Zo wapen je jezelf tegen Trump & Co

Auteur: , 30 Reacties

Het zijn bange tijden voor iedereen. Je kan niemand meer vertrouwen dezer dagen behalve jezelf. Daarom heb je legervoertuigen nodig.

Van alle kanten word je tegenwoordig bestookt met onheil. Gekkies zaaien terreur in steden en binnen afzienbare tijd zitten we gevangen tussen Trump in het Westen en Vladimir Vladimirovitsj in het Oosten. En tot overmaat van ramp doet ondertussen ook onze eigen overheid verwoede pogingen om onze burgerrechten van ons af te pakken.

Hoewel wij Europeanen van oudsher het geweldsmonopolie bij de overheid hebben ondergebracht in tegenstelling tot de Amerikanen met hun tweede amendement, is er maar een oplossing. Wapens inslaan.

Gelukkig krijg je binnenkort de kans om het nodige materieel binnen te angelen en wel in het Brabantse Maarheze. Bij Troostwijk wordt er namelijk een grote veiling georganiseerd van allerlei soorten handige legervoertuigen en aanverwante apparaten. Machtig mooi spul voor elke liefhebber van industrieel wapentuig.

Je kan er onder meer een Comet tank uit 1944, een Centaur Dozer uit 1943, een Sexton, een Bren Carrier, een FV 434 recovery tank, een halftrack M5, diverse Dodges en GMC’s, een Brockway, twee Ward Lafrance kraanwagens, motorfietsen, een gemotoriseerde kano, een Marington Harrington pantservoertuig en een Weasel amfibie rupsvoertuig oppikken. Maar wacht, er is meer! Voor de betere dobberliefhebber is er zelfs een U-Boot motor beschikbaar. Leuk voor iedere sloep die de Amterdamse grachten onveilig maakt.

Het wapentuig is afkomstig van het bedrijf van Ivo Rigter senior en junior genaamd BAIV, wat staat voor ‘British and American Infantry Vehicles’. Deze verzamelaars knappen legervoertuigen op en krijgen deze toegestuurd vanuit de hele wereld. In de loop der jaren hebben ze zelf ook een flinke verzameling opgebouwd. Een deel daarvan mag nu de deur uit, omdat de Rigter’s met de opbrengst nieuwe zoektochten en opknapbeurten van legervoertuigen willen fincancieren.

Om onbekende reden worden bij de partij legervoertuigen ook deze handige bouwlampen verkocht. Nou ja, leuk voor als je een superheld bent en de lucht op wilt lichten of in de winter aan je huis wilt werken waarschijnlijk.

bouwlamp

De veiling loopt tot 20 september en op 17 september is er een kijkdag zodat je de waar voor aankoop eventueel in levenden lijve onder de loep te kan nemen. Grijp die kans en verschuil jezelf voor het gevaar in de wereld achter een dik pantser.30 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Nummer 13, nog dagelijks bruikbaar ook
@w115: ik zie mij wel met nr. 8 naar mijn werk gaan. Kan ik even wat ruimte maken op de parkeerplaats
@w115: Ik wou zeggen, dat is de enige die voor mij ook betaalbaar is…
Lelijke velgen ..
@lincoln: zijn te vervangen voor meer beleving…
@lincoln: meerprijs 50 euro
@jaapiyo Geweldig artikel! Mooi hoe een veiling van oude legervoertuigen zo in een tekst omschreven kan worden.
@viezefreddyw: ik ben het helemaal met jou eens!
Ik verzamel medailles en equipment uit wo2. Buitennkansje dit :-)
@240volvo:

Medailles !!
Grappige hobby ..
Nooit over nagedacht ..
@lincoln: kostbaarder dan die meuk die wij verzamelen. Schijnt.
@e1000bmw523i:

Als je gaat omrekenen in schrootprijs wel .. Ben ik helemaal niet rouwig om ..
Zag ik er nu eenToyota Prius in leger uitvoering tussen?
Knalluh als een malluh
Ik dacht even aan die gasten van Discovery of Nat Geographic…
Halftrack M5… daarmee zou je pas oorlogen winnen
Ik kan nog wel een leuke motortakel gebruiken. Doe mij die kraanwagen maar.
Geen 195?
@kennone: uuhhhh ik bedoel 519
@kennone: Kak! 159!!
@kennone: ook goeie morgen :p nog niet helemaal wakker ?
Ik koop wel een Marauder..
Ik heb nog ergens een rijbewijs voor een Leopard I tank liggen, maar die zit er weer eens niet tussen. Waardeloze veiling…
Ik heb altijd al mijn eigen staat willen hebben, ik denk dat ik een prima dictator zou zijn. Dit is mijn kans dus. *spaarpot omkieperen doet*
Mooi spul voor een dooie zondagmiddag.
Ik ben zelf al een tijdje op zoek naar een geschikte tank om het huis van de buren aan flarden te schieten, hun kat schijt namelijk bij mij op het gras, waar de kinderen spelen.
Misschien zit hier wat tussen van mijn gading :-)
@stationcar: niks wat een schuin omhoog staande pvc buis met een visje onderin niet oplost. Kan je ze vervolgens dood schieten met de luchtbuks. Aldus een vroegere buurman van ons. Zijn kostbare eendjes zwemmen nu bij een kinderboerderij…
Mensen die militaire spullen als hobby kopen zijn toch een “apart” soort volk. Hartstikke leuk volk! Heb ooit eens rondgekeken in een bedrijf (stage noemen ze dat) en daar werkte een vent die een amfibievoertuig had. Hilarisch ding om mee door het dorp te rijden. En je moet de blikken van dagjesmensen zien als je ermee de plomp inrijdt ;-) Hij is nu bezig een oude Amerikaanse legertruck in oude glorie te herstellen.
En, oja, zijn kinderen hebben de beste kinderfeestjes ooit…..
Doe mij nummer 2 maar. Wauw wat een mooi ding

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).