde auto
@jochempie: Precies
@toeschouwer: lekker belangrijk …..
nu nog een fatsoenlijk motortje erin lepelen en klaar
@gove:

Inderdaad, en een trekgewicht van pakweg 2 ton.
En dan leverbaar op de goedkoopste van de goedkoopste versie, dus dat je met pakweg € 25.000,- een alles-kunner hebt. Beetje vergelijkbaar wat Suzuki vroeger had met de Vitara.
Nu nog een Hellcat versie!
Dit is toch gewoon een minder aerodynamische Fiat 500X?
@jochempie: ik dacht hetzelfde.
Een Jeep-onwaardige auto vind ik dit.
@berlinetta: Er staan wat video’s op Youtube waarin een Renegade aardig lastige trails doet. Hij komt verder in het terrein dan je op basis van de looks zou denken.
@timt: Een Twingo ook hoor.
@timt: Als ik echt het terrein in wil koop ik wel een Panda 4×4, een Lada Niva of een Suzuki Jimny. Die Panda’s zie je trouwens massaal in de Alpen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).