Zo is angst voor bezette laadpalen verleden tijd

Auteur: , 21 Reacties

Gauw naar Nederland brengen dit!

Zo is angst voor bemande laadpalen verleden tijd

Elektrisch rijden gaat er nog lang niet bij iedereen in. Naast het kostenplaatje is de angst om zonder stroom te staan ook voor velen een reden om nog niet over te stappen. Het Europese laadnetwerk is echter groeiende en zeker in Nederland kun je op bijzonder veel plekken terecht om je EV weer van stroom te voorzien.

Dan komt er ook een tweede angst in beeld. Je hebt een laadstation gevonden via het navigatiesysteem, maar wie zegt dat er al geen auto’s staan te laden bij het station? Google Maps komt met een handige oplossing in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Bij geselecteerde laadpalen kan via de Google Maps app worden gezien of en hoeveel laadstations beschikbaar zijn. Zo weet je bijna zeker dat je er met je elektrische auto terecht kunt. Tenzij toevallig iemand precies hetzelfde van plan is, dan mag je gaan vechten wie de laadkabel krijgt.

Google geeft informatie over de laadpalen van Chargemaster, EVgo en SemaConnect weer. In een later stadium komt daar ook Chargepoint bij. De huidige database van Google Maps is inmiddels goed voor bijna 64.000 laadpalen. Naast informatie over de beschikbaarheid geeft Maps ook aan welke beschikbare aansluitingen er zijn en wat het laadvermogen is.

Zo is angst voor bemande laadpalen verleden tijd21 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Was dit er werkelijk nog niet? Lijkt mij logisch dat dit nog voor de eerste paal de grond in is ontwikkeld was.
@fmgarcia: bij newmotion iig wel
@sjonniedeluxe: maar werkt vaak niet! Palen die zogenaamd bezet zijn en andersom.
Alle andere apps geven toch ook de beschikbaarheid weer?
Dit bestaat al een eeuwigheid. Onder andere bij dat merk met de échte voorsprong door techniek.
De app van NewMotion heeft dit al een eeuwigheid….
@miata93: ja, maar is verre van volledig..
Dit soort apps bestaan er al eeuwen, maar nu gaat Google Maps er ook mee aan de slag.

“Naast het kostenplaatje” Maar wel liever 100 euro aan brandstof uitgeven dan 15 euro met een elektrische auto. Kwestie van rekenen.
@stfu: ja, het kostenplaatje. Tanken mag met mijn 12 jaar oude MPV een dure hobby zijn, maar de hele vakantie-uitrusting voor 4 personen past er gewoon in (scheelt een flinke slok in ’t verbruik) en die vakantiekilometers vertegenwoordigen een groot deel van mijn jaarkilometrage. Die ruimte koop je tweedehands (3 jaar oud, 50-100k km) voor rond de 20k Euro, voor het prijsverschil met een vergelijkbare EV kan ik heel wat keer mijn tank volgooien…
@stfu: er zijn maar weinig particulieren die een elektrische auto kunnen aanschaffen hè. Het gemiddelde wagenpark is 9 jaar oud, en dat is inclusief alle zakelijke leaseauto’s. Het gemiddelde particuliere wagenpark is aanzienlijk ouder en daarmee is de gemiddelde aanschafprijs slechts enkele duizenden euro’s. Zegmaar een tiende van wat een ev kost. Dat lijkt me een behoorlijk problematisch kostenplaatje…
@lekbak: dus tegen de tijd dat particulieren zich een electrische auto kunnen veroorloven zit dit perfect werkend in Google maps.
Weg met de laadpalen in woonwijken. Hier in de buurt is net betaald parkeren ingevoerd omdat er te weinig parkeerplekken zijn. Nu zijn er net 2 laadpalen in de straat neergezet die dus er voor zorgen dat er minder parkeerplekken zijn. Logica 0
@baklava: je bedoelt weg met gereserveerde parkeerplaatsen..
Als je elektrische auto neemt kun je dus altijd parkeren. Zie het van de positieve kant!
@sjonniedeluxe: todat er een paar anderen dat ook doen. Kun je en niet parkeren en niet laden, ben je mooi de pisang.
De volgende stap is reserveren. Met extra kosten uiteraard.
@dutchdriftking: Dit is al lange tijd mogelijk bij veel apps van laadpaal leveranciers.
De app van de new-motion heb je werkelijk geen bal aan.
#1 de afstand tot de laadpaal = as the crow flies (meerdere malen ingetrapt, zie je laadpaal op 10km afstand, moet je over de weg 45km afleggen om er te komen. Zo heb ik hier thuis 4 laadpalen die verder weg zijn ATCF maar over de weg (bijna 3x) dichterbij zijn.
#2 app geeft niet altijd juiste prijs weer.
#3 app kan niet zien of parkeerplek bezet is door niet-EV
#4 app ziet niet of die stuk is
Verbazingwekkend dat dit er nog niet was…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).