Nissan e-NV200: Zero Emissions-busje

Auteur: , 26 Reacties

Nissan toont in Detroit een elektrisch bestelwagentje dat in de toekomst de strijd moet aanbinden met auto's als de Kangoo ZE (die nu al op de markt is). Mocht de vorm er van je bekend voorkomen: we schreven eerder over de conventionele NV200, die een dik contract in New York binnensleepte, om daar als taxi dienst te doen.

Hoewel het nog een concept is, is het de bedoeling dat er vanaf 2013 een productieversie van verschijnt. Na de Leaf moet dit dus de volgende volledig elektrische troef van Nissan gaan worden.

Nissan e-NV200

De e-NV200 wordt aangedreven door een LiOn-accupakket, dat is gekoppeld aan een 80kW (109 pk) elektromotor, die goed is voor 280 Nm aan draaimoment (koppel). Afgelopen jaar werd al begonnen met testwerk bij de Japanse posterijen (en vorige maand in Londen met FedEx), maar vandaag beleeft hij officieel zijn vuurdoop op de Detroit Motor Show. Wat mij betreft een prima ontwikkeling, want posterijen en pakketbezorgers in drukke steden kunnen hier perfect mee uit de voeten, en zorgen zo ook niet voor luchtvervuiling in de doorgaans toch al niet zo schone steden.26 reacties

Lijkt zo wel een rappersbusje.
Mijn dagelijkse portie sport heb ik weer achter de rug: een spurtje naar de WC. Wat een monster.
@trigger565: haha, maarja, hij is idd lelijk
Nee, nu zorgen ze voor luchtvervuiling een paar 100 km verderop, daar heeft niemand er last van….
@dotternetta: dat is naast de batterijen de grote handicap van Elektriciteit…
Maar het is wel gezonder als er in de steden minder uitgestoten word.
Ook met het oog op windmolens etc is het wel een goede zaak.

Maar ik blijf toch lekker verder verbranden, muhaha! :p
@dotternetta: Dat is het juist, hier in A’dam staat de centrale aan de rand van de stad, dus dan mag je met je elektrische vrachtwaggel lekker de stad in maar sta je wel lekker te stoken aan de andere kant…
Het is gewoon een grote Leaf…
En waarom wordt er in vredesnaam een variant op de neus van de Leaf op gezet? Dit ziet er toch niet uit! Sowieso zie je vaak dat realistische elektrische auto’s er duf en saai uitzien. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar persoonlijk vind ik de Tesla Roadster er nou ook niet spannend uitzien.
Lekker dan, nu hoor je die maffe gehaaste pakketbezorgers niet eens meer aan komen, vrezen voor je leven dus.
En de Fiat Multipla weer een stapje lager op de lijst met lelijkste auto’s in de wereld.
Wat een plankton monster zeg!
Kleine kindertjes rennen gillend weg…
De concurrentie aangaan met de Renault, ik neem aan dat je weet dat Nissan-Renault 1 is, of beter Nissan van Renault is, dan ga je toch niet je eigen ruiten ingooien, het is volgens mij gewoon een joint venture ;)
*kotst*
Nissans worden tegenwoordig steeds lelijker, de Leaf is ook al zo’n gedrocht….
leaf station
Gatverdamme. De Leaf is al niet om aan te zien, komt ‘ie er ook nog in busje-uitvoering. Eeuwig zonde dat uitgerekend dít de taxi’s moet gaan vervangen in New York. Bah..
“Hier” zouden de wagens erg milieu vriendelijk zijn (waterkracht) en daarvoor alleen al een legitieme reden van bestaan hebben .Maar uiterlijk niet echt geslaagd ,maar nog altijd beter dan een saaie Au….
Stoerder dan de Leaf.
Wat is er niet stoerder dan een leaf?
Die hebben ze hier bij de post niet nodig. Binnen een paar jaar bezorgen ze nog maar 1 keer in de week post. Scheelt vanzelf al een hoop benzine :-)
NV200 met dikke bumper en Leaf-smoeltje. Prachtig…
hoe kan je dit überhaubt ontwerpen terwijl je er naar kijkt volstrekt smakeloos.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).