Zou dat echt zijn? Een enorme Ferrari-verzameling te koop

Auteur: , 56 Reacties

Voor de vriendenprijs van slechts 10 miljoen euro.

Allemaal te koop voor 10 miljoen

Op de Franse versie van Marktplaats is een behoorlijk bijzondere verzameling Ferrari’s opgedoken. Stuk voor stuk pareltjes, in één batch te koop voor 10 miljoen, zoals gezegd. We hebben slechts 1 foto, maar wel een lijstje waarop de aangeboden modellen staan vermeld.

– Ferrari 250 SWB rosso corsa
– Ferrari Dino Gt rosso corsa
– Ferrari Dino Gt Azzurro Hyperion Metallico
– Ferrari 250 GTO Blu Medio Metallico
– Ferrari 275 GTB rosso corsa
– Ferrari 275 GTB Azzurro California
– Ferrari 250 Gt California Giallo Solare
– Ferrari type F1 rosso corsa
– Ferrari 250 GTE Pino verde
– Ferrari 330 GTS Canna di Fucile Metallico
– Ferrari 288 GTO Blu tour de france
– Ferrari 360 Challenge Stradale rosso barchetta
– Ferrari 430 Scuderia Spider 16M Blu Abu Dhabi

Met de prijzen van tegenwoordig, lijkt het me wel een goede keuze om een leninkje af te sluiten bij je plaatselijke bank, een trailer te huren en de Italiaanse raspaardjes vandaag nog op te gaan halen uit Frankrijk. Voor een 250 SWB betaal je tegenwoordig al gauw een miljoen of meer, een Dino gaat makkelijk voor 3 ton, een 288 GTO kost ook al zo een miljoen en als je de derde in het lijstje, de 250 GTO te pakken weet te krijgen voor 10 miljoen, dan hoeven jij en je familie nooit meer te werken.

Ik ben benieuwd in hoeverre deze advertentie klopt. Dat er geen 250 GTO bijstaat lijkt me evident, maar wat zou het verhaal dan zijn?? Lekker speculeren is ook leuk, want betalen kan ik ze sowieso niet, hoax of niet!

Met dank aan Bastiaan voor de tip!56 reacties

Zit ondertussen al in de auto, bijna in Luxemburg. Nog even daar voorbij de bank en dan laad ik ze allemaal op de trailer.
Hij is er al weer afgehaald, of zoals ze in het Frans zeggen

“Cette annonce est désactivée”
Hmm, die GTO staat rechts op de foto, 1964-model. Ik zie wel nog een 166 Inter op de foto die niet op de lijst staat, net als de 512BB en de 250 GT Boano…
@Dizono: Dat viel mij ook op. Het lijstje strookt niet helemaal met de foto.
@smokin: Het gaat om een collectie van een Amerikaan die in 2004 werd getroffen door een hurricane. Plaatjes op eigen risico: http://www.carbuildindex.com/24747/hurricane-charley/
@Dizono: Als dat inderdaad die collectie is en de auto’s nog in die staat zijn verklaard dat gelijk ook de prijs.
@kilum: verklaart*
@kilum: eh. Een collectie uit de states op een foto uit 2004 aangeboden in Frankrijk waarvan de advertentie is verwijderd. En je denk dat het een echte advertentie was?
@Dizono: auwie!!
@Dizono: Waarom laat je ze dan in vredesnaam in zo’n blokhut staan. Voor 30k had die een fatsoenlijke schuur.
@Dizono: Auw, dat doet pijn..
@Dizono: Die Luigi Chinetti Ferrari 512 heeft ook best wat historische waarde nog.
Wat lijkt het me toch heerlijk om deze hele collectie aan te schaffen en hier een projectje van te maken. Huur een pand en richt het in als garage. Daarna ga je deze pareltjes allemaal restaureren. Zo ben je de komende jaartjes wel even zoet met je hobby en daarna verkoop je ze en hou je genoeg geld voor jezelf en iedereen z’n moeder.
@berlinetta: leuk idee, maar waar haal je de cashflow vandaan om dit te restaureren?

