Nissan Skyline fikt bij City Racing Rotterdam

Auteur: , 54 Reacties

Lekkere dag om Nissan Skylines te slopen in Rotterdam. De een knalt vol in de vangrail, de ander fikt uit. Klassiek gevalletje "mijn skaailaain hep net zoveel peekaa als een ferraarie"?

Het was bijzonder rustig tijdens City Racing Rotterdam. Geen verrassing met het slechte weer en DTM dit weekend in Zandvoort. Als je toch nat moet worden, dan maar bij een echte race. Beetje onhandige organisatie, zeggen we maar.

Waar ze wel in slaagden was het aantal auto’s, een record voor het evenement. Naast de presentaties van Mercedes AMG Petronas F1 en het Caterham F1 Team werd er flink gestunt en gedrift door de Engelsman Terry Grant, de NL Drift Series met Tim Coronel, vrouwelijke coureurs met de Racing Divas en diverse Dakar bolides. Dat de weg nat was zorgde alleen maar voor meer spektakel.

Helaas moest er weer een politiek randje aan het hele gebeuren gegeven worden. Balkenende kwam met een aantal auto’s voorbij rijden, maar ook Opstelten, De Jager en Aboutaleb zijn gespot. Wie zit daar nou op te wachten? Wat doen die gasten überhaupt op zo’n evenement? Er is al genoeg gerommel in de autosport, dus politieke bemoeienis kunnen we er niet bij hebben.

Misschien is dit de reden waarom twee Nissan Skylines er de brui aan gaven. Zelfmoord door tegen de vangrail te rijden, of door spontaan in de fik te vliegen. Aandacht voor de auto’s graag, niet de politici! Bekijk dus maar snel het filmpje hier op Autojunk, grijp de zak marshmallows en betuig je steun aan een van de coolste wagens aller tijden.


fillempie54 reacties

Lekker laten fikken….
@wesley072: wat is dat nou weer voor k*t reactie?!
O.T. Echt super zonde, een van de leukste auto’s ooit.
@jdmfan: Misschien is hij jaloers. Of gewoon boos dat (afgaand op zijn avatar) zijn geliefde Ferrari’s enkel en alleen de achterlichten te zien krijgen van de Skyline’s.

En wesley072, ik val je echt niet aan, maar meestal is wat ik hierboven zeg gewoon waar als iemand een reactie plaatst als de jouwe.
@jdmfan: Dat is geen bewuste k*t reactie, maar dat noemen ze nou een internet Troll lol lol!!!
@venividivici: aandacht tekort dus ;)
@jdmfan: Inderdaad, gewoon niet op reageren ;-)
Vurig bakkie ,en gewoon doorrijden ,Japans kwaliteit hè.
en natuurlijk dat Giedo van der Garde zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd.

maar ik ik heb de nog best wel spannende DTM race en de World Series by Renault gekeken gekeken

en als je maar geld hebt en een deel van het land hebt bestuurd kom je overal
Bij het upgraden van auto’s en het intensief gebruiken ervan horen risico’s. Voorbeeld: geen hitteschild tussen bedrading en turbo? Dan kan spontane ontbranding het gevolg zijn. Net één verkeerde stuurbeweging maken? Een vangrail kussen als het net op het verkeerde moment plaatsvind behoort dan tot de mogelijkheden. Maar daarnaast, Skyline’s blijven absolute toppers! Zowel in time attack en drift als drag racing. Wél erg zonde dat 2 Skyline’s het slachtoffer zijn geworden van deze “ongelukken”. Al twijfel ik er niet aan dat de beide Sky’s weer in volledige topstaat gebracht zullen worden!
@ej20g: het vuur zat aan de achterkant, zal dus weinig met de turbo’s te maken hebben gehad ;)

De gecrashte Skyline mist wel zijn spatbord rechtsvoor. Ging eerst zijwaarts de vangrail in en daarna vooruit tegen de betonnen afzetting. Die verschoof nog best een flink stuk. Ga er dus maar vanuit dat er redelijk wat kracht achter zat.
@robbie: het was ook slechts een voorbeeld natuurlijk;). Maar in dat geval denk ik dat het best een te heet geworden rem(schoen/schijf) kan zijn geweest, of misschien zelfs het differentiëel dat het te heet had.

Dat er veel kracht achter zat geloof ik zomaar, heb al genoeg Skyline’s ergens in zien vliegen, niet leuk om te zien natuurlijk.
Leuk voor de liefhebber maar ik hou niet zo van Formule 1 en Driftend JDM spul. Een trackday met supercars vind ik stuk leuker! Check trouwens die zeik reacties van niet autoliefhebbers op NuJij. http://www.nujij.nl/algemeen/rotterdam-domein-voor-groot-scala-aan-racewagens.18637171.lynkx#axzz24YN92XEq “milieuvervuilend, kan niet in deze tijd, tokkie’s blabla.”
@rubenpriest: ach ieder zijn ding. Ik zie het liefst een combinatie van beide: Japanners op een trackday!

