Zwarte Zaterdag: zo overleef je de helse rit naar de kust

Auteur: , 23 Reacties

Mocht je zometeen in de auto stappen voor een welverdiende vakantie aan de Middellandse Zee, dan willen we je alvast heel veel sterkte toewensen. Zwarte Zaterdag is in volle gang.

Drukte richting Frankrijk

Ook om deze tijd rol je namelijk al stapvoets over de bekende routes richting de Franse of Italiaanse kust. Ga je naar Frankrijk, dan ben je sowieso aan de beurt. Op de Route du Soleil stond om 8 uur vanochtend een sliert van 15 kilometer aan auto’s stil tussen Lyon en Orange, meldt de ANWB. Ook bij Mirambeau is het raak: daar is een rij van twintig kilometer aan wachtenden voor je.

Als je via Duitsland rijdt is de kans ook groot dat je tussen honderden landgenoten stil komt te staan. Op de A8 van Salzburg naar München kom je 15 kilometer file tegen en bij de Gotthardtunnel kun je gerust een lunchpauze inplannen, want daar loopt de wachttijd op richting de anderhalf uur.

Geen zin in file, maar wel een vakantie geboekt? Je kunt natuurlijk vanmiddag pas vertrekken, maar de kans bestaat dat meer mensen dat doen. Mocht je gewoon lekker willen doorrijden, dan kun je beter een route plannen buiten de bekende, drukke snelwegen om. Je doet er wellicht wat langer over dan normaal, maar dat doe je ook als je uren vast staat in de file. Mocht de temperatuur alsnog hoog oplopen: afkoelen doe je zo.

Foto: Olivier Jeannin23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Domme lemmingen met hun paupercaravans
@parker: mensen met een andere voorkeur zijn untermenschen begrijp ik? Volgens mij ben jij hier de domme lemming
@meneer: een voorkeur om in de file aan te sluiten?
@parker:
Zielig….
@parker: Lemmingen? Doet me denken aan iemand hier op Autoblog die iedere dag in de file mag aansluiten omdat hij uit pure armoede zijn geld moet verdienen als arbeider. En er dan hier over weeklaagt. Ik weet alleen zijn naam niet meer, ik geloof dat het iets van Bic of Mont Blanc was, iig de naam van één of andere goedkope balpen.
@moveyourmind: ja ja, je bent je lekker van je vut babyboomert-pensioentje de t*ring aan het vervelen, nu weten we het wel :-). Liever werken tot ik er dood bij neerval, file of niet..
@parker: Pensioen ???? Ik ben pas 40. En mijn midlifecrisis financier ik met de inkomsten uit de tijd dat beleggen achteroverleunen en op het juiste moment cashen was. Maar ook ik teer in op mijn vermogen, ieder briefje van € 100 wordt 3 keer omgedraaid.
@parker: Op het moment dat je de caravan uit de stalling hebt gehaald begint de pret. Ha ha de buurman kan zijn auto niet kwijt, gewoon omdat mijn caravan voor de deur 2 parkeerplaatsen inneemt. Natuurlijk komt pa met zijn caravan ook in de straat staan, dus begin je vast een plek voor hem met plantenbakken te reserveren. Ha! dieandere buurman kan zijn auto ook niet meer kwijt. Vervolgens gaan we enkele weken lang de caravans schoonmaken. Dan de dag van vertrek, we halen andere caravans in, we hebben maling aan die gasten die op hun rem moeten, om van 120 naar 93 te gaan. Ja ja, het is fijn caravan bezitter te zijn!
(PS ik heb geen caravan, en blijf weg van alles dat met Franse…. begint)
Als je echt vandaag gaat rijden, moet je wel van SM houden. Ik ben lekker gisteren vanuit Suisse terug gereden. Paar kleine files gehad, verder heerlijk door kunnen stampen.
@E34M5Touring: Mag ik vragen waarom mijn reacties goedgekeurd moeten worden? Did i Faux pas?
@E34M5Touring: Ik gok op een iets te streng filter vanwege SM ;)
@JordyS: Oehhh, hahahaha. Te spicy voor de zaterdagochtend :p Snap het wel, een Citroen SM is immers ook porno :)
Ik ben in de nacht van donderdag op vrijdag terug gekomen. Ik ben 3 auto’s tegen gekomen in Lyon. Niets aan de hand.
Op de camping naar Frankrijk is tegenwoordig duurder dan een WeFlyCheap arrangementje naar een heerlijk zonnig (ei)land. En dan toch nog liever in de file gaan staan willens en wetens op de drukste dag van het jaar want anders is het zo zonde van die caravan zonder luxe. Sommige dingen zal ik gewoon oprecht nooit begrijpen :)
Tip# 1: Ga met het vliegtuig
Tip voor de mensen die naar Italië gaan, ga niet door de tunnel maar over de San Bernadino pas richting chur. Wij zijn vorige week en de week daarvoor naar Italië geweest, op de heen weg ovwr
@ko3n: over de pas gegaan terug door de tunnel en over de pas is een stuk fijner (mits het mooi weer is) voor de tunnel sta je trouwens veel langer als je naar het zouden gaat want wij (naar het noorden) hadden 1,5 km wat 40 minuten file rijden was maar naar het zuiden stond toen 11 km fil e en gok dat dat nu nog wel erger zal zijn
Als ik met mijn matties naar het zuiden gaan kunnen wij ons wel bezighouden in de file. Beetje frisbeeen(?) of voetballen met je mede lotgenoten. Of halve liters door de beerbong kappen vanaf het dak van de auto. Ach, er zijn zoveel manieren om je bezig te houden.
Of je bovenarm toebinden met je riem en tussen je tanden steken, dan een pen pakken en doen alsof je hero in je arm spuit. Je moet de mensen hun reacties eens zien.
@fanatic: eeeeeeeeehm
@fanatic: top idee!! Ook leuk voor de kids..
@parker: Bedoel je het hero spuiten of halve liters door de beerbong kappen? :p
Wij zijn gister middag vertrokken, overnachting bij Nancy in de buurt en vanochtend de reis vervolgd via Grenoble en Gap naar het zuiden, nergens geen file gezien. Tussen Grenoble en Gap is het alleen een geen peage en soms wat langzaam verkeer waar je lastig omheen komt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).