Zo heurt het: Ferrari’s en Lambo doen donuts [video]

Auteur: , 11 Reacties

Een Ferrari 458 Italia, een 308 GTB, een F355 en een Lambo Gallardo leggen zwaar rokend om beurten rubber neer rond een boompje. Nutteloze uitsloverij waar wij geen moeite mee hebben.

Zo heurt het: Ferrari's en Lambo doen donuts [video]

Zo nutteloos, maar ook zo leuk: banden oproken omdat het kan. Het liefst met zoveel mogelijk rook, uitlaatgassen en lawaai. Nou, de heren Ferrari’s en Lambo in onderstaand filmpje slagen met vlag en wimpel. Niet zo spectaculair als die knakker achter Taxtherich, maar toch.

De Ferrari 458 bijt met zijn 4,5 liter V8 het spits af. We hopen voor de omstanders dat ze oordopjes bij de hand hebben. Zeker als er daarna een Gallardo ten tonele verschijnt. Volgens de beschrijving in de video gaat het om een Valentino Balboni, wat zou betekenen dat dit sneeuwwitte knaapje achterwielaangedreven is, en niet vierwiel. Verklaart een hoop rondvliegend rubber.

Alsof dat niet genoeg is verschijnen er ook nog twee oudgediende raspaardjes ten tonele. Een 308 GTB doet een kortstondige glijpartij, om daarna hortend en stotend weer af te druipen. Een F355 komt de bejaardeneer nog even redden, lijkt eerst een mislukte drift in te zetten, maar maakt het uiteindelijk helemaal goed.

Filmpje HIER.11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waarom staat dit niet op groen7? ……..Hehe.
@norge: Grappig.
Toch apart dat dit soort dingen vaak als bijzonder worden bestempeld, terwijl je dit JUIST met dit soort auto’s met 2 vingers in de neus kunt doen.
Beetje oude video he, dit is een evenement uit 2012!?! Is de komkommertijd al aangebroken bij Autoblog?
En zo blijkt maar weer: RWD>AWD

En tevens dat de 308 er wel leuk uitziet maar in realiteit natuurlijk een ondersturend hok met te weinig powah is.
@jaapiyo: Ja, want zo’n 250 pk is niet genoeg om de kont om te gooien? Doe mij de jouwe maar hoor.
@lowbird: Nee hoor…ik wil er nog steeds zelf ook wel een hebben, maar het bevestigt nog maar eens dat die oude sportwagens lang niet zo sportief zijn. Je ziet toch ook hoe de neus naar buiten dringt en het ding in zijn veren hangt of niet dan.

Ik ben gewoon realistisch wat dat betreft. Het geluid en de beleving zijn desalniettemin top, dus doe mij maar zo’n 308, zeker in GTB vorm ipv de GTS die je vaker ziet.
@ Jaapiyo
realiseer je je wel dat je het hebt over een auto van 30 jaar oud die voor die tijd meer dan gemiddeld vermogen had. Maar als jij graag oud met nieuw wil vergelijken..
Lol, in GranTurismo tik ik ook altijd in de hitte van de strijd m’n ruitenwissers aan!!
Gaaf filmpje hoor met vette wagens en inderdaad genoeg rook. Zo kan het dus ook!
waarom staat er in godsnaam een boom in het midden?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).