Zo maak je van de nieuwe Audi A6 allroad een dikke sjaak

Auteur: , 10 Reacties

We kruipen in de rol van een Zwitser die wat geld heeft te besteden.

Zo maak je van de nieuwe Audi A6 allroad een dikke sjaak

Heb je in Nederland veel aan een Audi A6 allroad quattro? Nee, voor de meeste mensen is zo’n auto overbodig. Het is een dure station en met een 3.0 TDI zul je ongetwijfeld met de nodige afschrijving te maken gaan krijgen. Deze vrijdag kruipen we echter in een andere rol. We laten het kantoorleven voor wat het is en trekken een Zwitsers maatpak aan.

Zo maak je van de nieuwe Audi A6 allroad een dikke sjaak

In de prachtige bergwegen van het land is de A6 allroad quattro een hele fijne vriend. Het is dan ook niet zo vreemd dat er zoveel allroads rijden. Met de onthulling van de nieuwe A6 allroad quattro kan het vrijdagmiddag-configureren beginnen. Op de Duitse site van Audi is de nieuwe station opgenomen in de configurator.

Zo maak je van de nieuwe Audi A6 allroad een dikke sjaak

Ondergetekende heeft er een ‘dikke sjaak’ van gemaakt. Met een paarse lak, de dikste 55 TDI motor met 349 pk en 21-inch velgen. Dat laatste is in het geval van een allroad wat vreemd. Het maakt de auto minder comfortabel en ze zullen snel beschadigen bij het naderen van een stoeprandje, maar op de foto’s oogt het fraai. In een snelle configuratie passeer je al gauw de 80.000 euro en dan zijn dit nog de Duitse prijzen. Maar ach, dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Zelf spelen met de configurator kan hier.10 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Geinig kleurtje
@lompey: ja orgineel hè ;).
Die kleur komt met chromen accenten goed tot zijn recht. Jaren terug had ik een soortgelijk kleurtje op mijn GTI mk5. Ik zal eens kijken of ik nog wat foto’s heb.
Tis toch wat, in deze specificatie lijkt ie helemaal niet zo overdesigned. Knappe wagen!
Dikke aubergine (oftewel sevilla rood)
Dit noemt men over de grens een ‘volle hütte’
Tja, doe mij maar een gewone blauwe S6. Wel zonder logo’s, de wagen is niet dik genoeg om het S label te dragen. Verder wel een fijne uitvoering.
21 op zo’n bak, zo de tering
Maat van mij had een A4 allroad in NL maar dat is toch wel handig met al die drempels.
Waarom gebruiken jullie niet gewoon de Zwitserse site? Staat ie ook op. Als je het over een Zwitsers maatpak hebt, configureer hem dan ook op zijn Zwitsers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).