Nissan Pathfinder concept: dikke zevenzits SUV

Auteur: , 18 Reacties

Chevy Trailblazer? U heeft er een concept-uitdager bij.

Het is niet alleen muesli-notengebak dat Nissan heeft meegenomen naar Detroit. Het blijft de VS waar de show zich afspeelt, dus dan moet je ook iets uit de stal van de bestsellers op de automarkt meenemen. Daarom toont Nissan er een Pathfinder concept. Een concept? Ja, want het ding is net twee jaar geleden gefacelift, dus dan ga je geen nieuw productiemodel introduceren.

Aan de hand van twee teasers werden we al warm gemaakt, maar nu is het doek er af. De kernwaarden: more passenger comfort, innovative technology and fuel-efficient performance. Het zal ook niet…

Nissan Pathfinder concept

Wat je ziet is wat je krijgt. De glooiende lijnen zijn een voorbode voor het toekomstige design in dit segment. Dankzij 3 zitrijen is er plaats voor 7 personen, niet geheel onbelangrijk in de Amerikaanse Bible Belt.

Voor de rest belooft Nissan een V6-motor die is gekoppeld aan een CVT-versnellingsbak, en natuurlijk vierwielaandrijving. Meer details volgen later, vooralsnog moeten jullie van Nissan voornamelijk plaatjes kijken.18 reacties

Yank tank.
Qua Interieur kunnen ze nog heel wat leren van de Italianen. Voor elke rij een aparte stijl stoelen… beetje jammer. (Natuurlijk nodig i.v.m. ruimte, maar dan nog, een beetje meer eenheid in het interieur was niet mis geweest.

Van buiten ziet ie er wel goed uit voor zo’n grote familiebak.
Kijk! Ze leren het nog wel! Standaard met trekhaak!
Een mager V6je?
Wat een verschrikkelijk design, buitenkant is echt een zooitje.
@masterstig: Vind je deze auto serieus niet mooi? Vind deze auto mooier dan de meeste Europese SUV’s.
Ziet er goed uit, maar d’r moet eigenlijk wel een V8 in
Niet mijn smaak.
Beetje te groot voor mij.
Ik vind hem geslaagd! :)
Mi gusta.
Zijn ze hun liniaal kwijt?
Fijn voor grote gezinnen.
Ik zie een opgeblazen Toyota Kluger. Prima luxe bak, maar alleen voor de Emiraten, Aziƫ en Australiƫ.
zo,, een van de weinige suv’s die ik redelijk geslaagd durf te noemen,, eens wat anders als zo’n wannabe terreinbeul. En nog praktisch ook. blijft wel n mega groot apparaat..
Doe mij de huidige maar. Dit gaat niets kunnen in het terrein maar iets zegt me dat het niet de bedoeling was. Als een op de weg SUV vind ik hem redelijk geslaagd.
Nissan heeft een naam hoog te houden wat betreft de Pathfinder. Deze is mooier en groter dan het huidige model. Alleen jammer dat de nieuwe Pathfinder pas later leverbaar wordt in Europa en eind van het jaar in de VS al uitkomt.
@agera: Plus vergeten erbij te vermelden een strakke, overzichtelijke, frisse en een mooie dashboard. De Japanners doen het echt heel goed.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).