Hoe leuk dit ook lijkt, dit kan je het best gelijk voor de helft doorschuiven om je kosten er uit te halen. Wat overblijft kan je wellicht overwegen om te laten restaureren. Laten ja, door een gerenommeerd bedrijf, vanwege de restwaarde.
@lekbak: Je hebt er zeker een flinke zak met geld voor nodig om dit idee te verwezenlijken. Maar als ik multimiljonair was, wist ik het wel.
@berlinetta: tsss.. ik had alles aan een goed doel gegeven… tssss
@lekbak: Wat dacht je van de vraag wie gaat dat doen ? Als je wil dat je Ferrari’s na resauratie ook wat waard zijn dan zal je toch professionele restauratuers nodig hebben. Niet echt een geschikt hobby projectje voor de amateur die lekker kan sleutelen en plamuren
@thierryvth: exact wat ik in de laatste zin schrijf dus…
@lekbak: Ik heb ook nergens gezegd dat ik het zelf zou restaureren. Daar worden ze er niet mooier van.
Wauw, prachtig zeg! Of het verhaal klopt maakt me niet zo veel uit eigenlijk, het speculeren alleen al is geweldig. Alleen al het idee om de garagedeur te openen om vervolgens dit aan te treffen. Naar buiten rijden en allemaal stuk voor stuk wassen. Om er vervolgens een stoeltje bij te pakken, een lekkere fles Franse wijn openen en dan gaan kijken. Gewoon kijken. Schitterend.
voor 10 miljoen. Dan zullen ze wel allemaal zonder blok geleverd worden ofzo. Of in dermate slechte staat zijn dat het nog eens 30 miljoen kost om ze in goeie staat te krijgen.
Ik las ergens dat het de foto van de oude schuur van Luigi Chinetti eind jaren 70 is. Chinetti was de Amerikaanse importeur van Ferrari. Dat er nu een auto met zijn naam erop te koop staat in Frankrijk lijkt me apart. Bij Fransen kan je echter van alles verwachten. Verkeerde foto’s ‘ter indicatie’ bij je advertentie zetten is daar vrij gebruikelijk.
Laat Wayne carini het maar niet zien
@rob5nismo: ja,gaaf programma is dat
@nicolasr Of de link werkt niet of de advertentie is al verwijderd.
@kilum: ga ik zo nog even naar kijken.
Het is jammer dat zoiets op internet staat. Hier moet je persoonlijk tegenaan lopen, nu ben je toch te laat om echt binnen te lopen. Helaas is voor mij die tien miljoen niet het grootste probleem is, zo’n collectie vinden is wat lastiger…
@lekbak: nee die 10 miljoen zijn peanuts ;)
@bofkont: niet echt, maar ik heb een betrouwbare toegang tot de rijksten van Nederland (en daarbuiten), met een goed verhaal is er altijd wel iemand die partner wil worden. Het zal echter wel een groot gedeelte van de winst kosten, maar de helft is meer dan niks. Zo’n collectie vinden is nog altijd het lastigst.
@lekbak: beter zulke kennissen 😉
Die collectie vinden is idd de grootste moeilijkheid .
@bofkont: daar heb ik helemaal geen flikker aan. Mijn kennis is niet zo rijk, hij werkt slechts met zulke lui. Ik ben de afgelopen zeven jaar 2 keer naar een leuk uitje geweest met dank aan hem, maar dat was het dan ook wel.
@lekbak: ervaring leert dat ongevraagde informatie meestal niet juist is
@thierryvth: ik zeg dan ook niet dat ik dat geld heb. Ik zeg dat dat geld een minder groot probleem is.