De link zal ik ook even kijken, altijd leuk om te zien hoe niet-autoliefhebbers tekeer gaan:).
@rubenpriest: die klote milieuactivisten zikn toch ook een rede dat er geen F1 GP in Nederland is
@rsvbf1:

Jaja, er waar zou jij dan in Nederland een F1 GP willen houden, en tevens een financierder gaan vinden om zoiets te bekostigen ?
@pietjepuk: vroeger was Zandvoort de plek waar het gehouden werd… Zou graag zien dat dat weer zou gebeuren, maar dat gaat ‘m niet worden denk ik. Het circuit lijkt mij niet meer up-to-date genoeg om de huidige F1 te huisvesten. Erg zonde in mijn ogen.
@ej20g:

Het is niet alleen de staat van het huidige circuit in Zandvoort, maar vooral de infrastructuur er omheen. Vrijwel kansloos om daar op een mooie zonnige dag een event met 100.000+ bezoekers te organiseren. Ik heb drie jaar geleden er ruim een uur over gedaan om met de auto vanaf P-A (parkeren hoofdtribune) tot aan de poort te komen, na de DTM-race. En toen nog zo’n drie uur om weer op de A2 bij Amsterdam te kunnen komen.
@pietjepuk: Bekend probleem. Ik ben 2 jaar terug met een vriend erheen geweest en werden een stuk voor de ingang afgezet, maar tot daar aan toe was het al een ramp. Ik wil niet eens weten inderdaad als je er met de auto binnen bent…
@pietjepuk: en denk je dat het vanaf silverstone of mangy cours anders is? Daar word al jaren over gezeurd dat het beroerd is. Dan is zandvoort nog best te doen. Anders zet je de auto de volgende keer in een stad verder en ga je met de trein verder. Scheeld ook weer
@nickelb:

Weleens bij de GP in Spanje (Barcelona) geweest? Uitvalswegen direct aan de E15, binnen een kwartier ben je weg. Ruim een half uur later zit je aan een koud pilsje op de Plaça Reial …

Hockenheim, direct aan de 6 en 61, ben je ook zo foetsie. En zo moet het ook zijn.
@pietjepuk: ik hoop als het ooit weer komt natuurlijk Zandvoort, want Assen is minder uitdagend dan Zandvoort. maar dan zal zandvoort moeten verbouwen waar dus geen geld voor is, wat natuurlijk heel erg jammer is, maar wie weet komt er nog een grote sponsor die het lan financeren.
En wat ik bernie ooit heb horen zeggen dat hij in 2015 iets in zandvoort wilt doen, en op wikipedia staat voor toekomstige GPs 2014-2015 Nederland.
maar ik vind sws op oude circuits opnieuw F1 te organiseren dan weer een niet Klote circuit door Tilke te ontwerpen
@rsvbf1:

Vroeger (….) was formule1 met name een Europese aangelegenheid, terwijl het de laatste vijftien jaar steeds meer een mondiale sport aan het worden is onder druk van de commercie. Natuurlijk had je in het verleden ook al overzeese GP’s, zoals o.a. Brazilië, Japan en Australië. Echter zijn daar de laatste jaren Maleisië, China, Bahrein, Korea, India en Abu Dhabi bijgekomen. Vaak landen zonder enige autosport historie, maar met geld en commerciële belangen. Prima, het zal allemaal wel, ik ben een jaar of vijf geleden helemaal afgehaakt met TV kijken en bezoeken van GP’s. Vind het allemaal niet zo spannend meer.

Vanuit de mondialisering van de sport, lijkt het me niet logisch om een GP te houden in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Vijf GP’s in een straal van pak ‘m beet zo’n 400km a 500km is commercieel niet echt interessant. Er zal dan eerder een roulatie-systeem komen, dat landen niet jaarlijks de GP ‘krijgen’.

Als jij € 200,- tot € 400,- voor een ticket betaalt, dan gaat de gemiddelde toeschouwer niet naar zowel de Nederlandse, Belgische en Duitse GP. Hierdoor een behoorlijk kannibalisatie op entree-gelden en kans op lege tribunes. Nog even los van de nog belangrijkere financiële stromen m.b.t. de TV-rechten die de FOM beheert.

Dus, als Nederland weer een GP wil, dan zal er en (veel) geld op de plank moeten komen, en een fatsoenlijke infrastructuur rondom Haarlem / Zandvoort. Het is dan maar de vraag of de provincie hier op dit moment wil investeren.
@pietjepuk: en dat geld hebben ze dus niet want dat hebben ze verkloot aan de EU
@rsvbf1:

Of dat precies de reden zal zijn, dat weet ik niet. De A2 is namelijk ook voor miljarden verbouwt tot een 2 x vijfbaansweg, momenteel zijn ze de A27 tussen Breda en Almere aan het ‘restaureren’. Maar dat zijn, samen met de A1, de belangrijkste verbindingswegen van noord naar zuid, en van west naar oost.

