Zoek! BMW M3 gestolen in Berkel & Rodenrijs

Auteur: , 34 Reacties

Het is weer zover.

M3

Nog geen drie weken geleden schreven we over de gestolen M3 van Jordy en deze week was het wéér raak. Ditmaal in Berkel & Rodenrijs, een gemeente gelegen boven Rotterdam. Gisteren is op klaarlichte dag een zwarte BMW M3 E92 uit 2008 gestolen in de Zuid-Hollandse plaats.

Het gaat hier om een zwarte coupé. Bij de auto hoort het kenteken GT-884-Z. Deze M3 heeft het carbon dak en de 19-inch 220M velgen. Een ander detail zijn de zwarte randen rondom de nieren. Meestal hebben de randen om de nieren een chrome-look. Op het moment van de diefstal was niemand thuis. Via Facebook zegt de eigenaar dat de M3 zo’n drie uurtjes alleen is gelaten. Professionele dieven hebben slechts enkele minuten nodig om er met een dergelijke auto vandoor te gaan.

Naast het gespierde uiterlijk van de M3 is de auto ook te herkennen aan het geluid. De sound van een atmosferische V8 is, zeker voor petrolheads, moeilijk te missen.

M3



34 reacties

Schitterende wagen, ZONDE! Ik houd m’n oogjes open.
Het houdt niet op, niet vanzelf…
@ghost: gewoon een schakelaar inbouwen voor de eigenaar alleen vindbare plaats en ze laten hem gewoon staan.
Wat flauw, verdomme. Misschien moeten er eens wat sancties richting de landen waar die “bestellingen” vandaan komen.
-edit: nutteloze bijdrage-
@persian1: wat stond er nou?
@ritchie: Iets heel nutteloos :) zeg maar een mislukte stand up comedian op autoblog :)
@599gto: nu wil ik het weten eauk haha
@ritchie: Arab-bashing
@ritchie: Flauw grapje
Te herkennen aan bult op de motorkap haha
@sntial: Moest daar ook al een beetje om lachen, maar ach. Zijn vriendin heeft het geplaatst. Weet zij veel.
@sntial: waarom is dat zo gek? Veel mensen zien gewoon een zwarte ‘bmw 2 deurs’, er zijn zat namaak 320d’s met 4 neppe pijpen/bumperpakketjes in de randstad, motorkap is vaak te duur en dus vind ik het niet zo heel gek
@lekkaah: is niet gek, gewoon grappig
@persian1: Dus de M in M3 staat voor Moellah ?
Ik hoop eigenlijk dat je je geld van de verzekering krijgt en dat de dieven ermee verongelukken. Enige manier waarop het stopt…
Geen track en trace ? Lijkt me geen onnodige luxe als zoveel tijd en aandacht in een auto steekt ….ik hou me ogen open in 020.
@599gto: *als men
@599gto: een jammer van een paar tientjes en t signaal word geblokkeerd.
Snap niet dat zo’n eigenaar geen maatregelen neemt om dit te voorkomen, dan ben je echt naïef.. OBD lock, bearlock, dashcam en GPS en een kaartje achter de vooruit dat dit erop zit. Dan lopen ze jouw auto echt wel voorbij. Ik heb de eerste 3 in ieder geval dus die van mij is zeker niet onder de 1-2 minuten gejat.
@audir8v10: Een verborgen kill switch is ook simpel maar wie verwacht nou dat ie aan de beurt is . Ik voel zijn pijn ..
@599gto: ik zit op de meeste bmw sites en als je dan ziet hoe vaak de E9x wordt gejat dan word je vanzelf achterdochtig 😂 zelfs een simpele 320d of 325i zonder M pakket wordt gewoon ’s nachts weggehaald.. voor de dieven is net alsof er 5 ruggen op straat liggen. Ja die raap je wel op toch… nee ik was 1,5 jaar geleden verhuisd en heb gelijk een bearlock laten inbouwen en mijn OBD onklaar gemaakt (dummy) met aan/uit knop.
Nou, een zwarte E92 M3 met een setjePerformance nieren en standaard M-velgen.
Ander kenteken erop, en niemand herkent dat ding meer. Helaas.
Omdat er genoeg apen rondlopen die auto’s jatten zou ik zo een auto als dit ding niet aan de straat parkeren. Ook al moeten ze gewoon met hun poten van je spullen blijven, ze doen het toch niet.

