Zie hier: een zwevende motorfiets van BMW

Auteur: , 19 Reacties

Lekker futuristisch.

Als we aan mobiliteit van de toekomst denken, komen zaken zoals vliegen of zweven nog wel eens ter sprake. Zo’n hoverboard voor je kids bijvoorbeeld, wat natuurlijk gewoon een veredeld skateboard van een paar honderd euro is. Net zoals een hoverboard zweeft deze creatie van BMW niet. Wat we zien is een fullsize replica van de ‘Hover Ride‘, gebouwd door een trainingsunit van de BMW Group: de BMW Junior Company. Die gingen aan de slag met LEGO, waarna ze besloten om de creatie in het echt na te bouwen.

Hoewel het er tof uitziet, vraag je je af wat ze daar wel niet allemaal uitspoken bij die ‘Junior Company’. Het is verre van realistisch en het spelen met LEGO hebben we wel gehad toch? Aan de andere kant moeten we ze nageven dat het een tof product is geworden. BMW en LEGO begonnen namelijk met het bouwen van een BMW R 1200 GS Adventure. Ook vet, maar een stuk minder spannend dan dit gevaarte, kijk hier maar. Toch knap dat ze dezelfde onderdelen (603 stuks!) in het Hover Ride Design Concept hebben kunnen verwerken.

Wie weet wat de toekomst nog brengt, ze zeggen dat het concept uitgerust zou kunnen worden met velgen in de vorm van propellers. Ach ja, we blijven nog even dromen…19 reacties

Hoe dan?
@fmgarcia: Bedoel eigelijk, ik zit echt met open mond naar foto 4 te staren.
@fmgarcia: Photoshop.
@fmgarcia: wat ik eigenlijk veel gekker vind is die vering en schokbrekers. Waarom heb je die nodig als die motor zweeft?
@razer: dat is voor als je flux capacitor leeg is en je een noodlanding moet maken. Duh!
@razer: Turbulentie natuurlijk.
Waar is die vering voor nodig? Voor als je over een wolk moet, of?
@aeromax: Dat is om de landing te verzachten denk ik.. :)
Dit is echt heel dik.
Beetje ouderwets dat er een verbrandingsmotor onder hangt. Niet dat ik daar tegen ben, maar bij zo’n futuristisch design verwacht je geen grote einddempers.
@dwersbongel: die Antimaterie drive maakt anders een hoop herrie!
Ik heb m’n schoonpapa een LEGO BMW motor kado gedaan, en zat al te kijken wat voor gek ding het alternatieve model voor moest stellen maar bestaat dus echt. Apart!
@ghost: en ik maar denken dat jij bekend was met het concept dat zweven heet…
@c220amg: haha nee die nickname ‘ghost’ wil ik eigenlijk al tijden omzetten naar ‘Dutchpolowrc’ maar ja, nooit echt moeite voor gedaan.
Starwars
Dan moeten ze mij toch eens uutleggen waar die 1200cc 2 cylinder boxer voor dient als er geen wiel is om aan te drijven….
@ko4n: voor de turboflaps natuurlijk!
Een vliegende motor? Verzin maar een andere naam het is geen motor
Leuk project om als student aan mee te werken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).