Nissan Juke Nismo Concept is een goed vooruitzicht

Auteur: , 38 Reacties

Jaja, we wisten het. Al dat gezwijmel over een Juke met de aandrijflijn van een Nissan GT-R (480 pk!) die toch nooit in productie gaat moest wel een ander doel hebben. En tadaa, het was om ons vast warm te maken voor de Juke Nismo Concept. Een auto die iets meer potentie heeft om daadwerkelijk op de markt te komen.

Nismo, de Nissan-afdeling waar iedereen een benzineverslaving heeft en zich bezighoudt met raceparts, heeft zich mogen uitleven op een Juke. De buitenkant werd voorzien van een aero kit met rode details. Dat bestaat uit een nieuwe voor- en achterbumper, sideskirts, spatbordverbreders, andere spiegels, een nieuwe dakspoiler en twee glimmende uitlaatpijpjes. 19-inch wielen en een subtiele verlaging maken ook onderdeel uit van het Nismo-pretpakket.

De snelste Juke is de topversie met 190 pk uit een viercilinder turbomotor. Leuk, maar niet leuk genoeg in indien je opzoek bent naar een écht snelle crossover. Nismo gaat daar verandering in brengen, want ze hebben zich mogen uitleven op het motorblokje en aanverwante zaken. Hoeveel vermogen dat heeft opgeleverd houdt Nissan nog even geheim, waarschijnlijk weten we morgen al meer als de Tokio Motorshow losbarst en deze petjes-Juke onthuld wordt.

Het interieur is ook een stuk sportiever gemaakt. Denk aan pedalen met aluminium (oeh!), een sportstuur (ah!) en meer van zulks. Daar is alleen nog geen beeld van. wel hebben we een uitlegvideo, te zien op Autojunk.

UPDATE: Nissan maakt vandaag ook bekend dat ze meer met Nismo wille gaan doen. Er komen in de loop der tijd meer performance modellen en ‘premium sports’ varianten van Nissan’s, waar een Nismo-badge op zal pronken. Kort samengevat:

– Major growth planned for Nissan’s performance arm
– Nismo-tuned examples of mainstream models promised
– Nissan Juke Nismo Concept shows what the future might bring
– Wider range of after sales performance parts to be developed
– New global HQ due to open in 2013
– Highly successful motorsport campaign in 2011

Nissan Juke Nismo Concept38 reacties

Hoe ze ooit bij die grote ronde gezwellen op de voorkant zijn gekomen, geen idee. Maar ik vind het een leuk ontwerp die deze gematigde sportieve opmeuk goed staat.
Ziet er leuk uit! Maar doe mij maar de aandrijflijn van de GT’R erin!! 480PK, dat sprint een stuk sneller van 0-100!!
Ook al draagt een aap een gouden ring…
@audir8v10: …zo’n moderne audi is en blijft een saai en lelijk ding.
@FlighTom: daarom rij ik ook geen Audi.
@audir8v10: Helemaal mee eens… Ik kan er niet aan wennen, elke keer dat ik zo’n ding zie kijk ik liever ff de andere kant op, met stip op 1 van lelijkste auto van de afgelopen paar jaar.
@griffendahl: maar daarom is het ook wel weer leuk dat iemand er keiharde (inmiddels niet meer?) euro’s aan heeft uitgegeven. Ik vind het een lelijk hondenhok maar voor het straatbeeld is het weer eens wat anders.
@audir8v10: …het blijft een scheikundig element met symbool Au en atoomnummer 79
@baasbas: heel goed opgelet.
@audir8v10: maar dan wel de beste in zijn klasse, vermogen zat en fatsoenlijke prijs. Blijkbaar verkopen die “lelijke” hokken wel gewoon
@mightymike: in de garage staat er een bij ons, het is weer eens wat anders dat wel maar het is niet mijn smaak. Zou er dan ook geen tienduizenden euro’s aan uitgeven. Die Juke GTR is natuurlijk weer een goede opvijzeling van het imago…
@audir8v10: …Het is en blijft een gruwelijk ding!
@Vanquish: Echt een hele leuke auto! Maar wij houden dan ook wel van wat uitzonderlijkere ontwerpen ;)
De Juke vind ik een grappige aanvulling op wat er te krijgen is. Jammer dat er inmiddels een negatief imago aan kleeft.
@Brum: Zo een beetje aan elke auto, toch? Gewoon poep aan hebben ;)
Heeeeeeeeerlijk! Nissan is echt goed bezig met deze auto. Eerst een GTR versie en nu een Nismo versie. Op de Nederlandse straten zal je hem weinig zien, maar respect voor mensen die hem wel kopen! Rijden wat je zelf leuk vind is erg belangrijk. Meningen van anderen tellen niet, gewoon je eigen keuze maken. Nederland is misschien niet klaar voor dit soort ontwerpen, maar dit zijn juist ontwerpen die het straatbeeld wat opfleuren. Helaas rijden de meeste mensen hier liever in een grijze Golf..
@jzaero: Haha, maar mensen vinden meestal leuk wat andere mensen ook leuk vinden.. ;) Denk dan ook dat er alleen maar rijkere (lees: miljonairs) met een wagenpark zo’n Juke GT-R zouden kopen.. Omdat het kan.
@kaasboerin: Naja ik doel natuurlijk niet alleen op de Juke GTR, gewoon respect als je zo’n Juke koopt ;) geldt ook voor een aantal andere bijzondere auto’s.
Waarom zou je in godsnaam een auto willen die origineel als cross-over (en dus hoog op de poten staat etc.) ontwikkeld is en waarbij daarná is geprobeerd er een GTI-killer van te maken..!

