Zo goed als nieuwe Ferrari 512 BB blijkt gewild

Auteur: , 25 Reacties

Mooi ding zeg.

Een oudere Ferrari in een uitmuntende staat vinden. Het valt niet mee, maar dit exemplaar is me er eentje. Het unieke Ferrari Tailor Made interieur heb ik bijvoorbeeld nog niet vaker gezien. Ook is het uiterlijk behoorlijk uniek. Check bijvoorbeeld die stance van de wielen.

De 512 BB in kwestie komt uit 1983 en is rood van kleur met een bruin dak. Dat bruine thema (geïnspireerd op oxidatie) werd doorgetrokken op andere delen van de carrosserie. Een two-tone kleur voor een Ferrari uit deze tijd is opmerkelijk. Een ander detail is het stuur. Het ontwerp is gebaseerd op een pot. Vermoedelijk was de vorige eigenaar, of zijn vrouw, liefhebber van aardewerk.

Een Ferrari in deze staat is vaak lastig te verkopen. Je moet maar net een koper vinden die hier ook de schoonheid van kan zien. De in Los Angeles aangeboden 512 BB bleek, ondanks de beperkte historie, echter gewild. Zo is niet duidelijk hoeveel kilometer de auto heeft gereden. De tellers zijn lastig af te lezen. Er werd door meerdere bieders een bod uitgebracht. Uiteindelijk is de Ferrari verkocht voor een bedrag van 40.000 dollar.25 reacties

Bij Ferrari Classiche lachen ze zich nu al de ballen uit de broek….
Een schade Ferrari is caak verrassend veel waard doordat de onderdelen de hoofdprijs doen maar dit is wel heel veel. Dit ding is zeer heet geweest als ik kijk naar de alu delen. Er is dus bitter weinig van te gebruiken. Maar wel ideaal als je een chassis nummer nodig hebt……
@seicilindri: Helemaal juist, het chassisnr dus!
Dat is dan een duur kentekenbewijs. Echt meer als alleen het chassis nummer koop je niet. Misschien dat er nog 1 of 2 draag armen te redden zijn, maar zelfs daar zou ik nieuwe rubbers in doen. Dus of er verder nog wat te redden is betwijfel ik als ik dit zo bekijk.
@ronnys: Niet helemaal. Als je de link gebruikt, zie je dat het voornamelijk een interieurbrand is geweest. En dat de motor er eigenlijk nog best okay uitziet. Aandrijflijn (motor + bak) kunnen wellicht best wat waard zijn. Ik ben niet thuis in de Ferrari modellen/typen, maar een Ferrari 12 cilinder boxer blokje met Bosch K-jetronic lijkt mij zeldzamer dan een 1.6 16v uit een Ford Focus uit 2012.
Zal de verkoper in kwestie ook €50,- extra hebben gevraagd voor de velgen???
Wat een troep …. en wie is de mafkees?
Ik wens de koper veel succes in tijdens de zenuwslopende restauratie van deze auto. Want dat zal het worden. En een dure restauratie. Dat gaat het zeker worden.
Binnenkort bij jetcars… likje verf en twee stoelen uit een golf 3 erin en zgan.
Die V12 boxer motoren van Ferrari klinken echt geweldig!
Een in goede staat verkerende 512BBi wordt op http://www.mobile.de tussen de €250.000,- en €300.000,- gevraagd
Voor een in topstaat verkerend exemplaar wordt zelfs een half miljoen gevraagd….. Helaas staat de hypotheek mijn huis nog steeds onder water.
Alleen met matching numbers wordt zo’n bedrag gehaald. Zo van de foto’s kan ik niet zeggen of de aandrijflijn nog bruikbaar is. Maar daarvan uitgaande zou een restauratie een haalbare zaak moeten zijn.

Het wordt dus zeker geen zenuwslopende restauratie volgens #viezefreddyw
@duitslaagvliegen: Ik zeg ook niet dat een restauratie niet haalbaar is. Het lijkt mij alleen een zenuwslopende restauratie. Maar goed, wat weet ik er ook van.
@duitslaagvliegen: een V12 is nooit een boxer en andersom. De 512BB is een twaalf cilinder boxer en de 512TR (TestaRossa) is een V12 (180 graden).
@crashingduke: waarom is de bb dan wel een boxer? https://www.google.tn/amp/s/www.carthrottle.com/post/amp/heres-why-ferraris-flat-12-isnt-exactly-a-flat-12-at-all/
@creaminator: dat zegt @crashingduke toch ook?
@creaminator: Kort door de bocht zit het verschil in de krukas. Bij een V-motor, ongeacht de blokhoek, delen de twee tegenover elkaar liggende cilinders dezelfde kruktrap. Een V12 heeft dus zes kruktrappen. Bij een boxer heeft elke cylinder zijn eigen kruktrap, in het geval van een 12 cylinder boxer dus twaalf kruktrappen. Dit heeft gevolgen voor de kosten en het karakter van het blok. Het verschil tussen een 180 graden V12 en een 12 cylinder boxer zit ‘m in de krukas. En daarmee waarschijnlijk in de hele opbouw van het blok, maar zoveel weet ik er ook niet van. Er zijn, zoals je kan verwachten, veel liefhebbers te vinden die zweren bij een boxer. Denk aan Subaru, Porsche 911, BMW R motorfietsen, Citroen 2CV, GS, GSA.
@crashingduke: het verschil tussen een boxer en een flat 12 is duidelijk. Daarmee zou ik zeggen dat de BB en TR beiden geen boxers zijn. Begrijp niet waarom er een verschil zou moeten zijn tussen de BB en TR gezien ze dacht ik, beide de zelfde krukas layout kennen en dus beide flat 12’s zijn, geen boxers.
@crashingduke: je hebt helemaal gelijk! De 512BB oftewel Berlinetta Boxer was een platte of 180 graden V12.
Het verschil met een echte Boxer motor zoals de Porsche boxer 6 zit hem in de krukas. Bij een V12 delen de twee tegenovergestelde drijfstangen een kruk-as tap. Een boxermotor heeft elke drijfstang / zuiger zijn eigen kruk-as tap.
Ik noemde het een V12 boxer omdat het gebruikelijk is naar deze auto’s te verwijzen naar 512 Berlinetta Boxer. Dat maakt het er niet makkelijker op, maar ja, ik ga er dan ook van uit dat hier op deze site petrol-heads rondwaren die dit soort details weten en volgens mij ben jij er zo een :)
Wat levert een mooie 512bb op eigenlijk. Als dat richting het miljoen gaat (bubbel) dan zou je vast nog wel een half miljoen tegenaan kunnen gooien voor een leuke winst.
@maferick74: oh sorry, vraag werd al beantwoord
@maferick74: Een fraai exemplaar levert maximaal €400.000 op. En dat is echt het maximale op dit moment.
@viezefreddyw: Oh dan begin ik er niet aan. 😉
Zozo, zo te zien een flinke klapper gemaakt én een fiks brandje.. de vorige eigenaar had echt ff een rotdag!

Verklaring van de prijs zal inderdaad liggen in het feit dat je op basis van dit chassis nummer weer kunt opbouwen. Pittige klus zo te zien..
Het interieur is duidelijk geïnspireerd op werk van Salvador Dali.
*plop* zei de bubbel
Wel eeuwig zonde

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).