Zo ontvreemden boefjes een MINI Clubman in Born

Auteur: , 56 Reacties

Niet uit de fabriek, al stond hij niet heel lang op de oprit.

Mini Clubman gejat

Moeten we keyless-go nou dankbaar zijn of niet? De feature die op vele nieuwe auto’s beschikbaar is, zorgt voor extra gebruiksgemak. Maar het zorgt er ook voor dat het mensen met slechte bedoelingen met een hack makkelijk je auto binnen kunnen komen. Zonder dat ze daarvoor ramen hoeven in te tikken of iets dergelijks. Zonder schade kan de auto zo de oprit afgereden worden. Ook in Nederland gebeurt het: zelfs onder onze lezers kunnen sommige dieven hun tengels niet afhouden van mooie auto’s. Het eindresultaat is meestal iets als dit.

Zo overkwam Jean uit Born hetzelfde. Zijn nieuwe MINI Cooper S Clubman is vannacht van zijn oprit af gejat. De één jaar oude auto is pas sinds juli van Jean, dus het is zonde dat hij er nu al niet meer van kan genieten. Gelukkig staan de vermeende dieven op camera terwijl de auto wegrijdt. Het gaat om een witte Clubman met rode strepen en grote sportieve velgen. Het kenteken is PP-722-D.

Zelf doet hij er op Facebook luchtig over, al zal hij (begrijpelijk) ziedend zijn.

“Het was een cadeau aan mijn vrouw, dat jullie hebben geleend !”

Afgelopen nacht hebben jullie onze Mini Cooper Clubman, met kenteken PP-722-D geleend. En wil jullie vragen deze binnen 24uur onbeschadigd terug te brengen. En dit gelieve overdag te doen, zodat we jullie dan ook persoonlijk kunnen bedanken.

De door jullie gebruikte laptop, mag behouden blijven…….verander wel ff het IP adres…..

Natuurlijk wil ik voorkomen dat de verkeerde personen hierop worden aangesproken, daarom post ik ook verschillende camera beelden en foto’s zodat jullie worden herkend.

Wij verwijderen de beelden en deze oproep, als wij de Mini Cooper Clubman, onbeschadigd hebben ontvangen.

Mini Clubman gejat

Zoals altijd helpen wij Jean als Auto-Opsporing Verzocht met het terugkrijgen van zijn auto. Tips kunnen daardoor naar [email protected] verstuurd worden, of naar Jean in het eerder gelinkte bericht op Facebook. Deze auto moet snel terug naar zijn eigenaar komen.

Met dank aan @e320cdi voor de tip!56 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
He wat jammer weer..

Je zou eigenlijk een Jammer voor je voordeur moeten hangen…

Of je sleuteltje in een aluminium koektrommeltje. Vergeet je reservesleutel niet!
@olivier420: haha. 2x het woord jammer. Ik moest het echt 5x opnieuw lezen
@loserboi932: niet zo jammeren joh😜
@olivier420:die koektrommel werkt idd fantastisch ik heb het ook!
Uitschot binnen de maatschappij. Hopelijk kunnen ze gepakt worden en daarna totaal in alles vergeten worden. Amen en weltrusten
Mooi dat die lange er goed op staat! Was een mooie auto, hopelijk keert hij ongeschonden terug.
Elk nadeel heb zn voordeel:
In Born is een nieuwe Mini nooit ver weg..

Daar heeft de eigenaar echter niks aan. Vreselijk balen dit. Stiekem blij dat auto’s bij ons thuis geen keyless hebben.

Als ze nou gewoon eens moeder de vrouw meenemen in plaats van je auto’s..

