Zo is de Tesla Model 3 wél een dikke bak

Auteur: , 22 Reacties

Dikkie dik met een oranje Model 3.

Model 3

De Tesla Model 3 wordt medio 2018 in Nederland geleverd. Toekomstige Model 3-eigenaren moeten dus nog even uit het raam staren, fantaserend over het rijden in de elektrische auto. Als de Model 3 eenmaal is gearriveerd, zal het een saaie boel worden. De sedan is alleen leverbaar in een select aantal kleuren. Bovendien staan Nederlanders niet bekend om de liefde voor een kleurrijk wagenpark. Verwacht dus veel zwarte en grijze exemplaren. Wellicht een rode als het meezit.

Dat Elon geen uitgebreid kleurenpallet aanbiedt, betekent niet dat je bij de pakken neer moet zitten. Unplugged Performance geeft alvast een voorzetje met twee computerplaatjes van een aangepakte Model 3. De tuner gaat optische tuning aanbieden voor Tesla’s nieuwste. Een kek kleurtje, bodykit, nieuwe velgen en een spoiler geven de Model 3 een ander voorkomen.

Het doet me een beetje denken aan een gepimpte Toyota Camry of Honda Legend uit 2006. Het is erg rice en je schiet er geen reet mee op, maar het is wél wat anders. Dat er wel degelijk een markt is voor Tesla-tuning bewijst deze Nederlandse Saleen Tesla.

Model 3



22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ziet er wel ontspannen uit. De vraag is of het de stroom klanten op gang gaat brengen, alhoewel bij bestaande klanten natuurlijk al genoeg spanning bestaat.

Je zou zelfs wat weerstand kunnen verwachten, in ieder geval luchtweerstand met al dat plastic.
@stephane8200: spannend verhaal. Lekker kortgesloten ook.
Ziet er wel slik uit!
Heeft wat panamera achtigs zo
ik vind het er nog steeds niet uit zien.
De nieuwe honda civic?
Mooi… Toepasselijk die McDonald’s reclame eronder ook… Zou niet misstaan op de gemiddelde “meeting” op de parking.
Ik gun Tesla echt het allerbeste, maar qua exterieurontwerp is het gewoon een vrij dramatisch verhaal.
Het is zó nietszeggend dat het bijna stuitend is. Dit tuningsplaatje benadrukt dat nog maar eens te meer, dit zou zo een Honda hupeldepup van 10 jaar terug kunnen zijn, of een Opel//NissanToyota nogwat van 15 jaar terug.
Jammer verhaal dus.
@stationcar: het is inderdaad gewoon een auto. Ik heb ook de indruk dat het ook een beetje de bedoeling was van Tesla, een gewone auto te maken. Een beetje als een jaren 90 Corolla 5 deurs liftback. Niks mee, maar je bent al vergeten hoe die er ook alweer uitzag voordat de wagen de bocht om is.
Ze wilden bewust geen Toyota “auw, dat waterstof doet pijn aan mijn ogen” Mirai, geen Toyota “de toekomst is niet mooi” Prius of BMW “moest de rare hap nou uit die deur?” i3 effecten, dat zou mensen afschrikken.
Die Tesla’s zijn niet echt geschikt voor optisch tupperware. Bah.
Mooi donkerrood kleurtje, 18″ LM multispaaks, aluminium raamlijsten, wellicht zelf iets verlaagd en meer heb je niet nodig.

Overigens van toepassing op het gross van het wagenpark imo.
via Android app
@2wheeler: 19″ leveren ze zelf al. En grote kans dat er nog een matte kleur komt. En de kleuren zwart, wit, donkergrijs, blauw en rood zijn voor de NLse markt toch prima eigenlijk?
@stfu: ach er zijn zat klanten die een wrapje hier of daar niet schuwen hoor
Ik voel er wel een *zonnebril op doet* spanning voor.

YEEEEAAAAAH!
@toyotafortuner: ik maak regelmatig spanning door, maar wat ik me bij “zonnebril op doet” moet voorstellen, gaat mijn bevattingsvermogen te boven.
OT: gedrocht, net zoals alle Tesla’s: óf te breed, óf te hoog, óf te kort (en altijd te zwaar). (En heb je, afgezien van de YouTubefilmjes, weleens een Tesla hard zien rijden op een linkerbaan? Ze sukkelen altijd met 90 rechts, zenuwachtig dat ze hun reisdoel niet gaan halen). EV’s gaan er zeker komen, over 5 tot 10 jaar, wanneer BMW, MB, VW en de Fransen (en misschien de Ami’s) de markt overspoelen en we met enige weemoed terugkijken op de dappere (mislukte) poging van dit miskende genie (Musk)
@560pk: 1 Woord: CSI 😉
@560pk: met een (P)100D maak je geen zorgen om range hoor. De Tesla rijders die ik ken rijden er rustig 180 mee, of 150 op autopilot.
@flutterby: de meesten die ik zie hebben toch een aardig hoge curve op de verbruiksmeter staan. Die rammen er aardig op los zeg maar
Je moet wel met je kop onder het maaiveld om hem van die positie te zien en te liken…. Zie het wel als ie er straks (ooit) is.
Vreemde proporties. Ik vind alle Tesla’s beschamend lelijk en lomp en loodzwaar. Als dit merkje uit autoland verdwijnt zal ik er nog geen milliseconde wakker van liggen.
via Android app
Ik vind de Tesla designtaal juist best prettig. Clean, strak en overzichtelijk. Geen 1000 lijntjes, vouwtjes en meer van dat soort drukke ongein waarmee BMW en VAG zich bezighouden. Hier staat gewoon een auto, klaar. De gewone Tesla’s dan welteverstaan.
@autodrop: eens! Zie je ook goed terug in het interieur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).