Duits blik is nu eenmaal enorm gewild, hoe moeilijk ik dat ook kan begrijpen. :-)
Het is erg sneu, maar deze generatie is zo verdomd makkelijk om te jatten via een apparaatje welk je zo uit China kan bestellen…..het is net of je de sleutels in je auto achterlaat….schande van BMW maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en iedereen op deze site weet inmiddels dat M en RS spul gewild is en makkelijk te jatten , overigens ook vw T5 T6 busjes zijn razend gewild en verdwijnen zonder enige moeite. En idd, als eigenaar had je dit moeten weten.
@slickrick: de beveiliging van deze wagens is zo achterhaald als die van Windows XP. Die zou je eigenlijk moeten upgraden, bijvoorbeeld met de al eerder genoemde extra schakelaars. Maar omdat diefstal eigenlijk maar een klein en blijkbaar verwaarloosbaar probleem is, wordt dat helemaal niet ge-eist door verzekeraard.
Voor geïnteresseerden in ‘de geheime schakelaar’:
– Monteer een ijzeren plaatje of muntje in combinatie met een ‘reedrelais’ achter een kunstof paneel (deurvak, voetruimte, handschoenenvakje etc) Vervolgens neem je een sterke magneet (neodynium) je kan deze leuk vermommen als fotomagneetplakker, maar een kleine ‘pure’ magneet blijft uiteindelijk beter zitten. Wanneer je gaat rijden plak je de magneet op het kunstofpaneel waar het relais achter zit. Relais klikt om, verbindt de startonderbreker of bijvoorbeeld brandstofpomp of een ander elektronische gadget (elektronische versnellingsbak) en wanneer je de auto extra beveiligd wil achterlaten haal je de magneet weg.
Je kan het nog iets geavanceerder maken: door een inschakelwisrelais te gebruiken moet je verplicht elke keer de magneet (bij contact) opnieuw aanbieden. Laten zitten geeft dus nog steeds de beveiliging.
Andere opties: Een bestaand knopje (bv leeslampje of ruitomhoog) gebruik je om een morsesignalen te sturen naar een printje: . _ . _ _ . = AAN is starten maar ;) (wel lastig uit te leggen aan de monteur / familie / bob etc..)
En ik heb er nog één: monteer een mooie inbouw USB socket. Als hier hier een speciale USB stick in steekt zijn bepaalde pinnen doorverbonden (oude geheugenstick even doorsolderen) en kan je de auto starten..
Als je toch bezig bent zijn deze tips te combineren..
@defl8: handige tips i.p.v. zomaar wat brullen, thanks!

Je kunt ook, net als ik, een Cactus kopen. Zelfs het gespuis wil dat hok (liefkozend) niet hebben. Super veilig.
@2wheeler: daar valt zeker iets voor te zeggen!
@defl8: optie 1 ben ik wel in geïnteresseerd, heb je ergens een uitgebreide manual? (Niet sarcastisch)
Aan de ketting….
In mijn ouwe Xantia zat destijds een paneeltje voor de pook met een toetsenbordje. Moest je eerst een pincode intikken voor je kon starten. Achteraf niet zo’n gek idee.
Zouden ze gewoon weer moeten inbouwen.

OT: veel sterkte voor de eigenaar.
Als je kijkt naar alle componenten in een auto, hoe dat de afgelopen jaren sterk door ontwikkeld is, behalve het beveiligingssysteem krijg ik toch het onderbuik gevoel dat de fabrikanten de orders met verzekeringsgeld toch bestwel lekker vinden.
Beeaaarlock

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).