Dat ik toevallig een familielid heb met contacten is nog niet eens nodig. Stuur de foto’s naar die man van The Gallery en het balletje begint vanzelf te rollen. De kunst is dan alleen nog maar om er zelf zo goed mogelijk uit te komen (partner worden in de deal dus).
@lekbak: Gaaf hoor, dat die tien miljoen voor jou niet ’t grootse probleem is.
@purepet9229: maak je maar geen zorgen hoor, ook jij komt makkelijker aan tien miljoen dan dat je zo’n collectie tegen komt. Sterker nog, je wint nog eerder de loterij!
@lekbak: Hehe, goed zoeken is de sleutel ;-)
Ik ken die aanbieder. Dat is een vooraanstaande Nigeriaanse prins. Sterker nog, schijnt een achterneef van me te zijn…
@baasbas: wil je tipgeld hebben? Op welk money you account mag ik het storten?
@xiran: Ik krijg binnenkort al een paar miljoen van mijn achterneef, dus ik sla ff over.

Bovendien ben ik momenteel druk aan het oriënteren op bodybuilding. Ik heb een aanbieding per mail gekregen met zeer indrukwekkende before en after foto’s… Dit kon wel eens wat worden denk ik.
Die foto is in 1991 gemaakt in Orlando, Florida. En die collectie is toen inderdaad geveild, voor 50 a 70 miljoen dollar.

Bron? Ferrari special, Road & Track magazine, 1991
@rotarypowah: @autoblog: haal mij nou eens een keertje van die lijst af van mensen die hun reactie altijd gemodereerd moeten hebben?
Wat is de adder? Heeft de schuur vanacht in de fik gestaan?
10 miljoen. Een bizar hoog bedrag natuurlijk. Maar als je het lijstje zo bekijkt is dit eigenlijk een koopje. Ik denk dat hier niet zoveel van waar is.
Als ik het geld had……….
“Oh mijn lief spaarvarkentje… waar ben je?? Kom hier, ik heb een leuk speeltje (lees: hamer) in mijn handen… Waar ben je dan, Knorretje?”
De foto hierboven is 6 jaar geleden op Flickr geplaatst:
https://www.flickr.com/photos/smuckatelli/4270049206

Een zoektocht met Google Image Search levert een aantal hits van rond september 2009 op, maar de foto lijkt op een scan van een foto uit een krant of tijdschrift, gemaakt met een scanner uit het jaar kruik. Dus hoe oud die foto precies is is anyone’s guess.

Scan en Scam staan in het woordenboek héél dicht bij elkaar… ;)
@potver7: dat maakt het toch wel vrij duidelijk. Thanks.
Eh gewoon 10 miljoen lenen bij de banke en die 250 GTO verkopen voor 30+miljoen en klaar
@daffaa: heje het tege jezelf?
Is me 2 jaar geleden al aangeboden via een belgische industriele familie (niet de eigenaar). Gevalletje erfenis.
Dikke verzameling, zonde van die staat van de auto’s
10 miljoen frank das niet duur.
Als iets te goed lijkt om waar te zijn, dan?
Geloof me
Als ik een zootje van die \Ferrari wrakken in een bouwvallig schuurtje heb staan, zal ik NOOIT een advertentie op het internet zetten.
Dit verkoop je op discrete wijze en niet aan een stelletje marktkooplieden !

Dit geef je aan bij een specialist of restaurateur van het merk die de relaties met knaken heeft en de liefhebbers kent.
Uiteraard krijgt de man een deel van de koek, als je tenminste normaal en zakelijk bent.
Je dient je niet hebberig op te stellen en de kopers niet tegen elkaar op te laten bieden, dat is goedkoop en kermisachtig.
Je Ferrari specialist zal de beste deals voor je vinden, maar de beste deal betekent NIET altijd het meeste geld !

Dat is een hele grote fout die de meeste mensen maken.

En het mooiste is als je jezelf realiseert dat je au-fond oud Italiaans ijzer verkoopt voor de prijs die aan goud is gerelateerd, want meer is het niet.
Mythisch Italiaanse roest met een rood kleurtje !

I’d laugh all the way to the bank !
Hahahahaahahahahaha wat een onzin artikel.
Als het te mooi is om waar te lijken is het vaak ook te mooi om waar te zijn…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).