Nissan Juke Ministry of Sound: als je geen bietjes van Dre lust

Auteur: , 32 Reacties

Louder than a jumbo jet in take-off.

In juni injecteerde Nissan in samenwerking met deuntjeslabel Ministry of Sound een dikke vette dosis #wobwobwob in de Juke. Tijdens de 24 uur van Le Mans werd dit ‘world’s ultimate mobile sound system’, met de naam Juke Box (hahaha) aan het grote publiek onthuld, vergezeld van een bemmende video met meer bas dan een gemiddeld gabberfeest.

Nu, een paar maanden later, is besloten dat iedereen die dat wil vrijwillig permanente gehoorbeschading moet kunnen oplopen, en dus gaat de speciale Juke met al zijn tweeters en woofers in productie. Want wie wil er nou niet zijn ramen in hun sponningen doen trillen met een mopje Skrillex/Rusko/Nero/iets anders?

Deze ‘limited edition’ krijgt een oplage van 3.000 stuks, in Metallic Black of Solid White. Standaard staat hij op 17-inch wit lichtmetaal, witte portiergrepen en spiegelkappen. De B-stijl wordt uitgevoerd in een hoogglans zwart kleurtje, en natuurlijk wordt er ook een Ministry of Sound-badge op geplakt.

Van binnen doet Apple mee met een iPod touch, waarop foto’s en video’s van beide partijen staan. Hier omheen zit een hoesje met de befaamde auto-repair-technologie. In de kofferbak ligt een ons snuif, en tot slot krijgt de koper er ook nog een Ministerie van Geluid-koptelefoon bij. Beuken maar. Video!32 reacties

Ik snap dit soort uitvoeringen nooit zo goed. Ieder “hip”, jong iemand die dit eventueel zou willen hebben kan dit waarschijnlijk niet betalen. En een bejaarde wil dit niet…
@teshi: maar een bejaarde hoort niet goed en heeft dus deze “juke box” nodig!
@bbroek: Haha, eens. Maar iets nodig hebben en iets willen hebben zijn 2 verschillende dingen :P
@teshi: en wat als een bejaarde nou wobwobmuziek wil, dan kan hij het in een andere auto niet horen!
Kijk dat is nou premium.
@norge: Vanuit jou oogpunt gezien snap ik je uitspraak heel goed! ;)
@SCscreamGT2: aah u is een bekende? Dårlig vær i dag ,ikke sant?
@norge: Jaja, net terug van 3 weken Noorwegen. Het vaer was heerlijk soepeltjes!
Een onsje snuif maar? Pfff, da’s maar voor een halve avond… ;)
@Svenska_Aeroplan_AB: hangt van de snuif af.. een onsje DMT red ik me wel langer dan een avond mee :p
20 speaker audio systeem kon er niet vanaf zeker.
Ministry of sound is trance gerelateerd dus alle fopnegerts gaan dit niet willen nee.
wobwob…?! Wtf?! Wob is Wolfsburg en nix van deze toelie!
@wobwobgaserop: speciaal voor jou noemen we het dan #wubwubwub :P
@the-budel-guy: Daar kan ik wel mee leven, thanx! :)
Volgens mij is dat de C-stijl waar je het over hebt…
Hoeveel speakers zitten er nu incl. Subwoofer in dan?
ooeee auto’s die hard #wobwobwob doen zijn altijd leuk (en nee ik hou niet van omgebouwde golfjes met een subwoofer waar menig concert zaal nat van wordt)

maar ik zelf blijf trouw aan B&O.
Pffff, link zo’n dikke geluidsinstallatie in je auto: zeker uit de buurt van Dikie Dik houden. Wie de Vliegende Panters kent weet wat ik bedoel. Anders even op YouTube kijken (weet helaas niet de link): Dikkie Dik steelt Pioneer radio. Blijft leuk
Een auto zonder goede geluidsinstallatie kan ik me bijna niet voorstellen. En dat hoeft niet meer te zijn dan een eenvoudige headunit, een goede zuivere versterker, een composet voorin en een subwoofer. Die laatste is bijna onontbeerlijk, ongeacht de muziek die je luistert. Goed afgesteld nauwelijks aanwezig, maar zorgt wel voor veel strakkere lage tonen. Autoportieren zijn nu eenmaal niet de ideale klankkast, daar heb je toch echt hout voor nodig.
@moveyourmind: of glas…
@moveyourmind: Je kan je deur ook gewoon als klankkast gebruiken. Je moet dan alleen wel de binnenkant met bitumen bekleden zodat er minder vervorming optreed. Bitumen is veel lichter en veel makkelijker om mee te werken als hout. Voor de rest is dat voor mij toch wel een vereiste.
@sjaakk: geen speld tussen te krijgen, alleen geef ik zelf de voorkeur eraan om de voorluidsprekers pas van zo’n 150 hertz mee te laten doen, de houten behuizing met subwoofer ligt achterin. Die heeft een relatief klein formaat, want die hoeft niet te overheersen. De meeste apparatuur heb ik al zo’n 15 jaar, en zet ik gewoon over als ik een volgende auto koop. Enige verschil is dat je de muziek tegenwoordig van de telefoon kan streamen: ideaal!
Beats by Dr Dre oftewel: Enkel versterkte lage tonen in combinatie met een hol geluid en een gigantisch hoge prijs. Vooral de Solo’s zijn achterlijk qua prijs voor de kwaliteit die je krijgt. Koop je in dat geval beter Bose AE2’s en in plaats van de Tour de Focal Spirit One of B&O P5’s…. voila, ongevraagt audio advies, graag gedaan
@DonYannickova: Bose? Nou is muziek en klankvoorkeur iets heel persoonlijks, maar in mijn ogen is Bose juist een merk dat heel erg overgewaardeerd wordt. Voor hetzelfde of minder geld is er klankmatig veel betere apparatuur te koop.
@moveyourmind: Tja ligt er aan wat voor headset je waar voor gebruikt. Ik gebruik turtle beach X41 en ben er erg tevreden mee. Maar dat is geen muziek waarvoor ik hem gebruik. Ik gebruik het om te horen wat er achter en naast mij gebeurt. COD multiplayer speel ik vaak. Maar inderdaad het is heel erg persoonlijk hoe jij je klanken wilt hebben.
@sjaakk: met de headunit bedoelde ik de radio in de auto, maar voor buiten de auto is een goede headset ook prettig. Toepassing maakt natuurlijk ook veel uit.
Whahahaha, ‘als je geen bietjes van Dre lust.’ Take that swagerboys and hipsters!
lennnb via iPhone app
Ook al draagt een aap een gouden ring….
Kewl. Goed voor spontane feestjes in de subuurbane wildernis.

Ik neem aan de de motor als generator dient – zou dan beter die uitlaat naar omhoog sturen om de feestgangers niet al te veel te vergiftigen.

Met een buis om het een andere richting uit te sturen – eventueel met extra filtratie capaciteit.

Via een schoorsteen op het dak, oprichtbaar en uitschuifbaar met een betrouwbare connectie op de uitlaat. Kan ook uit de koffer maar dat zou stinken.

En aerodynamisch wanneer het plat ligt.
@dubhead: interesanter misschien is de schoorsteen onder de wagen hangen. Komt er langs de zijkant uit. Misschien zelfs een soort uitlaat die zich laat draaien en uitschuiven. Of ga ik te ver…

Misschien vanuit de motorruimte…
Best leuk een paar speakerts maar…kan ‘ie ook net zo snel als de gt-r?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).