Nissan brengt limited edition GT-R, ism Usain Bolt [updated]

Auteur: , 16 Reacties

Het is echter niet bovenstaande goudkleurige GT-R.

Eigenlijk is het een match made in heaven: de auto die in minder dan 3 seconden naar de 100 km/u sprint met de wereldkampioen en -recordhouder op de 100 en 200 meter sprint. Nissan diept zijn sponsorovereenkomst met Usain Bolt verder uit, en benoemt de rappe Jamaicaan, die al ambassadeur van de GT-R was, tot, niet lachen, “Director of Excitement”. Dit betekent concreet drie zaken:

  • De Nissan GT-R met goudkleurige lak die je hier ziet, is een one-off, en zal op eBay geveild worden. De opbrengst ervan gaat naar de Usain Bolt Foundation, die arme kinderen in zijn thuisland Jamaica een betere toekomst moet geven.

    Dit exemplaar wordt opgewerkt met Bolts handtekening, en voorzien van bespoke interieurdelen, afgewerkt met echt goud. Bling bling!

  • Daarnaast wordt er een speciale “Bolt GT-R” ontwikkeld, maar die is alleen voor zijn persoonlijke gebruik. Hier heeft de rest van de wereld weinig niets aan dus, maar het levert natuurlijk wel aardige PR-blabla op, zoals je in de volgende zin kunt lezen:

    the sprinter today test-drove various GT-R models at the car company’s proving ground near Oppama, Japan, where his reaction times, acceleration and other handling capabilities will be used in developing a special “Bolt GT-R” for his personal use.

    Ugh…

  • Tot slot, en daar hebben de potentiële klanten wél wat aan, gaat Bolt samen met de productspecialisten van Nissan een limited-edition GT-R maken. Voorgaande moet je als volgt lezen: Nissan doet 100% van het werk en Bolt plakt er zijn naam op.

Petrolhead Bolt legt zich natuurlijk niet exclusief toe op Nissan: vooral Ferrari mag op zijn belangstelling rekenen, maar hij is ook niet vies van snelle BMW’s.

Achter het stuur blijft hij echter niet altijd netjes in zijn baan: met eerdergenoemde Beierse powerhouses knalde hij in 2009 eens van de weg, wat hem een blessure aan zijn voet opleverde, en onlangs reed hij weer schade met een M3.

Heeft iemand hem eigenlijk ooit wel eens in een GT-R zien rijden? Een fotoshoot en video van de atleet met een GT-R vind je op autojunk.

Update – Moar video, met Mark Webber er bij, HIER.

Update 2 – 05-12: Einde veiling, opbrengst is 147.736 euro. Is dat niet een beetje weinig?
16 reacties

Hopelijk docieler dan die stoute BMW’s van hem…
Allemaal leuk en aardig, en die veiling snap ik ook nog wel.
Maar een Bolt GT-R gaan verkopen?
Hier zit ie in een GT-R.. Maar dat is natuurlijk nog niet rijdend.

http://images.thecarconnection.com/lrg/usain-bolt-and-the-nissan-gt-r_100391891_l.jpg
Wat een rare Nissan? Almera, Micra, Bluebird, Tino: past allemaal mooi bij de Vinex en incontinente doelgroep, maar dit.. Als je een sportwagen koopt dan telt het merk juist, niet hoe hard ie op een recht stuk gaat.
“Hello ladies, here’s your director of excitement.” ‘k hoor’t hem al zeggen, like a boss! :)
OT: Wanneer zien we dan eens een race tussen Bolt en een GT-R, over zeer korte afstand?
Al draag een aap/GTR een gouden ring/wrap, het is en blijft een lelijk ding.. ( die overigens wel gewoon heel erg hard gaat en buitengewoon goed is )
Kijk hier irriteer ik me dus aan. Marketing poep.
Je ergert je ergens aan of iets irriteert je. Zo moeilijk is ’t niet.
@sir_smokalot: Ik schaam me dood, mijn excuus!
Die blessure aan zijn voet komt niet door de crash, maar omdat hij na de crash in distels was gaan staan. :P
Hij heeft dezelfde schoenen als mij aan, COOL!
@jordy14: Fijn voor je :)
Leuk GT-R videootje… de AMS Alpha tijdens de Texas Mile run waarin een nieuwe topsnelheid werd gehaald 233mph (372km/u) binnen 1 mijl na een staande start! Overigens rijdt de auto al na 1/2 mile 197mph (315km/u).

http://www.youtube.com/watch?v=iBO8qMRDoBE&hd=1
@w0o0dy: oh en let op het einde van de record run… new underwear please!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).