OT: Blijft vreselijk natuurlijk. Erg jammer dat er nog altijd debielen rondlopen die niet van andermans spullen af kunnen blijven.
Onderhuids is dit een 1-serie dus niet zo gek dat het bij de mini’s ook lukt. Ik zal nooit meer vergeten toen ik 5 jaar geleden een man zag parkeren in een nieuwe 650 met een mooi pak aan. Die vervolgens een Knalgele wielklem uit z’n kofferbak pakt en op z’n velg klikt. Heel raar. Classy dude. Fancy car. En dan zoiets primitiefs als een wielklem. Toen wist ik nog niet dat dat keyless sniffen bestond.
@loserboi932: onderhuids een 1 serie? Het complete aandrijfconcept is anders… Uiteraard is de sleuteltechniek gewoon een standaard component dat BMW op heel veel modellen toepast.
@mashell: de elektronica bevat wel hee veel overeenkomsten. Dat merk je direct als je normaal 1 serie rijdt en een mini meekrijgt als leen auto. Alles werkt zoals je het gewend bent.
@onnes: dat maakt het niet onderhuids een 1 serie, dat is omdat het gewoon een BMW product is. Als je een 3 serie, 7 serie, i8 of een MINI rijdt, de bedienconcepten zijn hetzelfde.
@loserboi932: Volgens mij is het onderhuids een X1/X2/2-serie.
Mensen met keyless start and go die vandaag de dag nog steeds hun autosleutels achter de voordeur op/in een kastje of jastje laten i.p.v. in een ijzeren koektrommel zijn gewoon naïeve lompe onwetende paardenlullen en verdienen het gewoon dat hun auto gestolen wordt!
@venividivici: jastje=jasje
@venividivici: beetje kort doodde bocht, vind je ook niet? Mijn hemel!
@djohnson: *door de
@venividivici: er zijn mensen die met meer dingen bezig zijn in het levens dan auto’s. Dat zijn ook vaak mensen die zulke cadeautjes aan hun vrouw kunnen geven. De mensen die daarover zulke lompe en naïeve opmerkingen over geven, zijn vaak toch behoorlijke paardenlullen..
@pa045: Klopt, moeten ze achteraf ook niet huilen als de auto gestolen is.
@venividivici: ahh prachtig, de slachtoffers zijn dus eigenlijk de daders in jouw ogen. Lekker dingen omdraaien. De enige paardenlullen zijn die petjes die de auto hebben gejat lijkt me.
@venividivici: gelukkig ben jij anders. Mag je zelf invullen wat ik bedoel.
@venividivici: waar ik vroeger woonde liet men de sleutels gewoon in het contactslot zitten en niemand die eraan kwam. Ik vind eerder dat we weer zoiets verdienen.
@niex: waar ik nu woon laten we de sleutels gewoon in het contactslot zitten en niemand die eraan komt.

En ik woon gewoon in NL
@phevtreb: Weinig mensen durven een auto uit een kamp weg te nemen. … al helemaal als het een PHEV is😳
@momo: goed geprobeerd, beide fout. Probeer het nog maar een keertje.
@niex: En in de asbak als je langere tijd weg was.
@5cilinder: in films ligt ie altijd achter de zonneklep.
@venividivici: Ben het wel met je eens eigenlijk, mits er door de fabrikant wordt aangegeven dat de sleutel in een metalen doos moet. Ik twijfel namelijk of mensen hier op attent gemaakt worden.
Daarom parkeer ik de “oude” diesel Yaris van mijn vriendin altijd netjes vooraan op de oprit. Die wordt niet gejat. :-) Dure/zeldzame auto’s in het zicht voor de deur parkeren is gewoon niet zo handig meer tegenwoordig. Helaas….
En niemand die het opvalt dat dit ‘keurige’ Hollandse jongens zijn? Wat mij betreft zou het Internet nu mogen ontploffen in plaat van bij de’bontkraagjes’ gebeurtenissen…….
@crosscabouter: want blank betekend nederlands? Discriminatie!!!11111111
@crosscabouter: Wat onzinnig om hier een opmerking over te plaatsen. Waar wil je met dergelijke opmerkingen naar toe eigenlijk? Een of andere onzinnige discussie uitlokken omdat het een keer geen ‘buitenlanders’ zijn die spullen ontvreemden? Heel naar dat dit ook je eerste gedachte is..
@ardonjr: ik snap je redenatie. Waar het mij om ging/gaat ia dat er normaal al gelijk van de bovenste laag geklaagd wordt, maar dat het mij niet uitmaaky woe t doet, maar dat men simpelweg met ee potem van andermans spullen af moet blijven. Los van kleur, afkomst
@crosscabouter: de jongens zijn wel netjes geïntegreerd, die lange heeft gewoon zijn bontkraagje aan
Sterkte !!! Hopelijk komt de JCW weer snel en heel terug. Je moet het ze nageven, ze hebben qua auto ook wel een goede smaak.
Helaas zo oud als de weg naar Rome….tuig dat denkt andermans spullen eigen te maken. En tuig kent geen kleur idd. Balen dit!