Ga dan voor een auto die in the first place met dat doel ontwikkeld is of waarbij de ‘standaard auto’ niet zo onhandig is! (bijv Golf GTI ofzo)
Elephant-car.
Wat zou een reden zijn om dit te kopen? Je moet ‘m echt mooi vinden denk ik? Praktisch of anderszijds nuttig issie niet. En om een wagen met zo’n hoog zwaartepunt fatsoenlijk te laten sturen zal dat onderstel knalhard worden?? Met spoilers en velgen zal hij toch zeker rond de 30 mille komen. Voor dat geld is het ook geen prijsvechter meer te noemen…
@baasbas: Hij is standaard al rond de 30mille te krijgen geloof ik. Met dit ‘speciale’ pakket gok ik eerder op 45-50. Nismo is OEM tuning van Nissan zelf, dus goedkoop zal het sowieso niet zijn.
@jzaero: Ik had het idee dat itt de gt-r versie dit nismo model wél gewoon verkocht moet gaan worden. Als ze hiervoor traditionele nismo prijzen voor gaan vragen kunnen ze dat wel op hun buik schrijven…
Meh, ga maar leuke nissan’s tjoenen Nismo-mannetjes…
Leuke opties, hoop dat ze snel verkrijgbaar zijn!

b.t.w kunnen ze die Jappen niet gewoon Japans laten praten en het dan ondertitelen? Die lui waren echt slecht te verstaan!
Tja het design, hate it or love it, maar ik vind ‘em geslaagd.
Hopelijk een net zo’n intellegent 4wheel drive systeem als de gtr (zal wel niet maar dromen mag). Ik denk dat iets van 300-350pk niet zou misstaan, maar dat is waarschijnlijk ook wishful-thinking. Al met al zeker potentie, even afwachten wat nismo ervan gemaakt heeft.
het is een lelijk auto bahh
Prima om boodschappen mee te doen.
Jammer dat ze het blok van de GTR met de daarbij behorende aandrijving niet meer in de Juke beunen, was wel gaaf geweest. Ook zo’n Nismo is niets verkeerd mee hoor alleen wel jammer gewoon
Dit ziet er werkelijk niet uit, die bodykit :D!
ERG MOOI!! vind het vet wat ze gedaan hebben met die grote koplampen. tegenwoordig lijken alle auto’s zo op elkaar, dit is echt iets anders (moest wel eerst eraan wennen)
@VSTMcLaren: natuurlijk wel een GTR motor erin!
@VSTMcLaren: oh…met die koplampen hebben ze niks bijzonders gedaan…hij is mooi in het wit!
Ik heb het helemaal niet voor SUV’s, maar voor deze heb ik altijd al een zwak gehad, blijkbaar in tegenstelling tot de meeste mensen, maar bon, zo ben ik altijd al geweest :p
*hoopt stiekem dat Mine’s de Juke onderhanden gaat nemen*
Laat maar komen!
Het lijkt wel een auto uit Cars…maar das een tekenfilm, dus dan is het niet erg…maar dit! Pfff wat lelijk!
Eindelijk gebruiken ze het beruchte NISMO badge.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).