Om miljoenen te gaan investeren in infrastructuur rondom Zandvoort, voor die spaarzame zomerdagen om aan het strand te kunnen liggen, en een kans op een Formule1 GP. Daar zou ik m’n spaarcentjes ook niet insteken. Denk dat er dan momenteel inderdaad betere investeringen in de economie zijn.
@rsvbf1: en als het ze lukt en ze moeten om het jaar van circuit wisselen, moeten ze het doen met hockenheim want dat is nu weer een saai Tilke circuit en de andere zijn mooie circuits
@rsvbf1: dan hebben we binnenkort mooi een gp in griekenland
@desoper: dacht ik ook al
en daarom heeft spanje er ook 2 XD
Was een prachtige dag met geweldige wagens! Wel jammer dat jullie alleen dit schrijven terwijl mensen een superdag hebben gehad op een van de grootste auto evenementen in Nederland en tevens het enige Nederlandse evenement met formule 1! (Balkenende is geen politicus meer en kwam hier als autoliefhebber, hij is ook betrokken bij de organistatie dus ik heb hier niks op tegen)
@bastiaanstultjens: DTM is toch het grootste autosport evenement samen mer de Masters of Formula 3, en bij de Masters rijdt BOSS gp dus ook F1 maar dan de de V10!!

jammer dat cityracing en DTM op dezelfde dag waren
@rsvbf1: blijft een van de grootst evenementen en het enige evenement met de huidige f1 teams die aanwezig kunnen zijn.

Maar het ging mij er omdat er zo weinig aandacht wordt besteed aan een mooi evenement, geldt ook voor DTM
@bastiaanstultjens: vind ik ook
Aboutaleb en JP Balkenende samen in een Porsche. Schattig hoor.
http://www.youtube.com/watch?v=onwM2vLPFB4
@robbie: Hij moet natuurlijk effe stoppen om zichzelf te laten zien.
Ik ben er ooit 1 keer geweest.. Vond er weinig aan eigenlijk! T is natuurlijk geen race, maar een paar auto’s driftend d bocht zien nemen heb je na 5 minuten ook wel gezien.. Dat gebrul van die f1 wagen (ik dacht van alonso en coulthard?) dat was wel kicken maar that’s about it!
Ik zie nergens een Skyline branden.
Die bmw ziet er ook wel vet uit. Jammer van de skyline.
http://www.nuonsolarteam.nl/nieuws/nuna6-gecrasht-bij-rotterdam-city-racing/
@klotsbuik: dat ding sloeg op hol omdat hik geen zon kon vinden
@rsvbf1: Heb je de hik?
ja, en een klein android toetsenbord *hik*
@rsvbf1: Hier een paar tips tegen de hik:

Neem een hapje suiker, laat het langzaam in je mond smelten en je bent zo van je hik af.

Laat iemand anders uw pink vasthouden, bij het kootje en dan zachtjes knijpen.

Eet een paar hapjes van een citroen en je bent direct van je hik af.

Als u de hik heeft, dan neemt u een slok water (nog niet doorslikken!) u doet uw vingers in uw oren en doet uw hoofd zo ver mogelijk achterover en dan slikt u het water door (gaat wat moeilijk misschien, maar u bent op zeker van uw hik af).

Zeven maal achterelkaar; hik spik sprauw ik geef de hik aan jou, ik geef de hik aan anderman die het zeker krijgen kan.
@bbroek: bedankt ik ben er vanaf
Heb het toevallig ook gefilmd
http://youtu.be/-Nb3QYoWUGk
Die fikkende was een Silvia S13 met een RB26DETT er in.
@TheVeenmeister: Het is volgens mij niet de auto van driftpinda of wel?
Als dat een Skyline is, dan is die zwarte auto ervoor met die rode en blauwe strepen een Fiat Panda zeker?
Feit niet enkel ferrari fikt af
En dit is alles wat jullie over dit event vertellen?
Waar kan ik dit artikel nomineren voor slechtste artikel op AB van 2012?

-de skaailaain die van de weg werd gereden om een ongeluk te ontwijken heeft fors meer vermogen dan een ferraari (jaloers wellicht…?)

-het is een ps13 silvia die afbrandt, geen skyline.

Wellicht eerst tijd om kennis op te doen van auto’s die niet uit duitsland komen en dan pas weer een artikel schrijven ;)
@smeck: ben je het nog niet gewend dat als het niet over VAG of BMW gaat de artikelen vaak kant noch wal raken?
zonde van die skylines :(
Jullie vergeten te vermelden dat Jan Kees de Jager de koppeling van een particuliere 964 Speedster naar de kloten heeft gereden. Wat een flapdrol.
Vond het qua auto’s behoorlijk tegenvallen, een nieuwe 458 italia een oude gallardo en veel oude rotzooi die 19283839 x rondjes aan het driften waren, na 1x heb je dat ook wel gezien alleen de f1 wagens waren wel gek.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).