Dit is precies de reden waarom ik het niet meer besteld heb op mijn nieuwe auto. Overigens is het ook uit te zetten bij de dealer. Nog een jaar of twee en verzekeringspremies schieten bij keyless entry omhoog
@eselkaa: er zijn al maatschappijen die dat doen!
@eselkaa: de kans is groot dat mijn volgende leaseauto idd standaard al keyless entry en/of start heeft. Dat laat ik er dus mooi uit coderen bij de dealer als dat zo is.

Helaas hebben ze een paar jaar geleden bij mijn toenmalige A1 gewoon de cilinder uit het slot getrokken en hebben ze geprobeerd de startonderbreker onklaar te maken. Is lekker niet gelukt. Sukkels.
Ik vind het gebruik van het verkleinwoord boefjes in de titel erg kwalijk. Daarmee vergoelijk je dit soort crimineel gedrag.
Die kleine huppelt alsof hij keihard in zijn Aker genomen is.
Misschien heeft hij geoefend voor het geval hij een poosje zeepjes mag gaan rapen.
Tsja, beter had ie geïnvesteerd in een bakje voor zijn sleutel in plaats van in een camera aan de deur…
Dit soort gasten mogen ze wat mij betreft rechtstreeks afschieten, maar dat denk ik bij veel soorten criminaliteit
Grenzen dicht!!! Ow wacht…
@fouadski: ja waar zijn die discriminerende reacties nu??? Ze zijn er niet want het is johan en klaas die aan het stelen zijn nu
@abdoelklapstoel555: pjotr en alexsei
waarom dit tuig boefjes noemen, en niet gewoonweg CRAPUUL
Tja, alleen al hierom is een luide sportuitlaat handig, mijn auto staat strak onder m’n raam. Als die in de nacht gestart wordt dan wordt ik echt wel wakker, en anders mijn vrouw wel.
En weer een typerende kledingkeuze!
Nike airmax en bontkraagjes!
Ja hoor het zijn weer die blonde‘kaaskoppen’ zoals altijd. Stuur ze terug. Die lui kunnen echt niet van andermans spullen afblijven. Geen manieren geleerd van hun ouders. Oprotten met deze gasten en hun cultuur. Doen ze dit ook in hun eigenland? Geef ze allemaal levenslang, ze verdienen het niet om rond te lopen. Hang ze op!

Dit zouden jullie nu allemaal gezegd hebben als deze lui een getinte uiterlijk hadden.

Autoblog dit zijn precies de reactie die jullie proberen uit te lokken onder een stigmatiserende artikel, komt vaak genoeg(altijd) voor dat jullie dit soort reacties laten staan) dus hou jullie edit- nutteloze bijdrage maar voor je en laat me reactie staan.

Waarom maken jullie nu geen flauwe westerse grappen die jullie wel altijd maken bij een moslim-figuur zoals: wollah, ish echt njieuw, ish guud tuter. Ja ik meen het jullie beginnen steeds zieliger te worden,heel de crew bij autoblog.

En nu heb ik het tegen jullie :
@jaapiyo
@rubenpriest
@720s
@ikschrijfookoverautos
@willeme
@casperh
@wouter
@abdoelklapstoel555: Neem nog een slok azijn. Oh en als je nog meer tijd over hebt, probeer eens wat statistieken door te lezen (en eventueel je eigen tekst, zodat het taalkundig klopt).
-edit: nutteloze bijdrage-
@abdoelklapstoel555: Flauwe grappen worden vaak genoeg gemaakt ;-). Petjes, McDonald’s bezoekers, ALLE Volkswagen rijders, Audi rijders, alle SUV-eigenaren: het wordt allemaal door de mangel gehaald. Relax.
Zijn er niet meer beelden beschikbaar van dezelfde camera? Iets waar de auto/auto’s op staat/staan waar ze mee gekomen zijn?
We hebben namelijk ook een paar doorrijders na het tanken met eveneens petjes en soortgelijk schoeisel.
https://www.facebook.com/592836394159342/photos/a.595635563879425/1806028986173404/?type=3&theater
Update…. de MINI clubman is terug gevonden… https://www.facebook.com/100000377140423/posts/2069558996399985/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).