Zware jongen: BMW X4 Lightweight

Auteur: , 21 Reacties

Neem de aanduiding van deze BMW-SUV vooral niet te letterlijk.

Toen we het bericht van deze X4 onder ogen kregen werden we even op het verkeerde been gezet, want de gedachte ging uit naar een mid-size SUV op dieet die de nodige kilo’s was kwijtgeraakt. Maar helaas, het is slechts de naam van de tuner.

Desondanks is er geprobeerd nog iets van de X4 te maken, met frozen gray-folie, donkere 21″ Hartge Classic-velgen, en 30 mm verlaging. Daarnaast is het vermogen op te krikken tot 375 pk en 700 Nm, met een topsnelheid van 280 km/u. Het wordt niet met zo veel woorden gemeld, maar we nemen aan dat voor dit project een xDrive35i (306 pk) als basis is genomen.

Liefhebbers van minder hoge Bimmers kunnen zich overigens ook bij Lightweight melden, het bedrijf deed de M4 Coupé ook al.21 reacties

best ok, je rijd iedereen naar t graf, vlot over drempels, ruimte en goed overzicht, weet effe niks te zeiken
@FB_100002177943068: je hebt gewoon gelijk… Ook lijken de verhoudingen zo beter dan het origineel!
Wat een faal, lightweight. Maak liever je naam waar.
een zeldzame inmens lelijk ding .. naam auto mag het niet eens hebben. De ontwerper die hier voor verantwoordelijk is moeten ze opsluiten . Vol afschuw zie ik ze wel eens voorbij rijden
@Soulmaster: Voor de rest is alles ok?
’t is niet mijn ding maar vind dit en de x6 toch een stuk beter dan die omgesmolten opgeblazen sedans met vierwielaandrijving waar mercedes mijn netvlies mee mishandeld.
Wat een hondslelijk hok.
Niet zo’n fan van dit soort tuners. Leuk om te zien, zelf kopen zal ik het nooit.
Nu ben ik tegenwoordig wat minder objectief als het om BMW’s gaat, maar een nette X4 in een chique (donkerblauwe of donkerrode) kleur kan ik ergens wel waarderen.Al blijft het allemaal wel op het randje.Dit geval niet.Diezelfde vlieger gaat voor mij op voor de X6.Totaal niet mijn smaak.
Ik vind m best mooi, mooier dan een standaard X4, maar vooral véél mooier dan de X6M waar ie op moet lijken (want X4 = broertje/kleinere X6 enzo) bij deze kloppen de verhoudingen tenminste wél. De wielen vullen de wiekasten, de achterkant klopt met 4 uitlaten, veel beter uitgevoerd dan zo’n X6M waarop die zaken dan weer niet zo goed uitgevoerd zijn. Gaaf ding
Dus BMW heeft ook een auto voor de beginnende makelaar en crimineel
Denk dat het hierbij gaat om de 35D versie en niet de benzinemotor. Vind het knap als je die 35i kunt opkrikken naar 700 Nm.
@alpinaa: Dat denk ik ook. Die 35i met performance pack heeft 450Nm. Daar chip je geen 250Nm bij denk ik.
Mooie lakkleur en velgen!
Als je dan toch graag hoog wil zitten vind ik een X4 er wel stukken beter uitzien dan een lelijke 3 GT hatchback (maar goed, X4 is ook duurder). Ik vind het serieus wel een gave auto.
@Femme: zal wel een 35d zijn. Zou anders wel een enorme koppeltoename zijn…
@Femme: mijn excuses… Ik zag weer overal reageren staan. In de haast op het foute knopje geduwd.
Ruk. Gewoon ruk.
Nah nee. Liever deze aandrijflijn in een 3 serie.
Haha dat ze het proberen heb ik waardering voor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).