Zo ziet Pininfarina de elektrische toekomst

Auteur: , 14 Reacties

Niet slecht!

pininfarina Concepts

De autoshow van Beijing is dit jaar gevuld met Chinese bedrijven die zelf, of als onderdeel van een groter concern, hybride of elektrische auto’s gaan aanbieden. De meeste daarvan zijn of niet interessant of niet relevant voor Europa. Toch moeten we de opmars van Hybrid Kinetic Group, afgekort HKG, niet onderschatten. Zij zijn dit jaar opnieuw van de partij en presenteren hun nieuwste wapenfeiten.

Hun eerdergenoemde poging om turbines te gebruiken is in de spreekwoordelijke ijskast geplaatst, dus hun nieuwe tweetal doet het qua aandrijving met ‘gewone’ elektromotoren die je moet opladen middels een stekker. Strepentrekkers zijn het ook niet, een acceleratietijd van 4.5 seconden is dan niet slecht, maar dat soort cijfers in een SUV of sedan is niet meer verbazingwekkend sinds Tesla met de Model X (rijtest) op de proppen kwam. Het bereik van potentieel 1000 km is wel een hele nette score. Een beetje ambitieus misschien, gezien het feit dat koploper Model S, ook weer van Tesla, momenteel na 550 kilometer out of juice is.

Het design is uiteraard weer verzorgd door designhuis Pininfarina die al een tijdje vaste partner is van HKG. En eerlijk is eerlijk, het ziet er niet slecht uit. Oké, het zijn concepts, dus er zitten nog wat niet-productierijpe randjes aan, maar het algehele design is niet verkeerd. Het interieur is wel heel futuristisch, mede dankzij het feit dat overal waar je kijkt, schermen zitten. Het moet je ding zijn, mensen worden al bang van digitale klokken, laat staan een scherm in de totale breedte van de auto.

De twee wapenfeiten van HKG en Pininfarina voor de elektrische toekomst zien er dus in grote lijnen zo uit, want ze staan op de planning om geproduceerd te worden. Van mij mogen ze komen, want qua design heeft HKG haar zaakjes prima op orde. Nu maar hopen dat het niet flopt en dat het hele merk HKG in de ijskast belandt.14 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Strakke wapenfeiten heur..
Met 4,5 seconde van 0 – 100 geen strepentrekker meer zijn ook
@koekwaus: nee joh, die doen mee om de kruimels. Je kunt je tegenwoordig niet meer vertonen als je auto niet onder de 5 seconden op de 100 zit. Zelfs mijn oma in dr 993 Carrera zit te denken aan wat snellers.
Het is bijna eng hoe snel de Chinese autoindustrie zich aan het ontwikkelen is en hoe ver ze al zijn met (deels) electrische aandrijving.

En als ze dan ook nog eens een Italiaans designhuis inschakelen voor het ontwerp… Uiteraard hebben ze bij Pininfarina mooiere ontwerpen op hun naam staan, maar deze schetsen voor HKG beloven veel goeds.

En dan is er ook nog het idee voor een auto in de klasse van de Tesla S, de HKG 600:

https://goo.gl/images/EH1Tfe

Mooier dan menig gerenommeerd merk in deze klasse aanbiedt. Moeten ze hem wel gaan bouwen… Maar zoals gezegd, de Chinezen gaan onvoorstelbaar hard. Die gaan de markt net zo hard op de kop zetten als de Japanners een aantal decennia terug.
@moveyourmind: Die HKG 600 ziet er wel heel goed uit zeg. Mooier dan Tesla.
@zagatofreak: HKG600, ik zie alleen een Maserati S90?
@moveyourmind: plus ze hebben grondstoffen zat, dat hebben ze al veilig gesteld door hele mijnen en havens enz enz op te kopen
Het is toch wel erg gesteld met de designwereld als het zelfs Pininfarina niet lukt om iets unieks neer te zetten….
@edge: Nee hoor ze werken alleen voor Volvo en Infiniti zoals je ziet. 😉
Een facelift van de 5-reeks en de volgende RR Sport…
Wat een generieke concept zooi is dit zeg. Omdat het elektrisch is moet het maar hip zin ofzo, maar ondertussen zagen we dit soort conceptrenders 7 jaar geleden ook al voorbij komen. En wanneer het daadwerkelijk op de markt komt is het de zoveelste Europese kloon met te kleine wielen onder een te smalle body.
Qua uiterlijk best geslaagd, maar het oog wil qua interieur ook wel wat, dat mag best meer luxueuzer, daar moet Pininfarina werk van maken, best / liefst Koninklijk design . . .
Italiaanse traditionalisten, ontwerpen er gewoon weer een stuur in.
Ziet er goed uit. Mooi!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).